Herinneringen en condoleances


Hier kunt u een condoleancebericht achterlaten of herinneringen aan Ralph delen.Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

388 gedachten op “Herinneringen en condoleances

 • Poejan Elmi

  Lieve Ralph,

  Wij zijn er echt kapot van sinds wij gehoord hebben dat ik je nooit meer zal zien of spreken. Dit is zo oneerlijk. Jij stond zo aan het top van je leven en was zo gelukkig met je Inge.

  Tijdens onze specialistenopleiding waren wij elkaars maatjes. Alles deden wij samen en als ik in de put zat of niet meer trok wist jij mij altijd weer met je enorme enthousiasme op te vrolijken waardoor ik weer voor 200% er tegen aan ging.
  Vooral het laatste jaar hebben wij heel intensief met elkaar geleefd.
  De laatste maanden van de opleiding zal ik nooit vergeten. Wij waren allebei met onze eigen droom bezig, een eigen praktijk. Jij vertelde mij zo apetrots dat je het had getekend, je eigen praktijk. Je geluk kon niet op. Toen ik je aantal maanden later vertelde dat ik ook met mijn praktijk bezig was, was je eerste reactie: ” Super kerel, daar gaan we samen aan werken…”, zo vrolijk en uber enthousiast als altijd. Wij hebben vele momenten erna samen met veel plezier aan onze droom gewerkt.

  Toen ik je in het laatste jaar als een van de eerste personen vertelde of dat ik Afzal ten huwelijk ging vragen, wilde je er alles van weten. ” O…wat leuk, Ik wil alles weten zei je, want ik wil het ook, met mijn Inge……maar nu nog even wachten. Ik wil eerst mijn leven geregeld hebben, zei je…”. O wat had ik het jou en Inge gegund om samen oud en gelukkig te worden te worden:(

  Ralph, ik wil je diep uit mijn hart bedanken voor je vriendschap, vrolijkheid, geduld en je altijd opgewekte humeur en enthousiasme! Ik zal je nooit vergeten!

  Liefs,

  Poejan

 • Felice Noverraz

  Lieve Ralph,
  We zullen je nooit vergeten.
  Je zal voor altijd bij ons zijn.
  We zullen altijd aan je denken.
  Je hield van je familie, vrienden, Inge en je huis in Amsterdam.

  Lieve Ralph we missen je allemaal heel erg en we zijn nu nog steeds heel trots op jou.

  Veel liefs,
  Je gekke zussie
  -Felice- xx

 • Willy en Herman

  Lieve Ralph,
  Het is nog steeds een niet te bevatten intens verdriet. Zo energiek, gedreven en vrolijk jij in het leven stond en aan je toekomst werkte is ongelooflijk. Terecht dat je de kampioen wordt genoemd.
  Wij zien je nog stralen bij de opening van Ortho Nova en je vrolijke, motiverende peptalk bij het weer strakker zetten van de beugel. Zichtbaar gaf je heel veel liefde aan je Inge, ouders, broers en zusje. Als wij met Lex over je praatten dan ging het soms over zijn zoon, dan weer over zijn business partner, of als collega en vaak als soul mate.
  Voor Inge, Yvonne, Lex, Carlo, Maarten, Felice, Christianne en Cees en alle familie en vrienden is dit een haast niet te dragen verlies. Alle harten zijn gekerfd door dit vreselijke ongeluk. Ik hoop dat de herinneringen aan de fantastische persoon die je was hun harten ook zal vullen om door te kunnen gaan met het leven. Je laat een enorme leegte achter en we zullen je vreselijk missen.
  Willy en Herman

 • Ruurd Hermus

  Lieve Ralph,

  Ik kan het nog maar moeilijk bevatten, zo veel hebben we samen gedaan. Negen jaar in hetzelfde huis gewoond, samen de studie tandheelkunde doorlopen en daarna ook nog orthodontie samen. En dit dan nog los van de vele kilometers die we samen op de fiets hebben afgelegd, zowel van en naar ACTA als de polder in op de racefiets. En als ik het conditioneel niet meer trok, dan was jij er altijd om de wind uit mijn wielen weg te houden. Wat had ik graag hetzelfde voor jou gedaan op je laatste afdaling…

  Wat ga ik je enthousiasme, oneindige optimisme, tomeloze energie en bovenal je eeuwige vrolijkheid missen. Lieve Ralph, rust zacht.

 • Marjolein Vermulst

  Lieve Ralph,

  Elke dag denken ik en mijn vader nog terug aan wat jij voor ons hebt gedaan. En hebben we het er nog over hoe bijzonder het was wat jij voor ons gedaan hebt. Dat je de praktijk hebt dichtgegooid en met alle collega’s naar mijn moeders begrafenis kwam.
  Zo bijzonder, zo speciaal.!! Voor jullie normaal en zoals jij zei “dit was wel het minste wat wij konden doen, om er voor jou te zijn”, maar voor ons zo’n enorm groot gebaar.!!

  20 juli kreeg ik een telefoontje van Claire.. Ik schrok me kapot. Opnieuw vol ongeloof en voor mij weer de vraag WAAROM.?!!
  Jij die zo vol in het leven stond samen met Inge en jullie nieuwe huis.
  Altijd vrolijk en actief.!
  Jij genoot van jouw praktijk en van jouw meisjes. En dat liet je ook merken door bijvoorbeeld even om het nieuwe jaar goed in te luiden of voordat we met vakantie gingen nog gezellig uiteten te gaan met z’n allen.
  Ik heb je nog nooit gezegd maar zo’n baas als jij en Lex natuurlijk.. Daar zijn er weinig van, heel weinig.!! Ik ben blij dat je mij hebt aangenomen een half jaar geleden en blij dat ik in zo’n leuk team terecht ben gekomen.!

  Dank je wel Ralph.!
  Dank je wel dat je mij die kans hebt gegeven.
  Dank je wel voor alles.!!

  Liefs, Marjolein

 • Wijn & Stael Advocaten

  Wij zijn geschokt door het overlijden van Ralph, de partner van onze kantoorgenote Inge Lok.

  Een noodlottig ongeval heeft de tijd tot stilstand gebracht. Het is niet te bevatten.

  Wij zijn in gedachten bij Inge en de families en vrienden van Ralph en Inge en wensen hen alle sterkte om dit onmetelijke verlies te dragen.

  Wijn & Stael Advocaten

 • Christiaan en Lydia van Doorne

  Lieve Lex, Yvonne, Carlo, Maarten en Felice en Inge.

  Gecondoleerd met jullie Ralph.

  Met verslagenheid ontvingen wij via Madelijn het vreselijke bericht van het overlijden van Ralph. Woorden van troost kunnen. bij dit verlies niet gevonden worden. Wij wensen jullie veel kracht toe.

 • Roelof Potgieser

  Ralph, ik heb je ooit maar een keer ontmoet tijdens een vergadering. Voor mij was jij een van de good guys. Moge engelen je begeleiden. Je vader ken ik goed, hem en alle overige familieleden wens ik heel veel sterkte toe. Als ik iets voor jullie kan betekenen hoor ik het. Het raakt mij ook diep. Roelof Potgieser

 • Wilma van Beers en Richard de Groot

  Donderdag kwam de grote schok, het treurige bericht van jouw ongeluk. De verdoving is nog niet uitgewerkt.
  Zo gek om dit op te schrijven nu je niet meer bij ons bent. Ik ken je al sinds je geboorte. Maar dat was alleen maar van een afstand. Toen je onze collega werd leerden we je beter kennen.
  Wat een belofte voor de toekomst om jou als collega te hebben. Jij betekent voor mij de belichaming van de verbinding van oud naar jong. Dit blijkt uit de vriendschap die jij had met oudere en jongere collega’s. Jij was een belofte voor de toekomst. Op de eerste plaats als mens, als Ralph en op de tweede plaats als collega. Onze reis naar de Bourgogne in 2014 was hiervan zo’n voorbeeld. Wat heb ik van je genoten. Jouw aanstekelijke lach verschijnt nu een aantal keren per dag op mijn netvlies als ik weer aan jou en je familie denk. Dank voor alle collegialiteit, vertrouwen, vrolijkheid….Ik wil je nog niet missen

  Lieve Inge, Lex, Yvonne en familie Noverraz,
  Voor jullie is de wereld de komende tijd heel erg klein. Het verdriet is té groot, té onvoorstelbaar. Toch kunnen wij als collega’s en vrienden niet meer doen dan naar jullie luisteren en jullie begrijpen, er voor jullie zijn wanneer dat nodig is. Voor nu wens ik jullie veel sterkte bij elkaar en steun van elkaar.
  Liefs
  Wilma,
  ook namens Richard

 • Paola L. Carvajal Monroy

  Lieve Ralph,
  Ik kan het niet bevatten… Ik zal je altijd herineren niet alleen omdat we samen ACTA hebben gestudeerd, maar ook omdat jij altijd vrolijk en aardig tegen mij was. Toen we in Ijsland waren moesten lang lopen en hebben wij toevallig heel veel gesproken. Ik was altijd onder de indruk geweest van jouw enthusiasm. Je had altijd een glimlach voor mij ook als wij niet zo goed elkaar kende. Ik zal je nooit vergeten…. Liefs, Paola

 • René en Johanna Noverraz

  Lieve Ralph,

  Totaal verbijsterd zijn wij. Het is niet te bevatten dat je immer vrolijke en opgewekte verschijning, je niet te stoppen spraakwaterval, je meer dan aanstekelijke enthousiasme en je onuitputtelijke energie van het ene op het andere moment de meest kostbare herinneringen van ons leven zijn geworden.
  Flarden van deze herinneringen gaan door onze verdoofde hoofden.
  Als 2-jarig ventje was jij ons jongste bruidsjonkertje. Nog lang na onze huwelijksdag hoorden we vertederende verhalen over jou, hoe jij vrolijk en zonder enige schroom tussen al die vreemde gasten aan het spelen was, hoe je vriendschap sloot met de ijscoman in ruil voor vele ijsjes en hoe je als wederdienst de ketting van zijn kar meteen even onderhanden had genomen. Het beeld van kleine Ralph, van onder tot boven onder het ijs en zwart van het kettingvet met daarboven je onschuldige en guitige koppie, is onlosmakelijk aan onze huwelijksdag.
  Bij familiefeesten, of gewoon bij jullie thuis of waar dan ook, was jij altijd aangenaam gezelschap. Altijd opgewekt, altijd vol belangstelling voor anderen en altijd vol vuur sprekend over wat dan ook. Soms tot wanhoop van je ouders die er misschien wel eens horendol van werden, maar “who cares?”.
  De trots die iedereen om jou heen voelde toen je eerst tandarts en later orthodontist werd, was er ook bij ons. Op onverwachte momenten kwam dat soms zomaar boven. Als wij een foto kregen doorgestuurd waarop jij voor een zaal stond en een presentatie gaf. Het commentaar erbij: “De volgende generatie neemt het stokje over”. Of toen jij in onze vakantie een week hebt waargenomen in onze praktijk. Het bordje op de balie: “De praktijk wordt waargenomen door R. Noverraz”. R. Noverraz behandelde de patiënten van R. Noverraz. Mooier kon het toch niet? Trots op jou en de familie, het drukt nog maar zacht het fantastische gevoel en de kick uit die we hiervan kregen.

  Lieve Ralph, rust zacht, door de tranen heen zien we hoeveel jij ons hebt nagelaten. De prachtige herinneringen aan jou, zullen voor jouw lieve Inge, Yvonne en Lex, Carlo en Celeste, Maarten en Felice een grote bron van troost, voor nu en kracht voor de toekomst zijn.

  René & Johanna

 • Johanna en René

  Lieve Inge, Lex en Yvonne, Carlo, Maarten en Felice,

  Het verlies van Ralph valt ons zwaar, heel zwaar. Een grote leegte zorgt voor veel verdriet. Wij zijn aan de grond genageld, uit het veld geslagen. Een onomkeerbaar feit verandert plotsklaps onze visie op het leven. Het is oneerlijk.
  Wij herinneren ons Ralph als de oudste neef van de familie, de voorganger, de enthousiasteling, Hij durfde, hij plande en hij deed. Zijn aanstekelijk lach, zijn positivisme en zijn doorzettingsvermogen waren ongekend. Zijn woordenvloed was onovertroffen.
  Wij waren trots op hem. Hij was een voorbeeld voor onze kinderen en voor vele jonge collegae.
  Het was bijzonder om een neefje als collega te hebben, dezelfde passie te delen. 3 orthodontisten Noverraz. Toen Ralph bij ons waarnam, dachten veel patiënten dat de orthodontist een verjongingskuur had ondergaan. Het Noverraz-bloed was overduidelijk.
  Wij willen jullie steunen in dit grote verdriet, maar beseffen hoe machteloos wij aan de kant staan. Wij wensen jullie allen samen heel veel sterkte toe.

  Liefs,
  Johanna en René

 • Ramona Muste

  Lieve Ralph,
  Jij stond vol in het leven, en was zo trots als een aap op je eigen praktijk!

  Ik/wij weten zeker dat jij de ENTHOUSIASTE Ortho was.
  Wat hebben wij om en met jou gelachen!
  Jij had vele leuke uitspraken die mij/ ons nog heel lang bij zullen blijven!

  Lieve Ralph, het blijf nog zo onwerkelijk…
  Onze herinnering aan jou blijft altijd in ons allen voortbestaan…

  Liefs Ramona

 • Marjolijn Scheffer

  Wat een vreslijk nieuws. Niet te bevatten!
  Ik wens jullie allen heel veel sterkte.
  Marjolijn Scheffer.

 • Sabiha Ben Kodad

  Lieve Ralph,

  Wat een prachtige vakantie had moeten zijn is geëindigd in een nachtmerrie voor jou en jouw familie, naasten, collega’s en vrienden.

  De altijd vrolijke ortho vol energie en altijd in voor een praatje. Wanneer op de praktijk bij ons de dag voorbij was en wij moe waren kletste jij nog energiek door met je patiënten. Je leuke uispraken en vrolijkheid zullen wij missen lieve Ralph.

  Er is een schakel die de dood niet kan verbreken
  Liefde en herinneringen leven altijd voort. “De mooiste bloemen worden als eerst geplukt”

  Bedankt voor alles Ralphen.

  Veel sterkte aan de familie Noverraz met dit grote verlies.

  Veel liefs Sabiha

 • Dirk de Kruijf

  Beste Ralph,
  Ik ben mijn eigen rot geschrokken naar hetgeen wat er gebeurd is.
  Rust in vrede
  Gr.
  Dirk de Kruijf.

 • Maarten Wiewel

  Beste Ralph.
  Weggerukt uit het leven. We waren net begonnen een band op te bouwen. Ik zal je missen. Maarten

 • Lotte Veldhuijzen van Zanten

  Lieve Lex, Yvonne, Maarten, Felice en Inge

  Vol ongeloof hoorde ik het bericht dat jullie mooie zoon, broer en vriend in zijn vaart abrupt gestopt is.

  De eerste keer zag ik hem op het ACTA, tijdens zijn opleiding orthodontie, en een lach verscheen acuut op mijn gezicht. Zoveel levenslust, vrolijkheid en energie straalde hij uit, talenten waar iedereen jaloers op kan zijn.
  ‘Only the good die young….’
  Er zijn geen woorden voor…. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 • Nicole Delmee

  Beste familie en vrienden van Ralph,

  Gecondoleerd met dit enorm grote verlies. Ik kan het niet bevatten en leef met jullie mee.
  Ralph rust zacht.

  Groeten Nicole Delmee (medestudent tandheelkunde ACTA)

 • Clarike Waszink

  Lieve Lex, Yvonne, Carlo, Felice en Inge en verdere familie,

  Wat een vreselijk bericht dat Ralph is overleden! Zo veel bodemloos verdriet; een gat in jullie bestaan dat nog lang niet gedicht zal zijn.
  Heel veel sterkte en liefde toegewenst!

  Voor Ralph

  Volop meedrijvend
  In de stroom
  Van het leven
  De stroom vloeit uit
  In de oceaan.
  Jij bent de oceaan,
  Go with the flow!

 • Floor Op de Coul

  Beste Ralph,
  Sinds de vestinging van je praktijk Ortho Nova in Amsterdam-West maakte je ook deel uit van de Orthodontisten Vereniging Amsterdam en Omstreken. Daar bleek je enthousiasme en passie voor het vak altijd tijdens de vergaderingen. Heerlijk zo’n jonge collega met enorm positieve instelling; een welkome aanvulling!! Ook vertelde je tijdens de aansluitende diners vol vuur over je andere passie: het wielrennen! Wat vreselijk dat het lot dit zo heeft bepaald. We gaan je missen.

  Ik wens je familie en dierbaren veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
  Floor Op de Coul, orthodontist

 • Paul, Saskia en Giulia Noverraz

  Lieve Ralph,
  Io sono senza parole.
  Woensdagochtend het belletje van oma. Je houdt met alles rekening, maar niet met het bericht, dat jij er niet meer bent. Ongeloof. Dat kan toch niet? Jij, die positieve vent! Het leven dat je nog moest leven…. Flarden trekken voorbij, dat kleine ventje, dat wij in Halsteren voor het eerst in onze handen hadden. Je was aan “onze” kant de eerste en je ooms en tantes waren net als jouw ouders vreselijk trots op je. We zagen je groot worden en vooral wijs. Als bambino de keren op Sardinië, later in Druten en Bussum en ook in Amsterdam. Het was vanzelfsprekend dat je tandheelkunde ging studeren, want net als je trotse vader zou je ook orthodontie gaan doen. Het was je passie, je leven en je kon daar ook uren over uitweiden. Zelfs als kaakchirurg kon ik daar met genoegen naar luisteren, niet zozeer vanwege de kennis, die jij mij trachtte bij te brengen, maar vooral vanwege jouw enthousiasme. Eigenlijk zoals je altijd enthousiast was. Met datzelfde enthousiasme heb je je ook gestort op het fietsen. Opa had in jou een waardig opvolger! De herinnering kwam weer bij mij op, ook bijna 30 jaar geleden, dat opa, ook in Italië, op Sardinië, onderuit was gegaan in de afdaling. Gebutst en geschaafd heb ik hem later in Nederland opgelapt, maar hij was er tenminste nog. Gevaar zit in een klein hoekje, gevaar wat jij eigenlijk altijd probeerde te vermijden. Toch gebeurde het en weer in Italië. De hoop, dat het nog goed zou komen, maar de strijd was bij voorbaat gestreden. Misschien moest het zo zijn, op de fiets en op Elba. Maar het is niet eerlijk. Het leven is soms hard. Maar dat leven heb jij wel genoten en beleefd, met je Inge, je trotse ouders, je broers en zusje, je familie en al die vrienden, die je nu ook zo na staan en allemaal intens verdriet hebben om jou. Die Ralph zal ik mij altijd herinneren!
  Bacino dalla tua cuginetta e abbracio da noi: (oom) Paul, (tante) Saskia en Giulia Sophia

 • Ronald Klijsen

  Verschrikkelijk te moeten vernemen wat er is voorgevallen. Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst aan de gehele familie.

 • Mieke

  Lieve Ralph,
  Als student Tandheelkunde herinner ik me goed de werkgroepen die je samen met Poejan gaf. Niet als verplicht nummertje, maar juist met veel aanstekelijk enthousiasme. Hierdoor sloten veel tandheelkunde studenten het (ingewikkelde) vak orthodontie toch met succes af!

  Rust zacht en voor alle familie heel veel sterkte!

 • Laura, Stéphanie, Yannick en Maxime

  Lieve Ralph,

  Het nieuws van jouw overlijden maakte van een mooie zomerse dag een gitzwarte dag om nooit meer te vergeten. De verschrikkelijke pijn die wij voelen is niet te beschrijven met woorden, de leegte die overblijft is niet te bevatten. Wij zijn nog steeds in shock.

  Samen als neefjes en nichtjes denken wij terug aan jou. Dat jij een echte Noverraz was, was niet te missen. Niet alleen de uiterlijke kenmerken waren zó treffend dat het net leek alsof opa en oma een vierde zoon hadden, ook qua karakter was dat zo. Zette jou aan tafel en je begon met praten, om vervolgens anderhalf uur later nog aan het woord te zijn… 😉 Jouw aanstekelijke enthousiasme en energie vloeide over de hele tafel en stak ons allemaal aan.

  Jouw keuze voor de studie Tandheelkunde hebben er drie van ons gevolgd, jouw keuze voor orthodontie hebben er nu alweer twee gevolgd. Jij gaf het Tandheelkunde-virus door aan ons. De trots die wij zagen bij papa en mama toen jij klaar was met je studie en in de zomer ging waarnemen in de praktijk, was ongelofelijk. Al helemaal toen wij mochten komen kijken in jouw eigen praktijk, het was prachtig.

  Weggenomen van ons terwijl je aan het doen was wat je het liefst deed met wie je het liefst was. Lieve Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice en Inge, wij kunnen ons niet voorstellen waar jullie als gezin nu doorheen moeten gaan. De gedachten en herinneringen aan Ralph zullen voor altijd in ons hart staan gegrift.

  Rust zacht lieve Ralph!

  Laura, Stéphanie, Yannick en Maxime

 • René Speel

  Lieve Ralph,

  Volledig verbijsterd ben ik. Ik kan het niet bevatten.
  Wat een onbegrijpelijk nieuws.
  Ik herinner me je positieve instelling, jouw blije gezicht en glimlach als de dag van gisteren.

  Ik wens Inge en de familie heel veel sterkte met het dragen van dit onmetelijke verlies.

  René Speel.

 • Theo Verberkt

  Vol ongeloof vernam ik het tragische nieuws dat Ralph aan het begin van zijn enthousiaste levensweg abrupt is gestopt door een tragisch ongeval. Ik heb Ralph leren kennen als een ongelovelijk inspirerend persoon gedurende zijn opleiding tot specialist. Helaas heeft het lot anders beslist.

  Ik wens Yvonne, Lex , Inge en de rest van de familie veel sterkte toe in deze zware en moeilijke periode.

  Theo Verberkt

 • Jack Pilon

  Beste Lex en Yvonne, wat een vreselijk bericht, niet te geloven, zo een aardige en enthousiaste jongeman is zo maar weg….in de kracht van zijn leven…het grijpt je naar de keel…het ergste dat je als ouders kan overkomen, het verlies van je kind, een groter verlies bestaat er volgens mij niet. Daar zijn geen woorden voor, dat is zo onvoorstelbaar, wat een immens verdriet. hoe kom je hier ooit overheen? We hebben een paar keer samen met Rene en Johanna aan tafel gezeten, en hebben genoten van elkaars gezelschap, waarin Ralph op heel innemende en positieve wijze aanwezig was…..Jullie zijn een hechte familie, met elkaar hoop ik dat jullie kracht zullen vinden om het gemis van Ralph te verwerken, ik wens jullie daarbij alle sterkte toe……pffff…ik ben er echt kapot van…..Heel veel sterkte, Jack Pilon

 • Anniek Arends

  Lieve Ralph,

  Wat een verdriet.. Ralph, met zoveel enthousiasme, intelligentie, ambitie en pret stond je in het leven. Samen op het Gymnasium, feestje in jouw achtertuin, ACTA. Ik kan het niet bevatten.

  Veel sterkte en liefde voor de familie en geliefde gewenst.

  Rust zacht

 • Irene Udo

  Lieve Ralph,

  Ik ben verbijsterd, sprakeloos. Veel te jong, veel te vroeg. We zullen je missen!

  Liefs,
  Irene

 • Barbara Oosterkamp

  Geachte familie,

  Met grote verslagenheid lees ik uw bericht over het overlijden van Ralph. Hier zijn geen woorden voor.
  Ik wens u heel veel sterkte, kracht en liefde toe in het verwerken van dit enorme verlies.

  Barbara Oosterkamp, collega

 • Claudia Carsouw-van Rijn

  In shock was ik na het belletje van Naomi (je jaargenote tijdens de ortho opleiding). Als mijn jaargenoot van de opleiding tandheelkunde heb ik je mogen meemaken als een altijd vrolijke, gedreven en ambitieuze jongen, daarnaast ook bijna altijd aanwezig op de favervuta feestjes en activiteiten.

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden gewenst.

  Claudia Carsouw-van Rijn

 • Martijn huijssoon

  Een paar maanden geleden kwam je bij mij in de praktijk om samenwerking te zoeken. Nét een nieuwe praktijk! vertelde je trots. Ik heb je maar even gekend maar heb wel ervaren wat een fijne gozer je bent! Groet martijn

 • Marije Jongsma

  Lieve Ralph,

  Donderdagochtend was daar opeens het bericht dat jij er niet meer bent. Nu, een paar dagen later kan ik het eigenlijk nog steeds niet geloven. Ik ben er nog steeds kapot van…
  Ik heb je leren kennen tijdens ons eerste jaar tandheelkunde en omdat we allebei orthodontie gingen doen sprak ik je regelmatig. Je was altijd zo vrolijk, enthousiast en gepassioneerd over je vak. Je had zoveel plannen voor de toekomst met je eigen praktijk en dat gunde ik je zo enorm!
  Ik kan me niet voorstellen hoe enorm groot het verdriet moet zijn bij je familie en vrienden nu je er niet meer bent. Inge en de hele familie Noverraz, heel veel sterkte de komende tijd!
  Ralph, ik zal je nooit vergeten, liefs Marije

 • Taja Nagel-Bloemer

  Lieve Lex, Yvonne en kinderen.
  Wat een afschuwelijk bericht bereikt ons tijdens deze vakantie. Ik wens jullie de komende periode heel veel sterkte.
  Hoop dat de eerste stap naar Nederland snel zal verlopen.
  Veel liefs,
  Taja en Jacques Nagel

 • Miranda de kruyf

  Lieve Ralph ,

  Ik voel me al dagen als verdoofd, ik kan niet bevatten dat jij er niet meer bent.
  Als ik aan jou denk, dan zie ik die twinkeling in je ogen vol enthousiasme voor je vak.
  Altijd vrolijk, positief en een fantastische orthodontist.

  Maar mijn herinneringen gaan ook verder terug naar toen jij 14 jaar oud was. Je deed toen vakantiewerk in de praktijk, en ik vergeet nooit meer dat er een meisje voor de balie stond die haar beugel eruit wilde hebben. Natuurlijk kon dit niet meteen, maar ze bleef maar aandringen, Ralph jij stond ernaast als 14 jarig jochie en je zei nou dan pak je een tang en dan doe je het toch lekker zelf! Wat hebben we gelachen!
  Er komen nog zoveel meer herinneringen boven, teveel om allemaal op te schrijven.
  Ik ga je zo ontzettend missen lieve Ralph.
  Ik zal je nooit vergeten.

  Lieve Lex , Yvonne , Inge , Carlo, Maarten , felice
  Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve Ralph , mijn gedachten zijn bij jullie.
  Liefs,
  Miranda

 • Bianca Luthart

  Lieve Ralph,

  Ik kan nog steeds niet geloven dat je er niet meer bent. Waarom jij, ik had zo’n bewondering voor jou. Altijd vrolijk en enthousiast. Je kwam altijd de praktijk binnen met een brede glimlach en ging ook weer weg met een brede glimlach. Nu moet ik dat gaan missen. Het was fijn om met je samen te mogen werken en ik zal je in iedergeval nooit vergeten. Heel veel sterkte toegewenst aan alle mensen die hem lief hadden. Mijn gedachten gaan naar jullie uit.

  Liefs Bianca

 • Michelle Kwak

  Lieve Inge, Lex, Yvonne, Carlo, Maarten en Felice,

  Ik ben geschokt. Ik kende Ralph niet goed, alleen als huisgenoot van Tim. En jullie als vrienden van Irma en Johan.
  Het verlies van een naaste is iets wat maar moeilijk te bevatten is.
  Denken aan de mooie dingen de dingen die hij het liefst deed komen en hij zal altijd in jullie hart blijven.
  Ik denk aan jullie!

  Liefs Michelle

 • René Linders

  Verschrikkelijk en verschrikkelijk onwerkelijk. Het leven is onvoorspelbaar en voelt nu zo oneerlijk. Veel sterkte Lex, Yvonne en de rest van de familie en natuurlijk ook voor Inge.

 • Ikram Tabaouni

  Lieve Ralph,
  Zelf heb ik jou niet eens heel goed gekend. Ik kende je door de leuke verhalen van je lieve vader Lex. Tijdens mijn beugelperiode in de praktijk Noverraz Almere, begon ik net met de studie tandheelkunde op ACTA. Toen ik jouw vader dit vertelde, vertelde hij mij vol trots dat hij ook een zoon op ACTA had die zich orthodontie studeerde. Ik probeerde daarna erachter te komen wie je was, tot ik op een dag op de 4de verdieping stond en op het bord jouw naam las en jouw foto zag. Niet lang daarna kwam ik je tegen op ACTA, niet wetend wie ik was. Ik stapte in de lift naar huis, die een tussenstop maakte op de vierde verdieping, maar niemand stapte in. Toen ik even buiten de lift keek, zag ik jou daar staan, met volle aandacht met je telefoon bezig. Ik vroeg of je mee kwam naar beneden en je keek verbaasd op, lachte en bedankte me 2 keer dat ik je meevroeg. Ik wilde je aanspreken als jij bent toch de zoon van? maar ik liet het.
  Een paar maanden verder tijdens een controle vertelde je vader dat je bijna orthodontist was en je binnenkort je eindexamen had. Geen twijfel was er dat je die zou halen en net zoals je vader, je patiënten met een brede rechte glimlach door het leven kon helpen in je eigen praktijk en elkders als orthodontist zijn.
  Gelukkig heb ik je nog de mogelijkheid gehad om je te leren kennen, doordat je een bijdrage wilde leveren aan mijn bacheloronderzoek net zoals je vader in zijn praktijk. Ik zie je nu nog wel eens voor me, toen je achter de balie stond en je mij met een brede lach verwelkomde. Heel spontaan, vrolijk en open. Ik zag jouw trotse vader in jou en je passie voor het vak. Ik zal zelfs altijd nog herinnerd worden aan jou, wanneer ik weer langs de praktijk van je vader fiets of rij. Elke keer dat ik je wel eens daar zag zitten met je patiënten door de grote ramen.
  Ralph, je zult voor altijd voortleven in de harten van jouw familie en vrienden, simpel door de stappen die je hebt gezet tijdens jouw leven en het jou zijn.
  Net zoals de stappen die jij hebt gezet als orthodontist in de rechte gebitten van jouw patiënten die voor altijd daarmee zullen rondlopen, dankzij jou!

  Beste familie Noverraz en vrienden van Ralph. Heel veel sterkte!
  Groeten,
  Ikram Tabaouni

 • Josina en Louis Timmer

  Lieve Ralph
  Een mooie reis, een tragisch einde.
  Altijd met een lach op zijn gezicht en vol enthousiasme weer een nieuwe werkdag tegemoet, met een niet te evenaren energie.
  Zo abrupt gestopt……….We zullen je nooit vergeten!

  Wij wensen Inge, Yvonne, Lex, Carlo, Maarten en Felicia veel sterkte en kracht toe, om dit grote verlies te verwerken.
  Liefs,
  Josina en Louis

 • Sander Brons

  Lieve Ralph en familie,
  Op de fiets bij “het losse bandje” en op congres ergens in Europa, leerde ik je kennen als een bevlogen vent en een vriendelijke collega. Dat jij er niet meer bent, is niet te bevatten. Zo oneerlijk… Je wordt gemist! Veel sterkte voor de familie en allen die je dierbaar zijn.

 • Leonoor Engels

  Lieve Yvonne, Lex, Inge, Maarten, Paolo en Felice,
  In a split second is Ralph weg, een man om trots op te zijn, is niet meer. Je kunt en wil het niet bevatten. Een enthousiast en leergierig mens, vol vertrouwen in de toekomst. Het laatste half jaar van de specialistenopleiding maakte ik hem als docent mee, gedreven, vrolijk, op het laatst heel druk met het opzetten van de praktijk. Sollicitatiegesprekken voeren, samen met Lex de praktijk inrichten. Het was heerlijk om te zien en horen.
  Inge, je was erbij afgelopen woensdag, woorden schieten tekort. Yvonne en Lex, we hebben elkaar met z’n vieren destijds in Eilat van heel dichtbij meegemaakt en ook daarna. Jullie allen héél veel sterkte met dit verlies.
  Leonoor Engels en Dave Bouw

 • Stephan de leede

  Beste Ralph,
  Het was een eer jou te hebben mogen leren kennen! Jouw oprechtheid, eerlijkheid, spontaniteit en passie in alles wat je deed was fantastisch! Ik zal nog vaak terug denken aan de mooie cursussen, congressen, feestjes, diners, borrels, wijnproeverijen en wat nog meer ik heb mogen meemaken samen met jou!
  Ik had er graag nog eentje met je geat!
  Sterkte voor de familie en vrienden!
  Stephan

 • Claire de Gouyon

  Lieve Ralph,

  Als zusje van Marc heb ik jou en Inge voor het eerst ontmoet op een tandheelkunde gala, vol met babbels zat je toen !!! Toen wist ik dat jij in het vriendengroepje de gangmaker was, dan kon het feestje pas goed beginnen.

  Ik heb intens genoten van je gezelschap op de oud en nieuws, Halloween feestjes en alle andere dinertjes die ik met je beleefd heb. Het is onvoorstelbaar dat iemand die zo sprankelend in het leven staat, zo veel te vroeg afscheid heeft moeten nemen hiervan.

  De klap van je overlijden is nog niet verwerkt. Mijn diepste medeleven voor Inge en je familie, het is zo een gemis zonder jou.

  Lieve Ralph, ik hoop dat ze daar boven net zulke goede wijn schenken als jij deed op je etentjes.

  Heel veel liefs,
  Claire

 • Lucienne

  Lieve ralph
  Ik kan wel oneindig zoeken naar de woorden die kunnen omschrijven hoe verslagen ik ben van deze nare gebeurtenis, maar geen enkel woord kan dat..
  Ik zie je nog met je jeugdpuistjes door de praktijk lopen in school vakanties omdat je wou helpen…
  15 jaar later heb je je eigen praktijk en sta je enthousiast aan het begin van je toekomst tot het noodlot toeslaat..het is onwerkelijk..
  Ik ga je missen ralph het zal gek zijn op de praktijk zonder jouw vrolijke “ralph” quotes. Lucienne

 • Sjoerd en Nancy Henneman

  Ook wij hebben Ralph ervaren als een innemende en positieve persoonlijkheid. Hij is meerdere keren bij ons komen waarnemen en was altijd meedenkend en behulpzaam. Het team en de patienten liepen meteen met hem weg!
  Een heel fijn en warm mens is veel te vroeg gegaan.

  Wij wensen Inge, familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies. We hopen dat alle mooie herinneringen aan Ralph, en de levenslust die hij uitstraalde, zullen helpen in deze onbeschrijflijk moeilijke tijd. We denken aan jullie!!!

 • Charlotte

  Lieve familie en vrienden van Ralph, gecondoleerd en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd! Dit is niet te bevatten!
  Ik heb er geen woorden voor…zo oneerlijk!

 • gabrielle dijkman

  Beste Lex en Yvonne, overige familie , Inge en vrienden

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie Ralph. Wat een enorme schok en groot verlies. Zo°n bruisende jonge collega, levenslustig, die bij het uitoefenen van zijn hobby enorm veel pech heeft gehad. Ik denk veel aan jullie en leef enorm mee. Dit verdriet is zo groot, ik kan me voorstellen dat het voor jullie bijna niet te dragen is. Toch hoop ik dat jullie elkaar kunnen steunen, en kracht kunnen ontlenen aan de mooie herinneringen aan Ralph.

  met vriendelijke groet, Gabrielle Dijkman

 • Nick Meijer

  Beste familie en vrienden van Ralph,

  Ik ben enorm geschrokken van dit bericht. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Gr. Nick Meijer

 • Desiree de Kruyf

  Beste familie en vrienden van Ralph,

  Gecondoleerd met dit grote verlies en heel veel sterkte in deze ongelofelijk moeilijke periode.
  Ralph, rust in vrede….

  Liefs Desiree de Kruyf

 • Sophie Luteijn

  Lieve ouders en familie van Ralph,

  Heel veel sterkte met het verlies van jullie zoon en broer. Ik heb Ralph leren kennen toen hij een praktijk begon naast de jeugdtandverzorging waar ik werkzaam was. Ik kan het niet bevatten, dit voelt zo oneerlijk!

  Sophie Luteijn

 • Jolanda van Zon

  Lieve Ralph,

  Dit is de allereerste keer
  dat ik tegen je praat
  niet weet of je mij hoort
  mijn twijfels trotseer

  Dit is de allereerste keer
  dat ik je niet aankijk
  als wij over werk praten
  stilte, geen discussie meer

  Dit is de allereerste keer
  dat je niet teruggroet
  even zwaait, gedag zegt
  praatje over het weer

  Dit is de allereerste keer
  dat ik je niet hoor lachen
  terwijl je er wel bent, in gedachten
  dat doet ongelooflijk zeer

  Dit is de allereerste keer
  dat woorden ontbreken
  om uitdrukking te geven
  aan verdriet en hartzeer

  Het is de allerlaatste keer
  dat ik tegen je praat
  niet weet of je mij hoort
  mijn twijfels trotseer

  Rust zacht

  Liefs Jolanda

  Heel veel sterkte met het verlies Lex,Yvonne,Inge,Carlo,Maarten,Felice en familie

 • Monique Hendriks

  Ongeloof!!
  Nee !!!!!!
  Waarom?
  Zo jong!
  Oneerlijk!!
  Veeeeel te jong !!!!

  Woorden die in mij op komen !!
  Kippenvel !!
  Met een zoon in dezelfde leeftijd voelt het extra hard!! Zo dichtbij .

  Heel veel sterkte en kracht met dit enorme verlies !
  Allemaal !!

 • Jan Ormel

  Ralph. Ik heb je iets meer dan 10 jaar geleden leren kennen via Inge. Het was vanaf het begin al duidelijk dat ze helemaal gek op je was. Ik heb je daarna als een leuke vriend van Inge en ook als een gezellige gozer. Wat tragisch wat er gebeurd is. Je wordt gemist!!!
  Veel sterkte toegewenst aan de familie. En Inge voor jouw ook een dikke knuffel!

 • Monique Vink-Vos & Christian Vink

  Lieve Ralph,

  We zijn ongelofelijk aangedaan en geschokt na het horen van dit trieste bericht. Samen begonnen op de opleiding tandheelkunde en daarna met enorm veel plezier de samenwerking voortgezet in Amsterdam. Ik ben enorm dankbaar voor de afgelopen twee jaar waarin we zo intensief hebben mogen samenwerken met onze gezamenlijke patiënten. Je enthousiasme en kundigheid zullen we gaan missen.

  Lieve Inge en familie,

  Enorm veel sterkte in deze verschrikkelijke periode. We denken aan jullie.

  Liefs,
  Monique Vink-Vos, tandarts Amsterdam
  Christian Vink, orthodontist

 • Claudia van den Berg

  Vol ongeloof hoorde ik donderdag het vreselijke bericht van het overlijden van jullie Ralph.
  “Dat kan helemaal niet!” was mijn reactie.
  Ik zie je nog zo binnen lopen,voor de eerste keer waarnemen in de praktijk van je vader. Vol trots, je vlotte babbel,je gezelligheid,je enthousiasme, je passie voor de orthodontie en je vrolijke glimlach.
  Zo jong,onwerkelijk en oneerlijk.
  Ik ben er stil van..

  Lieve Familie,
  Ik wil jullie laten weten,
  dat ik aan jullie denk,
  en jullie heel veel kracht toe wens bij de verwerking & het vreselijk grote gemis van jullie Ralph.

 • Peter Boezeman en Truus Kamp

  Lieve Lex, Yvonne, Inge en rest van de familie,
  Wat een vreselijk bericht! Hier zijn geen woorden voor.
  Weet dat wij in gedachten bij jullie zijn en wij wensen jullie de kracht toe om dit vreselijke verlies te dragen.
  Liefs, Peter en Truus

 • Jobs & Ellen Linthorst

  Wij leerden ontwapenende Ralph kennen toen hij net in opleiding zat en ik de eer had om een dag met het “losse bandje” te organiseren. Als een jonge hond sprintte hij af en toe even weg om zijn explosieve kracht te laten zien. Op bijeenkomsten sprak ik soms met hem. Onlangs kwamen wij hem tegen in Amsterdam,waar wij net waren komen wonen. Ralph reageerde superenthousiast en sprak over de samenwerking met Lex en hoe geweldig zijn nieuwe praktijk was. Ik zou nog wel een keer komen kijken. Het kan niet meer! Wat een vreselijk bericht.
  Een zwarte zomer! Wij denken er met vlagen aan gedurende de afgelopen dagen. Wij kunnen nog nauwelijks naar de Tour kijken.
  Een jonge God is heengegaan.
  Sterkte Allen

 • Ivo Hamers

  Alhoewel ik Ralph met name heb leren kennen als collega en buurman van onze praktijk, stond m’n wereld stil toen ik op m’n vakantieadres van m’n assistente José vernam dat hij een fataal ongeluk heeft gehad. Ik kan het nog steeds niet bevatten; ik ga ermee naar bed en sta ermee op. Hoe vreselijk moet dit voor z’n naasten zijn….. Ik wens hen dan ook alle kracht en sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen en het op de een of andere wijze een plek te geven, al kan ik me op dit moment niet voorstellen wat daarmee bedoeld wordt. Dit is eigenlijk té erg. Het had niet zo moeten zijn. Houd elkaar vast en zoek steun bij elkaar want veel meer is er niet op dit moment. En waar je ook bent Ralph, het ga je goed! Warme groeten, Ivo.

 • Pieter en Will van Leengoed

  Lieve Ralph,
  Halsteren, 30 jaar geleden. Wij waren getuige van het begin.Je werd geboren in Bergen op Zoom en woonde bij ons om de hoek in de Leemput.Thomas bewonderde als eerste zijn kleine neefje. Rosemarie en Victor waren al snel beschikbaar als babysitters. Een leven vol verwachtingen voor je. Na een paar jaar de verhuizing naar Druten en Bussum. We zagen elkaar minder vaak maar de familieband is altijd hecht gebleven. Bij familiegebeurtenissen en later de traditionele jaarlijkse familiedag bij jullie thuis in Bussum. We bleven op de hoogte van je succesvolle ontwikkeling op school en universiteit. Je geslaagde opleiding tot orthodontist, je fijne relatie, een eigen praktijk en huis. Het leven lachtte je toe om er iets moois van te maken
  In een “split second” werd dit toekomstperspectief definitief onderuit gehaald. Een scherpere grens bestaat niet.
  Bij zo’n groot verlies rest een diep verdriet om de vele mooie jaren die je zijn afgenomen door dit noodlottig ongeval en waarvan jij, Inge, Yvonne, Lex, Carlo, Maarten en Felice nog zo hadden kunnen genieten.
  We leven intens mee.
  Pieter en Will.

 • Stijn Westenend

  Soms wordt er een gat geslagen dat in een mensenleven nooit meer heelt…

  Ik wens Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice en Inge en haar familie en alle medewerkers en teamleden van Noverraz heel veel sterkte toe bij dit grote en veel te vroege verlies van Ralph.

  Stijn Westenend

 • Juliette Hoijtink

  Wat een afschuwelijk bericht over Ralph. Ik heb jaren bij hem in de klas gezeten op het Gym en het is niet te bevatten dat hij zo plotseling overleden is. Heel veel sterkte & kracht gewenst met dit verlies.

 • Team Ortho Barneveld

  “Er is iets verschrikkelijks gebeurd…” Het bericht van Lex woensdagmiddag. Dat kan toch niet waar zijn. Wat een schok, wat een drama…

  Lieve Ralph,
  Wij hebben je in eerste instantie leren kennen als zoon van Lex, onmiskenbaar de zoon Lex. Wat hadden wij daar een lol om toen je later kwam waarnemen in Barneveld, die gelijkenis! Het waren altijd gezellige dagen, wat een enthousiasme, tomeloze energie, zo mooi om te zien. Wij zijn verbijsterd dat aan jouw jonge leven zo plotseling een eind is gekomen. Jouw familie gaat je zo ontzettend missen.

  Lieve Lex, Yvon, Inge, Carlo, Maarten en Felice,
  Het is nog steeds niet te bevatten, zo jong, zo vol in het leven, zo oneerlijk…
  Je kind verliezen, iets ergers is er niet. Het leven staat voorlopig stil. Gelukkig hebben jullie elkaar, een mooie hechte grote familie, om het verdriet te delen, herinneringen op te halen, elkaar te troosten. Samen komen jullie er, echt.
  Lex, wij zullen er voor je zijn, steunen je waar we kunnen.
  Heel heel veel sterkte samen.

  De meiden van Barneveld

 • PB, Babette en Lot

  Lieve Ralph, lieve neef,

  Wij kunnen het niet geloven en wij willen het vooral niet geloven. Het maakt ons zo verdrietig om te bedenken, dat we nooit meer nieuwe momenten samen zullen beleven.

  Al hadden wij jou helaas al een paar jaar niet meer gezien, herinneringen zijn er meer dan genoeg. Onze oudste neef, ons voorbeeld. Jij deed het volgens het boekje, maar dan allesbehalve saai en volgens de standaard. Wat jij ook deed, je deed het goed en je genoot ervan! Je was een familiemens, kon heerlijk kletsen en was lief en attent voor jong en oud. Sportief met de hockey en op de fiets, maar ook een bourgondiër die geniet van een wijntje of een biertje. Tijdens je jaren op de Jacob van Lennepkade stond de deur open voor je nichtje om te logeren. Jij studeerde als eerste af van de familie, en hoe! Tandheelkunde werd het, en zelf Orthodontie daarna. Hoe trots wil je een familie hebben. Op 30 jaar een eigen praktijk, in hartje Amsterdam. En een fijne verkering, een eigen huisje. En nog zoveel in het verschiet… Het is niet eerlijk. Wij gaan die vrolijke en positieve neef intens missen!

  Lieve oom Lex en tante Yvonne, Carlo, Maarten en Felice; wij denken aan jullie en staan altijd voor jullie klaar! Voor nu alle sterkte van de wereld gewenst.

  Lieve Inge, via de familie hebben wij zoveel goeds en moois over jou en Ralph gehoord, heel veel sterkte.

  Veel liefs,
  PB, Babette en Lot

 • Karima en Ruardini Boulahrouz

  Lieve Ralph,

  Zo vrolijk , zo enthousiast , zo energiek, en zo positief, zo ken ik jouw. Je bent een voorbeeld voor velen. Je bent veel te vroeg heen gegaan . Ik kan het nog steeds niet geloven .
  Rust zacht lieve Ralph , ik zal je nooit vergeten.

  Lieve Lex , Yvonne, Inge , Maarten, Carlo en felice,
  Wij wensen jullie allen heel veel sterkte met dit grote verlies.

  Groeten Karima en Ruardini Boulahrouz

 • Milan en Merel

  Beste Ralph, Inge, Lex, Yvonne, Carlo, Maarten en Felice,
  Dit afscheid kwam veel te plotseling en veel te vroeg. Vroeg of laat denk ik dat we elkaar daarboven tegen komen. Maar, deze tijd op aarde als man vol ambitie, levenslust, passie en plezier is toch veel te leuk om nu al te beëindigen?
  Ralph, tot weerziens. En lieve familie, veel sterkte toegewenst!
  Liefs, Milan en Merel

 • Eva de Zanger

  Lieve Ralph,

  Vol ongeloof gaan er berichtjes heen en weer tussen oude Studiegenoten en collega’s. Heel tandheelkundig Nederland is in shock door dit bericht.

  Ik heb je vooral leren kennen in je nieuwe praktijk in A’dam. Wat had jij dat geweldig voor elkaar.
  We hebben een tijdje fijn samengewerkt en ik stuurde de patiënten altijd vol trots naar jou door, want ik wist zeker: bij jou waren ze in goede handen.
  Ik zal ook nooit jouw oprecht aardige mail vergeten toen ik je vertelde dat ik naar een andere praktijk ging.

  Ik wens je familie en geliefden heel veel sterkte met deze vreselijke gebeurtenis.
  Liefs Eva

 • Gem en Irmgard Kramer-Asberg

  Ralph: Een leven vol energie en vaart en nooit te beroerd om een hand uit te steken.
  Helaas is daar tijdens het beoefenen van zijn hobby een einde aan gekomen. Wat een verdriet
  Ik heb Ralph leren kennen als een veelbelovend rasoptimist die zijn steentje bij wilde dragen aan de orthodontie. Een fijn mens om mee samen te werken. Het noodlot heeft anders beslist. Nu zullen we het met zijn herinnering moeten doen, een mooie weliswaar, maar veel te vroeg.
  Inge en familie Noverraz en alle vrienden veel kracht en sterkte toegewenst om dit verlies een plek te geven.
  Gem en Irmgard Kramer-Asberg

 • marida overgaauw

  Lieve Yvonne, Lex, Maarten, Carlo en Felice,
  De dag voor je vakantie nog uitgezwaaid Yvonne. En enkele dagen later het bericht van Ralph. Zo verschrikkelijk , zo verdrietig….
  Zo´n fijne zoon, broer, partner te moeten missen is te erg voor woorden.

  Ik ben in gedachten steeds bij jullie en wens jullie sterkte.
  liefs voor allen
  Marida (en Jaap en Maarten).

 • Madelijn en Willy-Jan

  Lieve Ralph,

  Het is niet te bevatten wat jou is overkomen, dit kan toch niet waar zijn.
  Een lieve jongen altijd vrolijk en enthousiast, een mooi persoon.

  Als wij elkaar even niet gezien hadden dan kwam je altijd vol belangstelling vragen hoe alles ging.
  Trots was ik met wat je bereikt had, je opleiding en je eigen praktijk.
  Wat had je er veel plezier in.

  Het is jammer jou niet meer te mogen zien.
  Het was bijzonder jou te mogen kennen.

  Dag lieve Ralph, vaarwel en rust zacht.

  Geen dag dat wij niet aan je denken.
  Geen dag dat wij niet over je praten.
  Geen dag dat wij jou niet missen.

  Lieve Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice
  en Inge.
  Heel veel sterkte en kracht met dit vreselijke verlies.
  Wij denken aan jullie.

  Madelijn en Willy-Jan.

 • Juliette Schouten

  Lieve Ralph,

  In hetzelfde jaar begonnen met onze studie tandheelkunde en vele mooie ACTA- en hockey feestjes gevierd tijdens onze studententijd. Ik heb je jaren niet meer gezien of gesproken, maar herinner me jou als een gedreven, enthousiaste vrolijke vent.
  In de bloei van je leven ben je weggerukt, ik ben er stil van. Wat is het leven broos en kwetsbaar.
  Woorden zullen tekort schieten, tranen zullen overheersen, wat een groot gat zul je achter laten.
  Als een ster zul je blijven stralen.
  Heel veel sterkte en kracht voor je familie & vrienden.
  – R E S T I N P E A C E –

 • Nop Willems

  Beste Inge en familie van Ralph,

  Gecondoleerd met dit enorme verlies. Net ‘ingeslingerd’, met een hele toekomst voor de boeg en dan zo’n tragisch ongeval; wat een onbegrijpelijk nieuws. Het is hier heel stil…

  Veel sterkte gewenst met het verwerken van dit grote verlies.

 • Frank Bergshoeff en Annemiek Harmsen

  Wat een ontzettende ramp, zo een leuke, aardige, enthousiaste, open, positieve, dynamische, hardwerkende gedreven jongen. Zo jong door een afschuwelijk ongeluk uit het leven weggerukt.
  We waren en zijn er helemaal kapot van toen we het bericht van Maarten op facebook en het appje van Lex lazen en realiseren ons dat ons gevoel niets is in vergelijking met jullie verdriet.
  We wensen Yvonne, Lex, Inge, Carlo, Maarten en Felice heel veel sterkte met dit verlies.
  Liefs, Annemiek en Frank

 • Jet

  Lieve Lex, Yvonne en familie,
  Wat een verschrikkelijk bericht….Zo verdrietig en onwerkelijk!
  Wens jullie heel veel sterkte met elkaar.
  Veel liefs van Dennis en Jet

 • Olleke en Carl Sinnige - van der Heijden

  Lieve Lex en Yvonne, Inge, Carlo, Maarten en Felice,

  Ralph’s leven was veel te kort.
  Tijd SAMEN, is waar het nu verder aan schort.
  De leegte die ontstaat, is niet uit te leggen.
  Er valt niets meer te zeggen…

  Houd vast, lieve mensen, aan het leven,
  want er is nog veel liefde te geven.
  Liefde ontvangen en jullie intense verdriet te delen,
  zal de diepe wonden helen.
  TROTS, is de herinnering aan Ralph, jullie zoon en voert de boventoon.
  Als broer en partner de grote steun en toeverlaat,
  met een hart dat voor eenieder open staat.

  De kracht zullen jullie vinden,
  het gezin nog hechter binden.
  En eens komt ook weer die dag,
  dan verschijnt er een kleine glimlach….
  Ralph’s gulle lach, helpt je hierbij zeker overstag.
  Geef verdriet samen de tijd,
  dan word je er ooit van bevrijd….
  Sterkte, steun en liefde voor elkaar,
  maken de herinneringen aan Ralph waar.

  GOODBYES are not forever
  GOODBYES are not the end
  They simply mean
  I’LL MISS YOU
  UNTILL WE MEET AGAIN

  Rust zacht, lieve Ralph

  XXX Olleke & Carl

 • Jacqueline Otto

  Lieve Lex, Yvonne, Inge, Carlo, Maarten en Felice,

  Gecondoleerd met jullie Ralph. Wat een vreselijk verdrietig nieuws. Wij denken aan jullie met heel ons hart. Heel veel sterkte en kracht.

  Liefs,

  Jacqueline en Ed
  Djuna, Bram, Julian en Kay

 • Anne Marie Kuijpers-Jagtman

  Beste Lex en Yvonne, Inge en de rest van de familie,

  Ik ben in Indonesia, ik kreeg ineens van diverse kanten apjes gestuurd over de dood van Ralph. Ik ben verbijsterd. Ik kende Ralph professioneel vooral als het sprekend evenbeeld van jou, Lex, zowel in uiterlijk als manier van doen. Het woord enthousiasme is al vaak gevallen, wat is het van toepassing op hem!
  Wat een niet te bevatten verdriet voor jullie allemaal. Ik wens jullie veel liefde en verbondenheid toe.

  Anne Marie Kuijpers-Jagtman

 • Fiona

  Lieve Ralph,

  Ik kende je nog maar net, maar lang genoeg om je te leren kennen als een spontane, enthousiaste en altijd opgewekte man en een fijne werkgever met enorm veel passie voor zijn vak.

  Ik wens Inge, je familie en vrienden heel veel sterkte met dit onwerkelijke verlies…

  Liefs Fiona

 • Michel en Lisanne

  Lieve Ralph,
  Het bericht dat jij er niet meer bent is niet te bevatten. Het doet zo verschrikkelijk veel pijn.
  Jouw vrolijke uitstraling en enthousiasme dat je altijd met je meedroeg en de tijd en oprechte aandacht die je altijd voor iedereen nam, kleuren de herinneringen aan jou des te meer, maar nemen het verdriet niet weg.
  Ik ga jouw passie voor het vak en de momenten dat we erover konden sparren missen. Passie dat is wat je had en uitstraalde.
  Ralph, ik hoop met heel mijn hart dat waar je nu bent het goed met je gaat en dit veel te vroege afscheid niet voor eeuwig is.

  Lieve Lex, Yvonne, Inge, Carlo, Maarten en Felice,
  We wensen jullie veel sterkte en kracht toe om dit verlies te kunnen dragen en dit uiteindelijk een plekje te geven.
  Met onze gedachten en gebeden zijn we bij jullie,

  Michel en Lisanne

 • Marianne zillikens

  Lieve Ralph,

  Het is al enkele dagen geleden dat ik het vreselijke bericht hoorde, maar nog steeds is het niet te bevatten dat je er nooit meer zult zijn..
  Ik heb je leren kennen toen je je praktijk opende naast onze praktijk van de Jeugdtandverzorging in Amsterdam.
  Nooit zal ik vergeten hoe je kwam kennismaken met ons.
  Je had 2 taarten bij je, waarvan je er een zelf had gemaakt en enthousiast en zelfverzekerd en met heel veel geklets voelde het alsof we je al heel lang kenden.
  Het was heerlijk om met je samen te werken en om mijn patienten naar je door te verwijzen.
  Ik kan me niet voorstellen hoe je familie Zich moet voelen en dit te moeten doorstaan.
  Ik wens ze veel kracht en liefde toe.

  Ralph het ga je goed

 • Sven Bakx

  Beste familie en vrienden van Ralph,

  Ralph en ik zijn hetzelfde jaar op ACTA begonnen en ik herinner me Ralph als een immer lachend gezicht, positiviteit die uitstraalde naar anderen.
  Heel veel sterkte met dit verlies.
  Sven Bakx

 • Michelle

  Lieve familie Noverraz,

  Zo’n 10 jaar geleden heb ik Ralph ontmoet op de studie Tandheelkunde. Enthousiast en ambitieus, een echter “winner” – en zeer geliefd. Veel kracht en sterkte voor dit ongelooflijk grote verlies.

  Rust zacht, lieve Ralph.

 • Han Krebbers

  Beste Ralph,

  Deze website had niet moeten bestaan en dit bericht heb ik nooit willen schrijven. Zou willen dat dit niet echt is, kan het niet geloven.
  Eigenlijk ken ik je alleen van het wielrennen, over tandheelkunde spraken we niet. Jij bent degene die altijd zijn fiets piekfijn in orde heeft, degene die gepassioneerd ieder onderdeeltje zelf monteert, degene die tot in perfectie zijn materiaal afstelt. Jij bent de voorzichtigste wielrenner die ik ken, altijd risico’s vermijdend, je Bianchi hanterend als een juweel.
  Ralph ik zie voor me hoe euforisch je was toen je goud reed bij La Marmotte in 2013. Na de finish op Alp d’Huez toonde je trots de grafiek van je hartslag gedurende de koers, om ook cijfermatig te onderbouwen hoe gecontroleerd je de race had ingedeeld.
  De berichten op deze pagina vertellen mij dat je in je leven alles met passie doet, alles tot in perfectie uitvoert en alles controleert, dat verbaast me niet. Juist daarom kan ik niet geloven dat het uitgerekend bij jou mis ging in die afdaling, in Italië. Waar was het engeltje op je schouder dat zo noodzakelijk was?
  Dat jouw passie voor de fiets deze gevolgen zou hebben heeft niemand gewild.
  Waar was het engeltje?
  Je hebt al fietsend veel vrienden gemaakt, we zullen allemaal vaak aan je denken Ralph!

 • Katja van Oort-Bongaarts

  Lieve mensen,

  Eigenlijk zijn er geen woorden die de knoop in je buik en het gevoel van onmacht, verdriet, maar ook wil om te leven goed beschrijven.
  Heel veel sterkte gewenst.

  Daan en Katja van Oort-Bongaarts

 • Bert en Annelies Jongsma

  Beste Ralph,

  Jonge telg van een hechte en talentvolle familie, ieders lieveling
  Zo bijzonder hoe je samenwerkte met met je vader
  Hoe inspirerend jouw ambities en tomeloze energie
  Je blaakte van trots, liefde en enthousiasme
  Stijlicoon voor de nieuwe generatie, hoop voor de toekomst..

  Zomaar enkele gedachten. Er zijn geen woorden voor als je je kind verliest.
  We wensen Lex, Yvonne, Inge, Carlo, Maarten, Felice en verdere familie heel veel sterkte toe bij dit immense verdriet.

 • Maarten en Mariëtte Raadsheer

  Woorden schieten tekort. De rillingen liepen, en lopen nog steeds over mijn lichaam toen ik het tragische bericht vernam. Niet te bevatten! Vanavond kan ik vanaf het terras Elba zien liggen. Het zal voor mij voortaan een andere betekenis hebben. Inge, Yvonne, Lex en overige familie, heel veel sterkte, wij zijn in gedachte bij jullie. Maarten en Mariëtte Raadsheer

 • Thomas en Wieneke

  Lieve Ralph,
  We denken veel aan jou sinds het verdrietige nieuws van afgelopen woensdag. Ongelofelijk dat je er niet meer bent. Er schieten allerlei herinneringen voorbij. Aan onze logeerpartijtjes vroeger in Druten. Waarvan er nog eens een film is opgenomen, waarin jij schaterlachend rondloopt met een bonte rugzak om (die je waarschijnlijk van ome Hans had gekregen). Of aan jullie bezoek aan Felia kort na haar geboorte. Direct vanuit Londen. Jij en Inge hadden daar ‘snel even een knuffelbeer bij Hamley’s gekocht’. Tot op de dag van vandaag een schot in de roos. En natuurlijk aan onze jaarlijkse familiedag in Bussum. Daar wist je altijd vol enthousiasme te vertellen over je studie, de nieuwe praktijk, jullie huizenjacht in Amsterdam en uiteraard het fietsen met Inge. Hetzelfde enthousiasme kon je ook overbrengen op ons, als je naar onze plannen vroeg. Ongelofelijk dat we dit moeten missen.
  Liefs, Wieneke en Thomas

 • Ruud en Els de Hoop

  Lieve Yvonne, Lex en familie,
  Via Irma en Johan kregen wij het verdrietige bericht, dat jullie Ralph is overleden.
  Wat vreselijk voor jullie om dit te moeten meemaken.Woorden van troost schieten hierbij te kort.
  Weet dat we veel aan jullie denken. We gunnen jullie veel sterkte en kracht de komende tijd.
  Lieve groet,
  Ruud en Els

 • Carlijn ten Bruggencate

  Lieve Inge en families van Ralph en Inge,

  Het contrast tussen Ralph-is-niet-meer en Ralph zoals hij leefde kon niet groter zijn. Wat een bom aan energie, ambitie en enthousiasme en dan ook nog altijd aardig voor iedereen. Hij had moeten blijven, niet alleen in duizend mooie herinneringen. Ralph zoals hij onze kerstdiners met kantoor opvrolijkte, Ralph in de Jan Piet. Altijd lachen, altijd een praatje, altijd attent.

  Lieve Ing, hier zijn geen wijze woorden voor. Ik wou dat ik je een knuffel kon geven en kon vasthouden. Ook namens Joeri wens ik je heel veel kracht toe de komende tijd – ik weet dat je die hebt.

  Lieve groet, Carlijn

 • Peter en Henriëtte van Son

  Lieve Ralph,
  Als 3 jarige logeerde je bij ons. We hebben toen genoten van je aanpassingsvermogen, je vrolijkheid, nieuwsgierigheid en ondernemingslust. Allemaal eigenschappen die je verder ontwikkeld hebt.
  We hebben je steeds van dichtbij mogen volgen en bij onze geweldige familiedagen was je er altijd bij.
  Ralph we zijn trots op de mooie mens die je geworden bent en daarom nu ook zo bedroefd
  Lieve Inge, Yvonne en Lex, Carlo, Maarten en Felice, we delen in jullie verdriet. In al onze machteloosheid staan we met z’n allen in een kring om jullie heen.
  Peter en Henriëtte.

 • Anne-Margreet Cuperus

  Lieve Ralph en familie,

  Vol ongeloof ontving ik het vreselijke bericht dat jij er niet meer bent, sindsdien is dat bericht nog steeds niet goed te bevatten. Ik heb je leren kennen als collega bij congressen en in het verleden bij “het losse bandje”. Jouw aanstekelijke enthousiasme, altijd vrolijke aanwezigheid zullen enorm gemist worden. Heel veel sterkte voor jouw vriendin, familie en vrienden met het verwerken van dit afschuwelijke verlies.

  liefs,
  Anne-Margreet Cuperus

 • Daniël van der Meulen

  Onwerkelijk Hartverscheurend.
  We zijn er kapot van.

  Voor Inge, Yvonne en Lex, kinderen en familie, heel veel sterkte om samen dit plotselinge en zo wrede verlies te kunnen dragen.

  Wij zullen die sprankelende, supersportieve Ralph niet vergeten.
  Maar we missen hem zeer, onze vrolijke, ambitieuze jonge collega, en onze fietsvriend bij ’t Losse Bandje.

  Nogmaals, heel veel sterkte en warme groet,
  Fokelien en Daniël van der Meulen

 • Lori en Flip Otto

  Lieve Lex Yvonne Carlo Maarten Felice en Inge
  Wat een schok, vreselijk wat er is gebeurd.
  We wensen jullie heel veel sterkte toe. Onze gedachten zijn bij jullie..

 • Nadia

  Lieve Ralph,

  Via claire heb ik het vreselijke nieuws gehoord en van karima wist ik van deze website.

  Ik kan het nog steeds niet geloven.

  Elke ochtend kwam je vrolijk met een glimlach binnenlopen, elke lunchpauze zat je met ons aan tafel te lunchen en te lachen, aan het einde van de dag was je glimlach er nog steeds.

  Je was zo trots op je praktijk en iedereen voelde dat. Je gebruikte het woordje CHILL echt zo vaak dat we erom moesten lachen maar het past heel goed bij je want je bent en blijft een chille gozer.

  Bedankt dat ik met jou en Lex mocht samen werken… Bedankt voor alle leuke en leerzame momenten.

  Heel veel kracht en sterkte voor de famillie & vrienden.

  Nadia Tsouli

 • Pieter Tinga

  De bijlage van een landelijk dagblad opende met de quote: “zonder noorden komt niemand thuis”.
  Is daar-waar-jij-nu-bent eigenlijk wel een noorden??

  Jarenlang zijn Lex en ik met heel veel plezier coach geweest van je hockeyelftal. We speelden geen hoge klasse, wel een hoog niveau gezelligheid. En wanneer er gespeeld werd, toonde je gedrevenheid en focus op het doel van onze tegenstander. Smaakmaker, sfeerbepaler – altijd positief.
  Als het met een elftalgenoot even niet ging, arm om de schouder, stimulerend woord en weer gauw verder, opgewekt terug in het spel. Vooruit – er kan toch immers zomaar een doelkans komen.

  Een gezond en sportief fanatisme en doelgerichtheid, dat zich ook buiten het hockeyveld toonde. Middelbare school, tandheelkunde, orthodontie in no-time afgerond met prachtige resultaten en een eigen praktijk. Tegelijkertijd tijd en energie om belangstelling voor anderen te tonen, mensen om zich heen mee te krijgen en nieuwe vrienden te maken – zoals blijken mag uit de vele reacties uit je studententijd en je tijd als praktiserend orthodontist.

  Ralph, je vermogen om te bepalen waar je heen wilt heeft geen noorden nodig. Wel vrienden. Je positieve instelling en sociale karakter neem je met je mee. Hoewel het veel en veel te vroeg is, vind je daar-waar-je-nu-bent zonder twijfel weer een goed en veilig thuis.

  Pieter Tinga

  Yvonne, Lex, Inge, Carlo, Maarten en Felice, heel veel sterkte!

 • Bert Hup en Adrie van Bemmel

  Beste familie en vrienden van Ralph,
  Gecondoleerd met het plotselinge overlijden van jullie zoon, broer en vriend.
  Wij wensen jullie veel kracht toe bij het verwerken van dit enorme verlies.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Dat de herinnering aan Ralph een glimlach mag zijn op jullie gezicht.
  Bert Hup en Adrie van Bemmel

 • Paul van der Stelt

  Beste familie Noverraz,

  Gecondoleerd met dit onverwachte en zeer droevige overlijden van Ralph. Ik wens jullie sterkte met de verwerking, in het bijzonder Inge.

  met vriendelijke groet,
  Paul

 • Joop en Greet Dorenbos

  Beste Inge, Lex, Yvonne en verdere familie,

  Wij willen jullie condoleren met dit onverwachte tragische verlies van je partner en zoon. Wij wensen jullie veel sterke toe! Veel liefs Joop en Greet Dorenbos

 • Jack Theunissen

  Lex en Yvonne,
  Dat wat iedere ouder vreest is jullie overkomen.
  Kinderen behoren hun ouders te overleven en het is onnatuurlijk als dat niet gebeurt’.
  Ik hoop dat de herinneringen aan Ralph jullie zullen bijstaan het verdriet in de toekomst te kunnen dragen.

 • Iris Bubberman

  Lieve Yvonne , Familie
  Tijd stond even stil toen ik het las , wat verschrikkelijk
  gelukkig was zijn Inge erbij het leven is raar !!
  Heel heel veel sterkte en kracht ..
  Liefs Iris ( Laren)

 • Rene van Gelder

  Net het afschuwelijke nieuws vernomen over het verlies van Ralph
  Alhoewel ik Ralph zelf niet goed kende wil graag voor al zijn naasten geliefden en familie mijn medeleven betuigen
  Heel veel sterkte komende tijd

  Rene van Gelder

 • Fam onkenhout

  Lieve Yvonne , Lex , Carlo , Maarten Felice en Inge ,

  Het onvoorstelbare bericht dat jullie lieve Ralph door een noodlottig ongeluk is overleden heeft ons geschokt . Zo vol in het leven , succesvol en genietend van familie en vrienden …..het is niet te bevatten . Wij leven mee met jullie bovenmenselijke verdriet en wensen jullie veel kracht .

  Liefs ,
  Frits-Hein , Anne-Marie , Nina ,Karel , Willem &Noor Onkenhout

 • Thijs en Anne-Marie Hendriks

  Lieve Lex, Yvonne, Inge, Carlo, Maarten en Felice,

  Ongeloof en verbijstering troffen ons toen het bericht over het tragische ongeval van Ralph ons bereikte.
  Midden in de kracht van zijn leven is hij getroffen door het noodlot.
  Julie treft een verdriet waar eigenlijk geen woorden voor bestaan.

  Ralph maakte diepe indruk door zijn professionele houding en vakmanschap, Anne-Marie heeft dat mogen ervaren, maar ook door die extra touch van enthousiasme, vrolijkheid en aandacht. Zijn persoonlijkheid maakte dat je je als patiënt veilig en in goede handen voelde.
  Slechts twee weken geleden nog maar afscheid nemend met de woorden van een fijne vakantie op Sardinië blijft dit noodlottige bericht niet te bevatten.
  Ook de blijheid en trots op zijn eigen praktijk is ons bijgebleven, een getalenteerde en veelbelovende man die nog zoveel had kunnen doen en betekenen.

  Jullie gezin dat zich kenmerkt door warmte en een sterke verbondenheid zal verder moeten met het gemis van een zeer geliefde en bijzondere persoon in jullie midden. De herinneringen aan Ralph zijn onuitwisbaar en zullen jullie steun geven.
  Wij wensen jullie daarbij heel veel kracht, steun en liefde toe.

  Thijs en Anne-Marie

 • Roelant seijger

  Lieve ralph,
  Het is inmiddels een paar dagen geleden dat ik het afschuwelijke bericht over jou ontving
  Ik vind het nog steeds moeilijk te bevatten dat je er niet meer bent
  Je was zo een top vent!
  Altijd vrolijk energiek, klaar om iemand te helpen, humorvol, niet vies van hard werken, een gezonde ambitie, sociaal, down to earth en nog veel meer!
  Ik leerde je kennen tijdens je opleiding orthodontie aan de acta en had meteen goed contact
  Als ik aan je terugdenk komen er zoveel goede herinneringen naar boven
  De eos congressen, de trip naar abu dhabi, de losse bandjes, de wijnreizen, de etentjes. Het was altijd reuze gezellig!!
  Het hadden er nog veel meer moeten zijn!
  Ralph ik ga je missen en ik wil je lieve familie, Inge en al je vrienden heel veel sterkte wensen met het verwerken van dit enorme verlies

 • Grazia Boshuizen Otto

  Lieve Lex Yvonne Maarten Carlo en Felice

  Niet te bevatten dat dit is gebeurd! Jullie en mooie en alom geliefde zoon en broer. Ik heb mijn neef niet echt gekend maar het voelt toch als een groot verlies. Wij leven heel erg mee met jullie en wensen jullie alle kracht dit grote verlies te dragen. Speciaal van Chiara een dikke knuffel voor Felice! Meisje laat je je verdere leven inspireren door je geweldige broer! Hij zal altijd bij je blijven wat je ook doet en waar je ook gaat! ♡♡♡♡♡♡♡

  Lieve Lex en Yvonne wij zijn nu voor drie weken in Amerika en we kunnen helaas niet bij het afscheid van Ralph zijn. Ik denk aan jullie! Heel veel liefs van Grazia ook namens Harry en de kinderen.

 • Robine Rischen

  Lieve Ralph,

  Kippenvel en vooral zoveel ongeloof toen ik het nieuws woensdag hoorde. En nog steeds kan ik het niet geloven dat jij er niet meer bent.
  In de bloei van je leven, net een eigen praktijk, nieuw huis gekocht samen met Inge, je had het zo mooi voor elkaar en dan dit….er zijn echt geen woorden voor.

  Vrolijk, enthousiast, sportief en oprecht geïnteresseerd in de medemens. Mooie herinneringen heb ik met jou van congressen, wijnproeverijen, cursussen en ’t losse bandje. We gaan je daar missen!!!

  Lieve Ralph, we verliezen een fantastische collega en een heel mooi mens.

  Lieve Inge, Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice, verdere familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

  Liefs Robine

 • Hylke & Roos Tromp

  Lieve Lex en Yvonne, Inge, Carlo, Maarten en Felice,
  Een mooi mens is van ons heengegaan.
  De troostende woorden voor dit immens grote verlies zijn er niet te vinden.
  Wat niemand jullie kan afpakken is de herinneringen aan deze lieve zoon, man en broer.
  Koester deze momenten, want die zijn en blijven altijd heel dierbaar .
  Wij wensen jullie veel kracht en liefde toe om dit verlies samen te dragen.
  liefs Hylke & Roos Tromp – van der Heijden
  Michiel en Heleen

 • Hans Habraken en Ineke de Valk

  Lieve Ralph,

  Wat verschrikkelijk dat dit je is overkomen.
  Je familie en vrienden in ongeloof en diepe rouw achterlatend.
  Dit verdriet zal altijd bij ons blijven.
  Maar ook je enthousiasme voor alles wat je maar aanpakte.
  Op de familiedagen waren jouw BBQ’s niet te evenaren.
  Bedankt voor je sprankelende persoonlijkheid.

  Liefs van Hans & Ien

 • anne-lise ruijs

  Beste familie en vrienden van Ralph,

  stil word je ervan
  wat niet kan, niet mag, is gebeurd
  heel veel sterkte met dit onmetelijke verlies.

  anne-lise ruijs

 • Catherine

  Beste Inge, ouders, broers, zus en verdere familie en vrienden van Ralph,

  Tijdens en na de studie tandheelkunde heb ik Ralph gekend als een blijmoedig en inspirerend mens. We zullen zijn enthousiasme missen.
  Ik wens jullie heel veel sterkte en moed voor de tijd die komt.

  Catherine (jaargenoot ACTA)

 • Cristina

  Diep geschokt door het overlijden van Ralph gaat mijn hart uit naar Inge, Lex, Yvonne, Carlo, Maarten en Felice. Mijn gedachten zijn bij jullie met dit grote verlies.
  Cristina

 • Babette Aarts-Mol

  Met verslagenheid heb ik het tragische nieuws over het overlijden van Ralph vernomen. Een groot verlies voor de naasten, vrienden en collega’s…

  Heel veel sterkte voor iedereen in deze verschrikkelijk moeilijke tijd..
  Liefs, Babette Aarts-Mol, orthodontist

 • Helena

  Ik kan er eigenlijk geen woorden voor vinden, het blijft onwerkelijk.
  Maar ik denk dat er niemand is die jouw enthousiasme zal kunnen evenaren, het was erg mooi om te zien hoe iemand zo positief in het leven kan staan. Toch denk ik dat je iedereen iets hebt meegegeven om over na te denken en het leven met meer enthousiasme te benaderen. Liefs helena

 • Lotte Huijg

  Lieve Ralph,

  Wat een enorme schok: zo jong, zo abrupt. Ik kan het maar niet geloven, en ik wil het niet geloven.

  Anderhalve week voor je ongeluk hebben we nog samen gegeten en biertjes gedronken, met ‘de Kade’. Ik heb een tijdje apart met je staan kletsen en je vertelde honderduit over je werk, je nieuwe huis met Inge en je familie. Vol trots en enthousiasme; zoals altijd, zoals we je kennen. Ik ben zo blij dat ik je toen nog gezien en gesproken heb. Dat moment hou ik vast in mijn herinnering. Ook de vele andere momenten die we in de 5 jaar dat ik op de Jacob van Lennepkade woonde hebben beleefd, zal ik nooit vergeten. Etentjes met enorme borden pasta, huisvergaderingen die nergens over gingen (en dus hilarisch waren), laveloos thuis komen na een feest en dan nog even naborrelen (en frituren!) en alle huisuitjes en –activiteiten met vaak een sportief tintje want daar hielden we allemaal van (roeien, waterskiën, blokarten, etc.). Van huisgenoten naar een hechte vriendengroep. Daarom bleven we elkaar na onze studententijd nog regelmatig zien, om bij te praten en herinneringen op te halen aan ‘die goeie ouwe tijd’, want jeetje, dat was ‘t! En bovendien, om nieuwe herinneringen te maken…

  Alle volgende keren dat we bij elkaar komen zijn we niet meer compleet en dat doet heel veel pijn, maar je zult er altijd bij blijven horen – in liefdevolle herinnering. We gaan je missen Ralph!

  Lieve Inge, lieve familie, gecondoleerd en heel veel sterkte met dit enorme verlies. We zullen Ralph nooit vergeten.

 • Janneke Krikken en Thalita Brethouwer

  Beste nabestaanden van Ralph,

  Heel veel sterkte gewenst bij dit grote verlies. Het is verschrikkelijk en oneerlijk. We gaan Ralph ook heel erg missen. We hebben de afgelopen tijd heel fijn samen met hem mogen werken.

  Veel sterkte ook namens alle tandartsen en personeel van kindertand-west

  Dag Ralph.

  Janneke en Thalita

 • Nelleke Tinga

  Lieve Inge, lieve Yvonne, Lex, Carlo, Maarten en Felice,

  Er zijn van die scenario’s in je leven waar je niets, maar dan ook niets van begrijpt. Waarom wordt het leven plotseling van de een op de andere dag zo anders?
  Wordt het nooit meer zo mooi als het was. Een vraag waar je geen antwoord op krijgt!

  Wij leerden jullie, al lang geleden, kennen als zeer hecht gezin. Onze zonen speelden hockey in hetzelfde elftal en wij werden door de jaren heen vrienden.
  Toen de komst van Felice zich aandiende gingen alle broers daar zorgzaam en liefdevol mee om.
  Wij zagen hoe close Lex en Ralph waren, vier handen op een buik, elkaars evenbeeld.
  Yvonne altijd als spil van het gezin. Gastvrij, altijd zorgend voor ieder en vooral hun kinderen.
  Er was een mooie toekomst weggelegd voor jou en Ralph samen, Inge, en als wij jullie zagen (altijd op een gezellige partij op de Groot Hertoginnelaan) straalden jullie eenheid en geluk uit.

  Wat zullen jullie jullie Ralph enorm missen! Uit alle mooie woorden die jullie als broers, zusje, familie en vrienden schrijven, blijkt wel wat voor een mooi en bijzonder, bovenal geliefd, mens Ralph was.

  Zoveel kwaliteiten; gedreven, attent, altijd geïnteresseerd, kundig, vol passie en ook zeer integer.

  Lieve Yvonne en Lex, lieve Inge, Carlo, Maarten en Felice, heel veel kracht en sterkte. Wij zijn er voor jullie in dit onmetelijke verdriet.

  Lieve Ralph, RUST ZACHT! Je bent, ongewild, veel te vroeg heengegaan.

  Pieter en Neel

 • Ghizlane Elfezazi

  Mijn condoleances voor de hele familie.

  Een dierbaar iemand, zo plotseling kwijt.
  Heel veel sterkte, in deze moeilijke tijd

 • Janneke van son

  Dag lieve Ralph,
  Zo onwerkelijk, in 1 klap ons leven uit. Jullie mooie fietstocht kreeg een hele andere wending en dat is niet te bevatten.
  Een paar weken geleden nog bezocht ik jouw praktijk. Ik vond het zo leuk om te zien hoe mijn neef(je) dit heeft opgebouwd en hoe enthousiast je er rondliep. Ik was, en ben, zo trots op jou. Je bent gewoon zo’n mooi mens, zo’n vrolijkert, en dat gaat keihard gemist worden. Dag lieve neef.

  Janneke, Iwan, Sijmen en Wessel

 • Robert Peerlings

  Beste Ralph

  Ik ben nu al maanden in training om je eens te verslaan bij het losse bandje. Maar ik had veel liever van je verloren dan dit.

 • Martinette Derksen-Muller

  Lieve Ralph,
  Wat een schok, om te horen, dat je tijdens het fietsen de weg naar boven hebt genomen. Zo jong nog. Niet te begrijpen, dat je niet terugkomt.
  Ik wens je heel veel rust toe.
  Heeeeeel heel veel sterkte wens ik aan jouw Inge en aan je ouders. Ik wens hen heel veel kracht om door te mogen gaan.

 • Claudia Schröder

  Lieve Ralph

  Fijne vakantie en geniet ervan. Doe je voorzichtig op de fiets? Tuurlijk Claud maak je geen zorgen, doei….
  Dit was ons laatste gesprek. En dan een weekje later krijg ik dat vreselijke bericht van Lex. Verdoofd staar ik naar mijn telefoon, dit kan toch niet waar zijn.

  Jij midden in de bloei van je leven. Trotse eigenaar van jouw “kindje” Ortho Nova. Wat was je daar trots op en wat ging het daar goed.
  Jij die net samen met Inge jullie prachtige appartement in Amsterdam waren betrokken en wat was je daar blij mee.
  Jij die altijd vrolijk was en wie nooit iets teveel was.
  Jij die jongen van 14 jaar die ik op zag groeien tot wat je nu bent.
  Jij die altijd belangstelling had voor mij en mijn familie in moeilijke tijden.
  Jij die regelmatig samen met mij even gezellig zat te kletsen.
  Jij waar ik met ontzettend veel plezier mee heb samen gewerkt.
  En dan nu jij die, hoe oneerlijk ook, er niet meer is.

  Lieve Ralph rust zacht ik zal je nooit vergeten.

  Lieve Lex Yvon Inge Carlo Maarten en Felice heel veel sterkte en ik zal waar ik kan jullie proberen te steunen.

  In gedachten bij jullie.

  Liefs Claudia.

 • Jelmar en Catheleyne

  Lieve Yvonne, Lex, Maarten, Carlo en Felice,
  Het nieuws dat Ralph verongelukt is, is bij ons als een enorme schok binnengekomen. Woorden schieten tekort… het voelt heel oneerlijk en intens verdrietig.
  Laat jullie hechte gezin een sterk anker zijn in deze droevige periode en de liefde voor elkaar voldoende steun geven bij het verwerken van jullie verdriet.
  Weet dat we intens met jullie meeleven.
  Veel liefs Jelmar en Catheleyne

 • Fleur Vermeulen

  Lieve Ralph,

  4 jaar lang zaten wij tegenover elkaar tijdens onze specialistenopleiding. Jij leek fluitend door deze 4 jaar heen te gaan. Altijd vrolijk, optimistisch en enthousiast.
  Ik kan het gewoon niet geloven dat je er niet meer bent. Zo jong, zo vol in het leven en kerngezond. Het is gewoon niet te bevatten.

  Inge, de familie en vrienden van Ralph, heel veel sterkte met dit enorme verlies.

  Fleur Vermeulen

 • B.W. Lindeboom

  Ik ben diep geschokt door de dood van Ralph. in de middelbare schooltijd dat ik hem kende was hij altijd een aardige, opgewekte leerling – een vleugje verlegen of aarzelend soms maar dat maakte hem juist dierbaarder. Hij zat in een gezellige klas waaraan ik verschillende jaren les heb gegeven en een hoogtepunt (in schril contrast tot zijn ongeluk) was Italie: de schoolreis naar Rome in de 5e klas.

  Beste vrienden en familie van Ralph: mijn diep medeleven. Dag Ralph, ik zal aan je blijven denken.

  Wim Lindeboom
  leraar Engels

 • Ruben, Carola en Daphne Koperberg

  Donderdag ochtend, in de praktijk, jullie ex-werkneemster Alice in tranen en ongeloof, met vreselijke tijding, wij diep aangeslagen, in mineur.

  Voor
  Yvonne, Lex, Carlo, Maarten, Felice, Inge,

  Ralph,
  Bijzonder mens
  Intens levend mens
  Lief mens
  Kundig mens
  Onmisbaar mens
  Zovelen die om je geven
  Je bewonderen om wie en wat je was
  Niet zonder je kunnen
  Niet zonder je willen

  Gemis, verdriet,
  ongeloof, pijn, oneerlijk,
  verscheurende pijn, onbevattelijk, teveel pijn, verdoving, wanhoop, ontkenning, betekenis, zo hard, zingeving, acceptatie van het onacceptabele
  Levenslange smeulende pijn
  Om wat je was
  Niet meer bent

  Ralph,
  vertrouwend
  op je inspirerende kracht hierna,
  vertrouwend
  op de kracht van je prachtige en lieve ouders Yvonne & Lex, van je Carlo, Maarten en Felice, je lieve Inge

  Hun pijn, evenredig aan de betekenis van jouw leven voor hun, groots en onmetelijk

  Lieve Ralph,
  de wereld is minder mooi geworden zonder jou

  maar, zolang je naasten leven,
  besta je voort,
  in hun harten,
  in hun gedachten,
  in hun herinnering.

  RubenCarolaDaphneMedewerkers

 • Cristina Murphy

  Words can not explain the sorrow and pain we feel for the loss of your son.
  Ralph will be greatly missed.
  Yvonne, Lex, Carlos, Martin, and Felice please know you and your entire family are in our constant thoughts.
  With our deepest sympathy, hoping that comfort and peace may come to you,
  Andrea, Francesco and Cristina

 • Carine Carels en Hemri Putseys

  Beste familie en intimi van Ralph,
  Wij waren geheel ontredderd door het bericht over het fietsongeval waarbij Ralph om het leven kwam. Wij delen innig in het verdriet, en in de pijn waar Inge, Ralph zijn vriendin, de hele familie Noverraz en schoonfamilie – Ralph zijn grootouders, ouders, broers en zus, ooms en tantes, neven en nichtjes, al zijn vrienden en collega’s … en allen die Ralph goed kenden, nu onder lijden. Onze diepe condoleances bij dit immense verlies.
  Henri en Carine Putseys-Carels

 • Marloes Verburgh

  Lieve vrienden en familie van Ralph,

  Al dagen zoek ik naar de juiste woorden om jullie te laten weten dat mijn gedachten naar jullie uitgaan…. Wat een intens verdrietig bericht over het heel plotseling overlijden van jullie Ralph…. Het is echt niet te bevatten…

  Ik kende Ralph al jaren, van gezicht, op ACTA. Toen ik klaar was met de opleiding orthodontie, begon hij juist met de opleiding orthodontie in Amsterdam. Een vrolijke jongen, vol energie. Pas tijdens een hele dag rondreizen door IJsland, tijdens een EOS congres, heb ik jou beter leren kennen Ralph! Wat een spontaniteit en gezelligheid!! Jij zat met allemaal vrouwen in die auto en wilde ook zoveel mogelijk zien! “Alles eruit halen wat erin zit” zei je nog! En waarom zouden we de huurauto om 22:00 uur weer inleveren? Het bleef toch dag en nacht licht, dus we reden met z’n alleen door en brachten de huurauto pas na middernacht weer terug. Het was een geweldige dag! En sindsdien, als we elkaar zagen, kwam je altijd even een praatje maken. Wat zal iedereen jou missen zeg!….

  Lieve Ralph, het is zo oneerlijk!! Rust zacht….

  Lieve Inge, Yvonne&Lex, Carlo&Maarten&Felice, Christianne&Cees, Irene&Matthijs, gecondoleerd met het overlijden van jullie partner, zoon, broer, schoonzoon en zwager. Ik wens jullie ontzettend veel kracht met dit intens grote verdriet. Ik hoop van harte dat de energie en de positiviteit van Ralph jullie door deze zeer moeilijke tijd zullen helpen. Heel veel sterkte…

  Liefs, Marloes

 • Thijs Cevaal

  Wij deelde samen dezelfde passie: Fietsen. De mooiste en meest geestverruimende sport die er is! Afgelopen maand was ik samen met vrienden ook met de VVAA in de Dolomieten. Prachtige trip. Ik was mij ook ter degen bewust van de risico’s, maar het blijft afschuwelijk om te horen dat er aan zijn jonge leven een eind gekomen is!

  Veel strekte aan familie en vrienden.

  Thijs Cevaal

 • Katrien Van Parys

  Lieve Inge en familie van Ralph,

  Ik ben op zoek naar woorden van troost maar besef me dat deze niet bestaan, deze hel is niet te bevatten en lijkt buiten de werkelijkheid te staan… Maar na het lezen van al deze berichten over jullie lieve Ralph moet ik het toch geloven…
  Ik ken Ralph uit mijn opleiding orthodontie en daarna toen ik in het schisis-team zat, ik herinner mij de bevlogenheid over zijn artikel, je moest en zou het publiceren! Mooi! Ook zag ik je regelmatig op de Jan Pieter Heijestraat want ik woon in de Jacob van Lennepstraat. Je had mooie tips over de buurt en maakte altijd een gezellig praatje. Je zat vaak bij deegrollers en eigenlijk als ik naar het terras daar kijk, verwacht ik je daar nog altijd een keer. De laatste praatjes gingen over onze praktijken, we zaten in hetzelfde schuitje, lekker druk, het opstarten van de praktijk, en jij deed dat nog tijdens je opleiding, diep respect!
  Het is niet eerlijk dat je er niet meer bent! Maar de mooie herinneringen en prachtige verhalen over jou gaan nooit weg, dat gaat verder dan de dood.
  Lieve Inge en familie van Ralph, veel moed en kracht gewenst!
  Katrien

 • ACTA, afdeling Orthdontie

  Wij zijn geschokt door het onverwachte overlijden van onze oud collega.

  Wij wensen zijn partner Inge, ouders, familie en vrienden heel veel sterkte, kracht en liefde toe om dit onmetelijke verlies te verwerken.

  Afdeling Orthodontie. ACTA

 • Michelle Koning

  De inkt, waarmee jij je handtekening had gezet onder het contract voor je eigen praktijk, Orthonova, was volgens mij nog niet eens droog, toen je me het nieuws van je vestiging vertelde. Als dichtstbijzijnde collega had ik het recht dit als eerste te weten en je kwam hiervoor persoonlijk langs in mijn praktijk, want zo hoorde dat, vond je. Het bleek de start van een fijne, collegiale samenwerking. De vrijdag voor je vertrek hadden we nog email contact over de spoeddienst, ik wenste je een fijne zomer. Ik heb je een paar dagen later nog een mail gestuurd -niets belangrijks-, maar het is nu zo onwerkelijk om te beseffen, dat ik daar nooit een antwoord op ga krijgen. Wat had ik graag nog decennia lang jou als collega in de buurt gehad willen hebben. Rust zacht lieve, vrolijke, altijd enthousiaste Ralph.

 • Diego en Mariëtte Remmers

  Lieve Lex en Yvonne, Inge, Carlo, Maarten en Felice,

  Wat een bericht! Donderdagavond tijdens het koken met Ricardo Ophof hoorde ik dit vreselijke nieuws. Ik was er stuk van. Dit is de angst van iedere ouder: dat jouw kind zo iets overkomt. Woorden schieten te kort om dit vreselijk verlies te beschrijven. Zelf heb ik Ralph nooit mogen ontmoeten, maar ik ben bevriend met Paul, René en Johanna en heb een aantal weken geleden het genoegen gehad om tijdens een lezing van Ravi Nanda in Amsterdam naast Lex te mogen zitten. Wij hebben toen heel gezellig over heel veel dingen gesproken, niet vermoedend dat een vreselijk drama jullie een aantal weken later zou overkomen.
  Lieve mensen, wij leven heel intens met jullie mee en wensen jullie heel erg veel sterkte om met dit verlies om te kunnen gaan.

  Diego en Mariëtte Remmers

 • Thomas Leenstra

  Beste Ralph, Elke keer dat wij elkaar ontmoeten, waar dan ook, was er altijd een overvloed aan gezellige woorden. Nu, diep geschokt met tranen in de ogen, schieten woorden te kort.

  Ik wens Inge, Lex en Yvonne, Carlo, Maarten en Felice heel veel sterkte met het ondragelijk verlies.

  Thomas Leenstra

 • Jeroen Verstraaten

  Ralf, sinds jij in opleiding tot orthodontist ging kende ik je van de jaarlijkse fietstocht met “het losse bandje”. Eén keer per jaar zagen we elkaar dan, vooral voor de gezelligheid maar ook gedreven om de tijdrit te winnen. Na meerdere keren nipt verloren te hebben van Olivier won je eindelijk tijdens de editie van 2014. Door onze gemeenschappelijk interesse voor het fietsen spraken we elkaar op de congressen ook regelmatig. Daarbij vertelde je een keer dat je frame gebroken was bij een val. Vallen en fietsen, dat hoort er een beetje bij vonden wij. Heel wrang is het dan ook dat door een ongeluk tijdens het fietsen er een einde is gekomen aan jouw sprankelende leven. Ralph, rust zacht.

  Jeroen

 • Melissa Bos

  Lieve Ralph,

  In de 8 maanden dat ik je heb mogen leren kennen herinner ik mij jou als een optimistisch werkgever en hoe trots was je dat je eindelijk je droom kon waarmaken en in de voetsporen van je vader kon treden. Jij deed het gewoon! Je sprak altijd vol passie over je vak en je hobby, je kon er uren over praten en had de grappigste verhalen. Zodra jij je kantoortje verliet hoorde wij jou al aankomen door het vrolijke deuntje wat je altijd zong.
  Jouw enthousiasme en optimisme en drijfkracht is een voorbeeld voor menig mens.
  Veel te jong om het leven te verlaten…
  Rust zacht Ralph!

  Familie en vrienden van Ralph mijn oprechte deelneming en heel veel sterkte toegewenst.

  Lieve groet, Melissa

 • Achille Prick

  Lieve familie,

  Gecondoleerd met het verlies van Ralph.
  Dit bericht is ook bij ons hard aangekomen.
  We herinneren ons Ralph als de goedlachse jongeman, meestal een tafel naast of achter ons tijdens de Maratona.

  Heel veel sterkte de komende tijd,

  Marcel Hommes, Niek Pas, Gijs van Well, Achille Prick

 • Naomi van Wezel

  Lieve Ralph,

  Wat een vreselijk bericht. Ik kan het nog steeds niet geloven. Zo jong, vol plannen met een prachtige toekomst voor je.
  In de 4 jaar van onze opleiding was jij altijd vrolijk, positief en zo enthousiast. Een prachtige eigen praktijk. Net een mooi nieuw appartement met Inge gekocht. Nog een heel leven voor je en opeens is daar zo plotseling een einde aan gekomen.

  Lieve Inge, Yvonne, Lex, Carlo, Maarten en Felice heel veel sterkte met dit enorme verlies.

  Liefs Naomi

 • Afzal Wafae

  Lieve Ralph,
  Het verdriet is enorm en niet te beschrijven. Zo onwerkelijk….Wij zullen je missen Ralph 🙁
  Hiermee wil ik lieve Inge en familie Noverraz veel sterkte en kracht toewensen in deze droevige tijden.
  liefs,
  Afzal

 • Theo Jellema

  Lieve Inge en familie,
  Toen Cees ons belde om ons te vertellen over de vreselijke ramp die jullie heeft getroffen waren we sprakeloos. We wisten niet wat we moesten zeggen, het is zo intens verdrietig. We hebben hier geen woorden voor.
  Ralph hebben we niet zo goed gekend, maar we herinneren ons nog zo goed hoe Inge ’s avonds in de duinen rondom het zomerhuis de Kreukel op Ameland lag te bellen met haar grote liefde Ralph, de gesprekken duurden (in onze beleving) uren. We genoten van dit geluk. Later hoorden we zoveel positiefs over Ralph van Cees en Christianne en dat jullie zo gelukkig waren samen.
  We zouden zo graag iets willen zeggen wat jullie tot meer tot steun kan zijn maar kunnen geen goede woorden vinden. We willen jullie toch laten weten dat we in gedachten bij jullie zijn.
  Heel veel liefs van Marlies ten Wolde, Anneke, Berber en Theo Jellema

 • Daniel & Kauter

  Lieve Ralph,

  Vol ongeloof en verdriet toen we afgelopen week het tragische nieuws gehoord hebben….. veel te vroeg!!!!
  Het “losse bandje” waar we Inge en jouw vooral hebben leren kennen, zal nu zonder jouw aanwezigheid en hele andere dimensie
  krijgen. In onze herinneringen blijf je de altijd motiverende, opgewekte en enthousiaste koploper van het fietsgezelschap. Rust zacht.

  Inge, Lex, Yvonne en familie, wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Veel liefs,
  Daniel en Kauter

 • Orthodontiepraktijk PIMM

  Gecondoleerd met dit grote verlies.
  Wij wensen Inge en de hele familie heel veel sterkte.
  Guido Sampermans

 • dirkjan

  Onwaarschijnlijk en onbegrijpelijk.
  Wat een tragedie voor iedereen.
  We ontmoetten elkaar kort op de Marathona 2016.
  Heel veel moed en sterkte voor je familie en voor Inge.
  dj

 • Michel en Anita Snel van de Sportherberg

  Beste Ralph,

  Een jaar of 5 geleden kwam jij voor het eerst in ons hotel om te komen trainen, daarna kwam je elk jaar wel een keer met vrienden of met Inge. Wij hebben jou leren kennen als iemand die altijd positief is en dat andere ook laat worden, jouw gedrevenheid in de sport en je werk waren uniek.

  Helaas is het leven niet altijd eerlijk en heeft jouw passie jou veel te vroeg en onverwacht meegenomen.

  Beste Ralph we zullen je missen !.

  Beste Inge en familie heel veel sterkte en kracht toegewenst met het verwerken van dit noodloot.

  Michel en Anita Snel van de Sportherberg.

 • Sebahat Iskender

  Beste Ralph,

  Woensdag liep ik de kamer binnen op ACTA om nog de laatste dingetjes voor de dag in orde te maken. Ruurd mijn jaargenoot en jouw goede vriend, die zat al in de kamer en vertelde mij dat er iets heel ergs was gebeurt. Hij zei: “Ralph is overleden”. Mijn eerste reactie was: “welke Ralph?”, dat is omdat ik in geen honderd jaar had gedacht dat de vrolijke, altijd behulpzame senior van mij op zo’n jonge leeftijd er niet meer zou zijn. Dit zal één van de momenten zijn in mijn leven die ik nooit zal vergeten. Je had nog net een praktijk gestart in mijn geboorteplaats Amsterdam West en je was mijn grote voorbeeld. Niet alleen omdat je het zo ver had geschopt, maar ook omdat je ook qua karakter iemand bent waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen. Bij het plaatsen van een TAD wist ik dat ik naar jou kon lopen en jou kon vragen of je mij kon begeleiden. We konden altijd op jou terugvallen. Ook toen ik samen met Filiz een eigen praktijk wilde opstarten was jij de eerste bij wie we hadden aangeklopt. We wisten dat jij het niet zou doorvertellen en alles zou doen om ons te helpen.
  Ook spraken wij als junior altijd over dat het liedje “Happy” van Pharrell Williams zo van toepassing is op jou, omdat je altijd vrolijk was. Ik zal vanaf nu altijd bij dit liedje aan jou denken Ralph, rust in vrede Ralph…

  Lieve Inge, Lex, Yvonne en familie Noverraz, ik wens jullie veel sterkte in deze moeilijke tijden

 • Paul en Mariska Habraken

  Vanaf zijn geboorte hebben we het pad van Ralph gevolgd. Een open boek, eerlijk, positief, sociaal, sportief, gedreven en recht op het doel af. Met schijnbaar gemak, doch hard werkend. Een neef om trots op te zijn. De droom waargemaakt van een eigen praktijk, samenwerkend met Lex, is er een mooier plaatje? Een eigen huis in onze Rivierenbuurt voor jou en Inge samen. De basis voor een nog mooiere toekomst was gelegd. Het leven spatte er van af en lachte jullie toe. Het was een genot om dit te mogen waarnemen.
  En dan op 20 juli 2016.: één telefoontje, algehele verdoving en dan het tergend langzaam doordringend besef dat je er nooit meer zult zijn.
  Lieve Inge, Yvonne, Lex, Carlo, Maarten en Félice we wensen jullie veel sterkte om dit immense verdriet te dragen. Laten we elkaar vasthouden.

  Paul en Mariska Habraken

 • Annemieke de Lange

  Lieve Ralph, Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice en Inge,

  Wat een vreselijk, niet te bevatten nieuws ontving ik woensdag van Claire.
  Samen geen woorden hebben, alleen maar tranen.
  Ik ga er mee naar bed en sta er mee op. En steek hier elke avond hoever ik ook ben, een kaarsje voor je aan Ralph.,
  Niet willen accepteren wat er gebeurd is. Mijn gedachten zijn continu bij jou en je naasten.
  Jou vrolijkheid, humor, enthousiasme, hart voor je prachtige praktijk en je dingetjes zal ik nooit vergeten.
  Voor altijd in gedachten…..

  Liefs Annemieke

 • ted bennitt

  Beste Lex en Yvonne,
  Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst. Ik ben geschrokken en neergeslagen door dit tragische bericht.

  Ted Bennitt

 • Hayé en Tetta Remmelink

  Tijdens en na het orthodontisten-examen in Amsterdam heb ik Ralph in korte tijd leren kennen als een bijzonder enthousiaste en vrolijke jongeman met een gedreven passie voor zijn vak. Zijn volkomen onverwachte overlijden laat een enorme leegte achter.

  Ik wens Inge, Lex, Yvonne en zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

  Mede namens Tetta,

  Hayé

 • Alice Karimi Birgani

  Lieve Ralph,

  Vol ongeloof heb ik dit vreselijke nieuws gehoord.
  Oneerlijk en veels te jong..

  Altijd vrolijk.. Super enthousiast over je vak en je hobbies! Een groot voorbeeld voor velen.

  Ik zal je niet vergeten.

  Liefs Alice

 • Christiane Scheijmans & Frits Rangel & Joep van Niekerk

  Lieve familie en Inge,

  Wat een verschrikkelijk bericht, alsof alles opeens stilstaat, je wilt het niet geloven.
  Iedereen is bang om ooit zo’n tijding te krijgen…
  Hoeveel lieve en meelevende woorden er ook geschreven worden, het zal jullie nu nauwelijks kunnen troosten.
  Wij kennen Ralph niet zo goed maar opvallend is dat hij op iedereen -ook als je de andere reacties leest- direct zo’n positieve en enthousiaste indruk heeft gemaakt. Ik had soms het idee dat hij zijn leven al ‘dubbel’ leefde en het maximale eruit heeft gehaald. Hij was gewoon op ’n plezierige manier altijd aanwezig: wat dat betreft lijkt hij veel op jou, Lex.
  Wat zullen jullie altijd trots op hem geweest zijn!
  Hij straalde levenslust uit en juist daarom is het zo moeilijk te accepteren dat hij het leven heeft moeten laten.
  Jullie toekomst is plotseling gekanteld; misschien helpt het dat jullie een hecht gezin en familie hebben om elkaar vast te houden. Veel mensen zullen om jullie heen staan.
  Weet Lex, dat als het werken je te zwaar valt, je altijd op ons kunt rekenen.

  Wij denken aan jullie,
  Chris, Frits en Joep

 • Joek en Rixt van der Heijden

  Lieve Familie,

  Vol ongeloof hoorde we dinsdag van Olleke van het overlijden van Ralph! Kippenvel ongeloof! Gecondoleerd met dit immense verlies! Wij hebben jou alleen maar gekent als klein mannetje maar als we hier lezen ben je uitgegroeid tot een mooi groot mens. We wensen jullie alle alle sterkte om dit enorme verlies in een vorm te gieten dat het dragelijk wordt en hopen dat jullie door al dat verdriet heen Ralph zijn leven koesteren en de vele herinneringen in jullie hart sluiten.

  Heel veel sterkte lieve groeten,
  Joek, Cebas, Timo, Joost en Rixt van der Heijden

 • Frank nederveen

  Om na het beklimmen van een berg op de top te horen dat je overleden bent tijdens een fietsongeluk is niet te bevatten. Ik heb je slechts een aantal keer ontmoet maar onze gezamenlijke hobby fietsen leidde tot leuke gesprekken.

  Heel veel sterkte aan de familie en vrienden.

 • Tjalling Algera

  Beste familie en vrienden van Ralph,

  Gecondoleerd met dit niet te bevatten en onbeschrijfelijke verlies. De tegenstelling kan bijna niet groter: Ralph die altijd zo positief en optimistisch was en het enorme verdriet dat daar nu voor in de plaats is gekomen.
  Heel veel sterkte allemaal!

  Tjalling Algera

 • Stephan Kusters

  Lieve Familie,
  Vol ongeloof en aan de grond genageld lazen wij dit afschuwelijke bericht. Het is niet te bevatten. We zijn er echt stuk van!. Wat voelt dit oneerlijk !
  Het is een voorrecht Ralph gekend te hebben. Een leuke en enthousiaste vent !
  De avond tijdens het laatste BSSO in Haarlem met Lex en Ralph staat mij nog in het geheugen.
  Wij wensen jullie ongelooflijk veel sterkte., woorden schieten tekort.
  Wij zijn in gedachte bij jullie.
  Liefs Loes en Stephan

 • Ans en Arie Dijkland

  Lieve Inge, familie Noverraz en Lok,
  Wat een verschrikkelijk bericht! Zo verdrietig.
  Als vriend van de familie Lok willen wij ons medeleven betuigen.
  We wensen jullie allen heel veel sterkte bij het dragen en verwerken van dit verlies,
  Ans en Arie Dijkland

 • Piet Otte

  Nog maar 3 weken geleden fietsten Ralph en ik gezellig keuvelend de Passo Campolongo en de Passo Valparola op. Het was 2 dagen voor de Dolomietenmarathon. Koffie drinken, wachten op de anderen, genieten van de prachtige omgeving, stoere verhalen over onze fietstochten in het verleden, en onze uitdagingen voor de toekomst, babbelen over ons vak, enzovoort. Al kletsend bleek geen berg te steil en kwamen we fluitend boven. Wat kan het leven mooi zijn! Dát was onze gezamenlijke conclusie!

  Nu is het allemaal anders…. “Even nog een rondje fietsen”. Hoe vaak heb ik dat wel niet gedaan? Thuis of op vakantie. Het zal nooit meer: “even fietsen” zijn, want op mijn schouder rijdt Ralph voor altijd mee.

  Lex, Yvonne, Inge, en alle familie & vrienden: heel veel sterkte met het verwerken en het geven van een plaatsje van dit onvoorstelbare verlies.
  Piet Otte

 • Frank van den Hoven

  Beste Lex en Yvonne, gecondoleerd met Ralph. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit tragische verlies. Wat heftig!!

 • Margriet Tiemersma

  Beste familie,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie Ralph. Ik wens jullie veel sterkte in deze zware periode.

  Margriet Tiemersma

 • Familie Vermeulen

  Beste familie Noverraz
  We hoorden van Fleur dat jullie Ralph is overleden na een noodlottig ongeluk. Gecondoleerd met dit onmetelijke verlies! We wensen jullie veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen.
  Familie Vermeulen

 • Guy Horowitz

  Beste Lex en verdere familie,
  Wat een hartverscheurend bericht. Woorden schieten tekort, het ergste is jullie overkomen.
  Patricia en ik wensen jullie alle sterkte met het dragen van dit verlies.
  Guy Horowitz

 • Hetty Potters (VvAA QualityTime)

  Waarom?

  De vraag is zinloos; het leven geeft er geen antwoord op. Het leven is mooi, maar soms ongenadig hard. Ongenadig hard was het ook op 20 juli, de dag waarop aan Ralph’s leven abrupt een einde kwam. In 2015 leerde ik Ralph, Inge en Lex kennen als deelnemers aan de Dolomietenmarathon. In 2016 waren ze weer van de partij als enthousiaste deelnemers. Zich niet bewust van het feit dat juist het fietsen – waar ze alle drie zo enthousiast voor waren – slechts enkele weken later een einde zou maken aan zijn jonge leven. Een leven dat zo zinvol was en vol van het enthousiasme dat hij ook dit jaar weer uitstraalde in Italië.
  Woorden van troost kan ik niet bedenken, want jullie, lieve Inge, beste Lex en alle andere familie en dierbaren, zijn niet te troosten. Ik wens jullie heel veel sterkte om dit te dragen, niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

  Warme groet,
  Hetty

 • Marjolein Bakker

  Lieve Familie Noverraz en Inge,

  Wat een onwerkelijk bericht en ongelofelijk verdrietig. Een aantal jaar geleden heb ik Ralph ontmoet op de verjaardag van Felice. Mijn moeder Rineke was enige tijd regelmatig bij de familie Noverraz over de vloer en zo leerde ik Ralph kennen. Ralph en ik waren FaceBook vrienden en zagen elkaar op die manier af en toe voorbij komen. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit verlies wat niet te bevatten is. Hopelijk komt hij snel weer thuis en kan iedereen afscheid van hem nemen.

  Heel veel kracht gewenst en wij denken (zoals velen) aan jullie!
  Liefs Marjolein Bakker

 • Rineke Bakker

  Lieve Yvonne Lex Carlo Maarten Felice Inge en andere familieleden van Ralph,
  Wat een vreselijke gebeurtenis, wat zal dit een intens verdriet geven en een ongelooflijk gemis.
  Via Marjolein onze dochter kregen we dit bericht te horen daar ze contact had met Ralph via Facebook.
  Ondanks dat we jullie al een hele tijd niet meer gezien hebben houdt dit ons de hele dag bezig. Wat ontzettend tragisch dat jullie dit moeten meemaken.
  We willen jullie allemaal heel veel sterkte wensen, in gedachten zijn we bij jullie.
  Liefs van Bart & Rineke Bakker.

 • Aletta Hazeveld

  Lieve familie en dierbaren van Ralph,

  Ik kon het nieuws over Ralph eerst niet geloven en nog steeds voelt het plotselinge overlijden onwerkelijk aan. Ik wens Ralph zijn familie, vriendin en andere dierbaren alle sterkte en kracht toe om dit grote verlies te verwerken.

  Rust zacht Ralph,
  Aletta

 • Mignon Kindt-Ackermans

  Lieve Ralph,

  Vol ongeloof en verslagenheid ontving ik vorige week het bericht dat een noodlottig ongeval een einde heeft gemaakt aan jouw veel te jonge leven. Ik kende je als collega zoals iedereen je beschrijft: enthousiast, bevlogen, gepassioneerd en betrokken. Je had nog zoveel mooie plannen. Helaas mogen deze dromen niet uitkomen. Je laat ons achter in een enorme stilte. Ik wens je familie heel veel kracht en sterkte toe. We zullen je altijd blijven missen.

  Liefs,

  Mignon Kindt-Ackermans

 • Orthodontisten Nijmegen specialisatie 2011-2015

  Lieve Ralph,

  Wat een tragisch bericht… We zijn echt verbijsterd, het lijkt nog steeds onwerkelijk. Altijd vrolijk en sociaal, oprecht vriendelijk en altijd klaar voor een babbeltje, en wat kon je praten als een Noverraz. We gaan je missen. Veel sterkte voor je vriendin, familie, vrienden en dierbaren.

  Groeten van je Nijmeegse Ortho studiegenoten:
  Aaltje Sabelis
  Eva Scholtes
  Michelle Thonissen
  Eveline Feberwee
  Christian Vink
  Olivier de Waard
  Maarten Suttorp
  Dries Desmedt

 • Martim

  Verbijsterend nieuws, woorden schieten tekort. Mijn deelneming.
  Martin Veldhoen
  Mecanicien dolomieten marathon.

 • Herman van Beek

  Beste familie en vrienden van Ralph,
  Wat een vreselijk hard gelag. Een groot en onvatbaar verlies.
  Ralph was pas net op weg; ook al had hij al een mooi traject achter zich, het mooiste zou nog in het verschiet moeten liggen….
  Treurnis, treurnis, treurnis.

 • Bea Artz

  lieve familie en partner van jullie zo intens geliefde Ralph.

  Sinds t moment dat Annemieke, mijn dochter mij vanuit Thailand belt en mij zegt dat Ralph jullie zoon is overleden laat het mij niet meer los. Dit verdriet is zo voelbaar als ouder.

  Elkaar nooit ontmoet maar als moeder van een zoon zo oud als Ralph en een dochter wil ik vanuit het diepst van mijn hart jullie allen de kracht en liefde wensen die nodig is om dit grote verdriet te kunnen dragen.
  In gedachten ben ik bij jullie,
  lieve groet Bea
  moeder van Annemieke de Lange

 • Madjid Gordjestani

  Geschokt en verdrietig door het overlijden van Ralph zoon van goede vriend en collega Lex.
  Ralph was sinds kort collega orthodontist Amsterdam.
  Mijn gedachten gaan uit naar familie en vrienden en wensen hen veel sterkte toe.

  Madjid Gordjestani Orthodontist

 • Hero Breuning

  Beste familie en vriendin van Ralph, van harte gecondoleerd met het overlijden van Ralph. Zoals al kort gemeld in de aankondiging van het overlijden, heb ik Ralph ook alleen maar positief en sociaal leren kennen. Veel sterkte met het verwerken van dit verlies,

  Hero Breuning

 • Julie van Limburg Stirum

  Wat een verschrikkelijk nieuws. Vol ongeloof en van slag is het nu – een aantal dagen later – nog steeds niet in de volle omvang tot me doorgedrongen.
  Hoewel ik Ralph na onze basis- en middelbare school jaren een beetje uit het oog ben verloren, komt dit nieuws keihard binnen.
  Heel veel sterkte en liefde toegewenst. Mijn gedachten zijn bij jullie en Ralph.

  Liefs, Julie

 • Anne Catrien Heijning

  Het vreselijke bericht over Ralph laat mij de afgelopen dagen niet los. 6 jaar lang zaten we op het Gymnasium bij elkaar in de klas. Dat was een hele mooie tijd! Ik wil zijn familie en andere dierbaren intens veel sterkte en kracht wensen de komende tijd. Ik denk aan jullie!

 • Anneke Houtman-Lubbers

  Lieve Ralph,

  Nog steeds kan ik niet geloven wat jou is overkomen… Kippenvel toen ik het hoorde en ongeloof overheerst nog steeds.
  Ik heb jou leren kennen op Acta Almere waar jij naast me zat als jongere jaars in de carrousel. Als we de behandelplannen gezamenlijk bespraken, was al duidelijk hoeveel jij van orthodontie hield. Terwijl wij allemaal keken naar vullingen, kronen en endo’s, pakte jij direct alle orthodontische aspecten op. Dat was toen al heel opvallend!
  Vorig jaar mailde ik jou omdat je Ortho Nova had geopend en vol enthousiasme nodigde je me uit om eens te komen kijken. Een tijdje later spraken we elkaar op de praktijk omdat jij patiënten van de orthodontist in de praktijk bij ons overnam. Stuk voor stuk zijn alle patiënten ontzettend tevreden over jou en je werk. En ik al helemaal! Van A tot Z verzorgde jij alles tiptop en bracht je je enthousiasme over.
  Ik zal de fijne samenwerking missen.

  Ik wens je familie en geliefden heel veel sterkte bij dit vreselijke verlies.

  Liefs, Anneke

 • Anita Kolenbrander en Wouter de Wolf

  Lieve Yvonne, Lex, Inge, Carlo, Maarten en Felice,

  Wat jullie is overkomen laat ons niet los.
  We zijn in gedachten bij jullie.

  Heel veel liefs Anita en Wouter

 • Jeroen & Marie-Louise

  Lieve Inge, Yvonne en Lex, Maarten, Felice en Carlo,
  Wij waren in Toscane toen dit onvoorstelbare bericht ons bereikte; niemand kon het geloven.
  Ralph, zo’n krachtige persoon, vol levenslust, kan er niet zomaar niet meer zijn. Het is ingeslagen als een bom, slaat een gat in je hart, er zijn geen woorden voor.
  Ralph paste jaren geleden als eerste jongen op onze kinderen en dat zijn ze nooit vergeten.
  Thuis had hij niet alleen een rol als oudste broer en zoon, maar steeds meer als maatje van Lex, met wie hij veel eigenschappen deelde.
  Wij leven dag en nacht mee met jullie intense verdriet, dat niet te bevatten is.

 • Afdeling MKA Flevoziekenhuis

  Lieve familie van Ralph,

  Hoe afschuwelijk en intens verdrietig is het om Ralph, jullie prachtige lieve zoon, broer en partner te verliezen.
  Helaas heeft onze samenwerking met Ralph maar kort mogen duren.
  Wij wensen jullie veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies samen te dragen.

  Olav Alberga, namens de afdeling MKA Flevoziekenhuis.

 • Annette Frijns

  Lieve familie,
  Wat een vreselijk nieuws. Ik kende Ralph niet persoonlijk, maar uit de trotse verhalen van Yvonne over al haar kinderen. Een bijzonder persoon, dat blijkt ook uit de herinneringen van familie en vrienden op deze pagina. Heel veel sterkte en kracht en mijn oprechte medeleven.
  Annette Frijns

 • Cecile Willemsens-Habraken

  Lieve Ralph,

  In november 2014 kwamen wij een borrel halen vanwege de opening van je praktijk Ortho Nova in Amsterdam. Jij gaf je ons allemaal een rondleiding met een big smile op je gezicht. Je glom van trots en wat waren wij trots op jou. Mijn “kleine neef” met zijn eigen praktijk. Lex zou ook een dag in de week bij je werken, hoe gaaf was dat samen met je vader.
  Toen ik op mijn werk een collega kreeg die vertelde dat ze op zoek was naar een beugeltandarts, vertelde ik haar meteen dat ze bij jou moest komen, ze woonde immers niet ver van het August Allebé plein en het leek mij leuk als ze bij mijn neef patiënt zou worden en zo geschiedde.

  Omdat ik regelmatig met Yvonne, Janneke en Roos een hapje ga eten, hoorde ik natuurlijk veel over het wel een wee van Lex, Carlo, Maarten, Felice, Inge en jou. Ook over jullie nieuwe woning in de Rivierenbuurt, mijn oude buurt. De “tegenslag” met de badkamer omdat die opnieuw betegeld moest worden en dat het allemaal weer wat langer zou duren, maar goed dat werd wel weer opgelost.

  Dat wij vorige week werden gebeld met het bericht dat je een fietsongeluk had gekregen en was overleden, konden wij en kunnen wij nog steeds niet geloven. Je bent opeens weggerukt uit het leven terwijl je nog een heel leven voor je had en je had nog zoveel plannen en dromen.
  Het is niet te bevatten dat jullie gezin en Inge dit moet overkomen we zijn vreselijk verdrietig. Wij zullen Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice en Inge steunen op alle mogelijke manieren. Je bent steeds in onze gedachten. We herinneren die mooie bruine kijkers met die twinkeling in de ogen, je grote smile, je enthousiasme, gedrevenheid en interesse in anderen. Bij iedere familiedag spraken we elkaar wel even en namen we het leven weer door. We zullen je nooit vergeten en wensen Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice en Inge (en alle dierbaren) kracht toe dit ondraaglijke verlies te verwerken.

  Liefs Leon, Cécile, Jasmijn, Ben en Nora

 • Arntz Kho

  Beste Ralph,

  Altijd enthousiast en altijd positief. Of het nou was met hockey, fietsen of orthodontie, zo zal ik jou altijd blijven herinneren.

  Gecondoleerd met dit enorme verlies familie en vrienden,

  Arntz Kho

 • Yossi Natan, Orthocenter

  Beste familieleden,

  Enorm geschokt heb ik het bericht van Ralph zijn overlijden vernomen. Ondanks het feit dat ik Ralph pas een aantal keer heb gesproken, heeft hij op mij een onuitwisbare positieve indruk achtergelaten.
  Ik wens jullie heel veel sterkte!

  Yossi Natan, orthodontist
  Orthocenter Amsterdam West

 • Laetitia Kramp

  Lieve, Lieve Yvonne, Lex en jullie lieve kinderen. Wat een vreselijk ongeluk treft jullie als, wat ik heb ondervonden, warme hechte familie. Ik kan het al nauwelijks geloven, dus voor jullie moet dit helemaal een nachtmerrie zijn. Yvonne je sprak altijd met zoveel liefde en trots over Ralph, die ik alleen via deze manier heb gekend. Wil jou en je lieve gezin en ook Inge heel veel sterkte toewensen tijdens de verwerking van dit tragische en pijnlijke verlies waar woorden te kort voor schieten. Liefs, Laetitia.

 • Dick Zijderlaan

  Beste familie,

  Dit grote verlies van Ralph is niet in woorden uit te drukken. Ik wens jullie heel veel sterkte toe.

  Dick Zijderlaan, Orthocenter

 • Rick Lamers

  Ik ken je alleen van de Dolomieten Marathon en daar slechts van een afstand. Dat was al genoeg om te zien met hoeveel plezier jij in het leven stond. Niet te bevatten dat dit nu over is.

 • Jan de Goede

  Beste Ralph
  Toen ik het bericht hoorde op vrijdag 22 juli op ACTA kon ik het gewoon niet begrijpen dat dit jou moest overkomen.
  Ik ben bij de opening van de praktijk geweest en werd daar enthousiast door je rond geleid en ik heb al vele patienten naar je toe verwezen die allemaal reuze tevreden waren met je behandelingen.
  Ik wens de familie heel veel sterkte met dit enorme verlies, Jan de Goede, Tandarts.

 • Iris

  Lieve Yvonne, Lex, Carlo, Maarten, Felice en Inge,

  Wat intens verdrietig en ongelofelijk!

  Ik denk aan jullie.

  Heel veel sterkte,

  Iris

 • R.B. Kuitert

  Met Ralph Noverraz is ons een collega ontvallen die hard op weg was en buitengewoon vaardig , kundig en bekwaam orthodontist te worden. Zijn bovengemiddelde sociale vaardigheden en onverwoestbaar aanstekelijk goede humeur maakten hem tot een gewaardeerde en onvergetelijke collega die niet alleen nu maar ook in de toekomst een grote lege plek open laat waarin hij node zal worden gemist. Ralph was met zijn capaciteiten en persoonlijkheid bijzonder geschikt om ons vak te gaan uitdragen en te vertegenwoordigen en om een bijdrage te leveren aan een betere grondvesting van de orthodontie in de Nederlandse samenleving. Naast zijn goede humeur beschikte Ralph over didactische gaven en het vermogen om een bemiddelende rol te spelen waardoor hij bij overdracht van orthodontische kennis, inzicht en vaardigheden als wel in overlegorganen uitstekend op zijn plaats zou zijn geweest.
  Bij hen die met hem te maken hadden blijft zijn kalmte, vriendelijke betrokkenheid en aanstekelijk vindingrijke optimisme als een onvergetelijk voorbeeld voortleven. Er zijn er niet veel die dat al op hun 30e hebben bereikt.

 • Esmé Calis

  Geschrokken zijn we, en geschokt.
  Verdriet voelen we, en verlies.
  Onmacht en ongeloof.

  Het zijn loze woorden.
  Woorden, bedoeld om jullie te steunen.
  Om jullie te laten weten dat er aan jullie wordt gedacht, dat er met jullie wordt meegeleefd, dat er gedeeld wordt in jullie verdriet.

  Zo ook door mij, maar woorden schieten tekort.

  Sterkte.

  Esmé.

 • Menno Oosterhuis

  Lieve Ralph,
  Optimistisch, sterk, energiek en positief. Dat is en blijft voor mij zo kenmerkend aan jou.

  “Tijd”

  Tijd- het is vreemd, het is vreemd mooi ook
  nooit te zullen weten wat het is

  en toch, hoeveel van wat er in ons leeft is ouder
  dan wij, hoeveel daarvan zal ons overleven

  zoals een pasgeboren kind kijkt alsof het kijkt
  naar iets in zichzelf, iets ziet daar
  wat het meekreeg

  zoals Rembrandt kijkt op de laatste portretten
  van zichzelf alsof hij ziet waar hij heengaat
  een verte voorbij onze ogen

  het is vreemd maar ook vreemd mooi te bedenken
  dat ooit niemand meer zal weten
  dat we hebben geleefd

  te bedenken hoe nu we leven, hoe hier
  maar ook hoe niets ons leven zou zijn zonder
  de echo’s van de onbekende diepten in ons hoofd

  niet de tijd gaat voorbij, maar jij, en ik
  buiten onze gedachten is geen tijd

  we stonden deze zomer op de rand van een dal
  om ons heen alleen wind

  Rutger Kopland, 2001

  Lieve Inge, ouders, broers en zus, heel veel sterkte.
  Menno Oosterhuis

 • Orthocenter Almere

  Wij wensen u heel veel sterkte met het grote verlies van Ralph.
  Jaume Bea Bosch & Carla Monfort Léon
  en het team

 • Ilona

  Lieve familie en dierbaren van Ralph,
  Tijdens mijn opleiding op ACTA heb ik Ralph leren kennen als een enthousiast en gezellig persoon. Heel veel sterkte de komende tijd en daarna.
  Ilona

 • Thomas Mattousch

  Beste Ralf,
  Verschillende keren heb ik je ontmoet. Energiek, bevlogen en open sprak jij over van alles en nog wat. Uniek en vol in de bloei van je leven. Nu is daar abrupt een einde aan gekomen. Zo onnatuurlijk. Niet te bevatten. De leegte die jij achter laat zal zich moeilijk weer laten opvullen. Ik wens jouw geliefden alle sterkte toe om dit een plek te geven.
  Rust zacht Ralf

 • Sofie Fransen

  Dag beste familie van Ralph,
  Ik was mee op de dolomieten-reis, en we zaten met ons vrouwengroepje mee te lachen te lachen toen Ralph mooie foto s ging maken van de avondzon, … Hangend uit het raam.
  Ik herinner me hem van die reis alseen levensgenieter. Ik hoop dat jullie die herinneringen ook levend kunnen houden.
  Wat is het oneerlijk allemaal!
  Heel veel sterkte,

 • Lydia de Vries

  Het is inmiddels precies een week geleden dat ik het tragische nieuws hoorde. Sindsdien probeer ik woorden te vinden die troost bieden.
  Ik kan nog nauwelijks bevatten dat je er niet meer bent Ralph, je wordt gemist!

  Lieve Inge, familie en vrienden, ik wens jullie heel veel sterkte bij de verwerking van dit immense verlies.

  Lydia de Vries

 • Shahad Al Fartousi

  Lieve Ralph,
  Ik kan nog steeds niet geloven dat jij er niet meer bent, ik heb je gekend als persoon vol positiviteit, altijd vrolijk. Tijdens de opleiding heb ik je serieus meegemaakt omdat jij een top orthodontist bent, we zijn gaan reizen met de hele groep en daar wist je iedereen te vermaken en de ruimte te vullen met jouw vrolijke vibe 🙁 ongelovelijk en oneerlijk dat je op zo’n jonge leeftijd deze wereld moest verlaten, ik hoop dat je in een betere wereld bent en dat je iedereen daarboven kan opvrolijken 🙁 we gaan je missen

  Ik wens jullie heel veel sterkte familie Noverraz, Inge en vrienden.

  Shahad Al Fartousi

 • Marit en Willem den Bode

  Beste Lex, Yvonne, Inge en familie.
  Gecondoleerd met dit onverwachte en zeer droevige overlijden van jullie Ralph.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze ongelofelijk moeilijke periode.

 • Martine Rijnveld

  Lieve Inge,Yvonne,Felice,Lex,Carlo en Maarten,

  Een onbeschrijflijk groot verdriet.

  Het overlijden van jullie dierbare zoon, broer en geliefde laat een grote wond in jullie harten achter.

  Mogen jullie de kracht en liefde vinden dit samen te dragen,

  Ik wens jullie heel,heel veel sterkte!
  Hartelijke groet,
  Martine Rijnveld

 • Gerard Bakker

  Beste Ralph,
  Ik heb je leren kennen tijdens je Specialistenopleiding Orthodontie. Jou positieve uitstraling, brede interesse zullen als herinnering bij mij blijven. Verschrikkelijk dat je dit is overkomen, met geen pen te beschrijven. Je bent weggerukt in de bloei van je leven!
  Geachte familie, heel veel sterkte bij de verwerking van dit enorme verlies.
  Gerard Bakker

 • Manon Smit

  Beste familie, Inge en vrienden,

  Voor sommige gebeurtenissen in het leven zijn geen woorden geschreven.

  De vrijdag voor de vakantie was ik met mijn dochter in de praktijk en toen Ralph klaar was zei hij “hele fijne vakantie en tot over 6 weken” . We zeiden hetzelfde tegen hem maar hoe anders is de harde werkelijkheid. Echt niet te beschrijven.

  Heel veel sterkte de aankomende tijd.

  Lieve groet,
  Manon Smit

 • Merel, Anouk, Annelinde, Anne & Birgit

  Lieve Ralph,

  Als goede vriendinnen van Inge schrokken we enorm toen we hoorden dat jij er niet meer bent. Wij leerden jou kennen als de liefde van Inge haar leven en hebben daardoor veel momenten samen beleefd. Zo zagen wij jou op feestjes, tijdens etentjes en hebben we jou ook op je geliefde racefiets meegemaakt.
  Onze herinneringen gaan hierbij dan ook meteen uit naar de fietsweekendjes om ons gezamenlijk voor te bereiden op de “Marmotte”. Het doel was duidelijk: jij ging voor goud, en dat lukte je! Bovendien had jij altijd tips als het op fietsen aankwam en was jij de meest toegewijde supporter van Inge op de racefiets.

  Daarnaast herinneren we jou als iemand met een passie voor de orthodontie waar je honderduit over kon vertellen. Deze passie en ook het inzichtelijk maken van het vak voor anderen sierde je. Daarbij wist jij altijd precies waar wij mee bezig waren, toonde belangstelling en waar nodig jouw vertrouwen in ons kunnen.

  Maar boven alles staat het feit dat je onze Inge heel gelukkig maakte. Wij konden ons dan ook voor jullie geen andere toekomst voorstellen dan een toekomst samen. Op die fatale woensdag is aan die voorstelling een abrupt einde gekomen. Waarom is het leven soms zo onbegrijpelijk en oneerlijk?
  Lieve familie en schoonfamilie, ongelooflijk veel sterkte en kracht gewenst.

  Lieve Ralph, wij zullen de gedeelde momenten nooit vergeten en zullen goed op jouw Inge gaan passen.

  Liefs,
  Merel, Anouk, Annelinde, Anne & Birgit (Dames 2 roeien)

 • Jean Volkerts

  Lieve Familie Noverraz,

  Ik hoor net het bericht over Ralph van m’n zus. Het is niet te bevatten. Kan het niet geloven!
  Als de dag van gisteren zit ik nog achter Lex en Ralph bij de verwijzersavond.

  Heel veel sterkte voor de hele familie!

  Lieve Ralph,
  Wij zullen zo’n goeie specialist, die ook nog gezellig, spontaan en zeker behulpzaam is, absoluut missen in ons Almere!
  Rust Zacht!

  Jean Volkerts
  Tandartspraktijk J-dental

 • Mieke, Hans en kinderen Eckenhausen

  Lieve Yvonne, Lex, Felice, Maarten, Carlo en natuurlijk Inge,
  Een dag na het ongeluk kreeg ik bericht dat Ralph er ‘niet meer was’… Eerst kon ik (wilde ik) het niet geloven…na een paar dagen begon ik mij te realiseren dat het echt zo was en de echte bevestiging was de prachtige foto op de kade met de kinderen en de boot met Ralph….wat een verdriet! En nu is het leeg….leeg van leeg….leeg van woorden…leeg van stilte…

  Liefs,

  Mieke

 • Monique Volkerts

  Lieve Lex en familie,

  Ook ik diep geschokt over dit triest bericht. Ik heb Ralph nog maar net leren kennen en inderdaad: “Wat een leuke, vrolijke en enthousiaste jongen!”
  Ik wens jou en jouw gezin heel veel sterkte met het verwerken van dit groot verlies.
  ” De wereld zal je missen, lieve Ralph”

  Monique Volkerts

 • Ali Al-Kurwi

  Beste Ralph,

  Eigenlijk kan ik nog steeds niet geloven dat je er niet meer bent. Vrolijk, enthousiast, oprecht, vriendelijk en behulpzaam, dat is hoe ik mij jou herinner. Je stond midden in het leven. Het doet me veel verdriet dat we jou verloren hebben.

  Veel sterkte gewenst aan familie, vrienden en partner van Ralph in deze moeilijke tijd

 • Marjolein van Ulsen

  Lieve Ralph,

  Vorige week donderdag hoorde ik via mijn zusje dat er waarschijnlijk iets vreselijks met je gebeurd was op vakantie en even later zag ik op Facebook het ongelofelijke bericht dat je er niet meer bent. Het was en is nog steeds niet te bevatten. Wat jou en jouw Inge is overkomen, is zo verschrikkelijk. Mijn medeleven gaat uit naar haar, je familie en vrienden. Het is niet voor te stellen dat iemand als jij er niet meer zal zijn. Jij, die altijd en overal positief over is, levensgenieter, gangmaker en altijd enthousiast! Met die vrolijke Ralph maakte ik ongeveer tien jaar geleden kennis, toen je bij ons kwam in de OWP van ACTA Almere. Gezellige etentjes met de OWP en borreltjes op vrijdagavond volgden. Tanden en kiezen repareren vond je wel interessant maar bovenal het orthodontische gebeuren er van. Je had zoveel verhalen over wat je toen al wist van de orthodontie en je liep al een tijd bij je vader mee in de praktijk. Je zou je studie afronden en daarna zo snel mogelijk proberen de specialisatie te gaan doen. Het moest wel raar lopen zou dat niet lukken en dat is dan ook helemaal goedgekomen! Ik snapte toen in mijn vierde jaar amper wat je bedoelde als we het over de technische aspecten van jouw aanstaande vak hadden. Wanneer je erover begon was je een ware spraakwaterval en door je enthousiasme had je het vast bij het rechte eind. Toen besloot ik dan ook dat als ik ooit weer aan de beugel zou gaan, dat bij jou zou zijn. Helaas was ik verhinderd bij de opening van je trots OrthoNova maar toen ik later bij je aanklopte volgde al snel een behandelplan. Ik rekende op een mooie roestvrijstalen lach voor de komende twee jaar maar nee, keramische brackets zouden er komen want zo zei je, dat doe je bij alle volwassenen maar ook wel bij grote meisjes. Een paar weken later werd alles geplaatst en we waren beiden heel tevreden. Pas daarna vertelde je dat er die nacht nog speciaal een koerier was langsgekomen om de brackets te brengen want er waren leveringsproblemen en je had de afspraak niet willen afzeggen. Ik vond dat zo bijzonder en je had de afspraak prima af mogen zeggen maar daar wilde je niet van weten. Het tekent jouw betrokkenheid en perfectionisme. Ook de soms lastige casussen die ik naar je verwees waren voor jou een welkome uitdaging en je wist iedereen goed te behandelen. Overleg heen en weer kon ook ´s avonds laat en soms kreeg ik zelfs een appje na middernacht, sorry dat ik nog niet had geantwoord. Vele bezoekjes voor de beugel volgden en zo was er ook twee weken geleden op woensdag een afspraak. De elastiekjes mocht ik voortaan uit laten want het begon al richting eindresultaat te komen en zo blij dat je was! Ik had al een bedankje bedacht voor jou, je vader en het hele team en je zou zeker ook uitgenodigd worden op ons huwelijk. Ik had nooit gedacht dat dat er niet meer van zou komen en dat ik nu veel te vroeg op je uitvaart zal zijn.
  De vakantie in aantocht babbelden we die woensdag nog wat. Naar Elba zou je gaan, samen met Inge, even heerlijk weg. Dat eiland herinnerde ik me uit de boekjes als het eiland waar Napoleon naar verbannen was. Je lachte, jij zou er vrijwillig heen gaan! Lekker fietsen en genieten van het goede leven! Een gebruikelijke high five aan het einde van de afspraak volgde en we wensten elkaar een fijne vakantie toe en tot in september dan weer! Elba, zo vrijwillig als dat je er heen ging, zo onvrijwillig ben je er van heengegaan. Lieve Ralph, hier op aarde hebben we van je genoten, getuige de vele berichten en je bent veel te vroeg weggegaan. Rust zacht. Voor Inge, familie en vrienden heel veel sterkte gewenst om dit onbeschrijfelijke verlies te kunnen dragen.
  Liefs, Marjolein van Ulsen

 • Tamara Louwerse

  Lieve Ralph,
  Ik herinner me alleen een jongen met een glimlach. Wat een fijne herinnering.
  Kies een mooie plek uit, waar je ook bent. Dat heb je verdiend.

  Lieve Yvonne, Lex, Inge, Carlo, Maarten en Felice,
  Wat een onmetelijk verdriet zullen jullie hebben.
  Ik hoop dat jullie een steun voor elkaar kunnen zijn en blijven tijdens de verwerking van dit grote verlies.

  Liefs, Tamara Louwerse,

 • Chris Soffner

  Lieve Ralph,

  Ongeloof en verdriet gaan door mij heen sinds het verschrikkelijke bericht dat jij er niet meer bent….

  Mooie herinneringen zoals de ACTA rally, een gala, de vele borrels en feestjes, en meer recent, de vakantie op Aruba, het survivalweekend en de wintersport zullen voor altijd bij mij blijven. Jij was de gangmaker en plezierde iedereen. Ik had nog zo graag meer met je willen beleven. En nu kan het niet meer….ik mis je gozer. Ik had je nog zoveel gegund. Een toekomst samen met Inge en een fantastische carrière als vakman. En nu is er leegte…..maar ik zal je levenslust, je onuitputtelijke enthousiasme, je positieve energie, je spraakwatervallen, je grimassen en je gebaren nooit vergeten. Als ik in mineur ben dan zal ik aan jou denken en dan verschijnt er een lach.

  Rust zacht lieve Ralph

  Lieve Inge en de hele familie, Gecondoleerd en heel veel sterkte met dit enorme verlies.

  Liefs, Chris

 • Roos, Lodewijk, Bente en Cas

  Lieve Ralph, al ruim een week geleden en nog steeds is het vreselijke nieuws nauwelijk te bevatten. Dat zomaar, in een ‘split second’ tijdens een fietsritje op Elba, een einde is gekomen aan je leven. Een leven waar nog zoveel moois in kon en moest gebeuren. Zo oneerlijk. Sinds het berichtje vorige week ben je geen moment uit mijn gedachte. Elk fietsritje, elke afdaling en elke bocht die ik deze vakantie fiets ben jij in mijn gedachte. Herinneringen van vroeger komen boven. Toen je net geboren was en ik als “grote nicht” op je mocht komen passen. Dat ik je een keer van bed liet vallen en zo bang was dat je blijvende hersenschade eraan overhield. En opgelucht toen later (je volbracht glansrijk je lagere en middelbare school en ging tandheelkunde studeren) bleek dat je er niets aan over had gehouden.
  Wat hadden we weer graag je enthousiaste verhalen gehoord tijdens de volgende familiedag over je nieuwe praktijk, jullie nieuwe huis, de Dolomieten marathon en andere fietsavonturen. Helaas moeten we jou nu missen, maar we zullen je nooit vergeten lieve, enthousiaste, aardige, geintereseerde, vrolijke Ralph!

  Lieve Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice en Inge, het is niet voor te stellen wat jullie door moeten maken nu Ralph er niet meer is. We wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe.

 • Remco ten Brinke

  Beste Lex, Yvonne en familie,

  Ook wij hebben met ontzetting kennis genomen van dit verschrikkelijke verlies.
  Op een enkel telefoontje na kenden wij Ralph niet persoonlijk.
  Maar dit zal iedereen een gevoel geven van dit kan niet, dit mag niet.
  Zo in de kracht van je leven.
  Het persoonlijke gemis moet enorm zijn.
  Wij willen jullie alle sterkte wensen in deze hele moeilijke tijd.

  Remco ten Brinke mede namens Evelien en Jacqueline

 • Rianne Faaij

  Beste familie en vrienden van Ralph,

  Ook ik ben heel erg geschrokken na het horen over het overlijden van Ralph. Woorden schieten te kort om jullie te troosten in dit grote verlies. Ik wens jullie veel sterkte toe. Gecondoleerd.

 • Hennie Roelofsen

  Lieve Ralph,

  Ik weet nog goed dat je kwam waarnemen voor je vader in de praktijk van Barneveld. Je had die bewuste ochtend je auto niet uit de parkeergarage weten te krijgen en was genoodzaakt met het openbaar vervoer te komen.
  Om te zorgen dat je toch snel op de praktijk was, stapte ik op mijn fiets naar het station om je op te halen.
  Toen ik je zag, dacht ik, wat lijk jij veel op je vader. Je stapte achterop mijn fiets en begon te kletsen, en ik dacht, wat een levenslust en een vrolijke babbel, dat wordt een gezellige dag.
  Ik kan het dan ook niet geloven, dat juist jij, er niet meer bent.

  Ik wens Lex, Yvonne, Maarten, Carlo en Felice veel kracht en liefde om jouw verlies te kunnen dragen.

  Lieve groeten, Hennie

 • Opa en oma

  Lieve lieve Ralph

  Onze kleinzoon – onze oudste kleinzoon.

  Opa en ik waren versteend van verdriet. We hadden alleen maar tranen en tranen.
  Nu echter komen de herinneringen, de mooie mooie, blije en leuke herinneringen.Zo waren wij getuige van elk treedje hoger op de ladder naar volwassenheid.
  Toch hebben wij ook onze eigen dierbare herinneringen. Zoals:
  Ralph, 2 1/2 jaar bij oma achterop de fiets. Leuk fietstochtje met ijsje natuurlijk gemaakt! Thuis gekomen wilde hij zeer beslist niet meer uit het stoeltje. Fietsen was veel te fijn!
  Ralph 8 of 9 jaar samen met opa van Bussum naar Ouderkerk, volgende dag terug. Je eerste fietstocht! Wie was trotser? Jij of opa?
  Ralph 17-18 jaar had een week gewerkt als zeilinstructeur en kwam bij ons om een wasje te brengen en te lunchen. Ik zat bij hem aan tafel en het eerste wat hij zei:”oma, ik heb toch zo’n leuk meisje ontmoet”. Zijn Inge
  En nu met kerst kwamen jullie samen even bij ons aan met o.a. een fles wijn. Nadat we gezellig gebabbeld hadden zei jij bij het afscheidnemen:”oma, als er iets met jullie is, bel me en ik kom direct.”
  Ja, de rollen waren omgedraaid. Jij stelde ons gerust en zo voelde het ook!
  Ralph, wij blijven achter met heel veel verdriet maar ook met heel veel herinneringen aan blije en leuke momenten.
  Die koesteren we nu!

  Lieve Inge Yvonne Lex Carlo Maarten en Felice Wij hopen dat jullie de kracht zullen hebben om dit verdriet te doorstaan.Weet dat onze tranen ook voor jullie zijn.

 • Monika Osiewicz

  Voor Inge de familie Noverraz, en vrienden,

  Heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd.

  Namens Monika, Piotr en medewerkers van TandheelkundigCentrumPoseidon Almere

 • Eva

  Een aantal jaren geleden, jij studeerde nog, werkte ik bij Dentsply Lomberg. Tijdens de EOS congressen kwam je altijd even een praatje maken. Vol met ideeën over de toekomst. Je genoot van de feestjes. Wat een schok dat jou dit is overkomen.

  Ik wil de vriendin van Ralph, ouders en broers en zusje heel erg veel sterkte toewensen.

  Liefs,

  Eva Spauwen

 • Valerie van der Laan - Buddenberg

  Lieve Ralph, woorden schieten tekort. Hoe kan dit nou? We hebben elkaar al tijden niet gezien maar toevallig moest ik de dag voor ik van jouw overlijden hoorde nog aan je denken. Aan de vakanties waarin wij samen bij jouw vader op de praktijk vakantiewerk deden. Wat was je leuk! En hebben we een lol gehad. Stiekem tussendoor op de Playatation spelen…De laatste keer dat ik je zag was ik hoogzwanger. Wat vond ik het leuk om jou te zien! Nooit gedacht dat dat de laatste keer zou zijn… Lieve Lex, Yvonne, Carlo, Maarten en Felice…heel veel sterkte. Mijn gedachten zijn bij jullie. X Valerie

 • Bibi Lampe

  Lieve Lex, Yvonne, Carlo, Maarten, Felice en Inge,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie Ralph, mijn gedachten zijn bij jullie.

  Lieve Ralph, rust zacht.

  Bibi

 • Charlotte Prahl

  Lieve Inge, Lex, Yvonne, Maarten, Carlo, Felice familie en vrienden van Ralph.
  Ik kan het nog steeds niet geloven dat Ralph er niet meer is. Ik was zo blij dat “hij” de orthodontie in Amsterdam kwam aanvullen. Hij was als student assistent al mijn rechterhand geworden op het cranio/schisisteam en tijdens zijn opleiding altijd bereid een hand te helpen. Hij heeft ook zo ontzettend veel gedaan aan zijn onderzoek waar ik samen met hem aan heb mogen werken en wat kon hij doorzetten als het hem moeilijk werd gemaakt. Maar de aanhouder wint dat bewees hij keer op keer. Ik sprak Ralph gelukkig nog niet zo lang geleden over al zijn plannen voor de zomer, zijn praktijk, fietsen en Inge. Ralph was zo charming, gezellig en talkative. Hij is mij echt heel dierbaar geworden en ik zal hem missen.
  Lieve mensen ik wens jullie allemaal heel veel sterkte toe om het leven zonder hem weer op te pakken en ben 3 augustus in gedachte bij jullie. Heel veel liefs Charlotte

 • Floor van Kollem

  Lieve Ralph,

  Ik weet het nog goed dat jij in groep 5 bij ons in de klas kwam op de Gooilandschool. Tijdens Sinterklaas lootjes trekken mocht ik voor jou een surprise maken, dat was een verhuiswagen geworden omdat je net met je familie in Bussum was komen wonen. Je reageerde ontzettend enthousiast en werd snel een vriend van iedereen in de klas. Na vertrek van groep 8 door verschillende keuzes in middelbare scholen helaas weinig meer gesproken. Ik kan dan ook niet geloven dat je er niet meer bent. Het is niet eerlijk, nu midden in de bloei van je leven. Ik zal je in ieder geval nooit vergeten en aljouw dierbaren zullen je enorm moeten gaan missen.
  Ik wens de familie, vrienden en partner heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

  Liefs Floor

 • Maurice van Leeuwen

  Beste Ralph,

  Onlangs ontmoette ik je voor de eerste keer tijdens de verwijzersavond in Almere. Ik zat die avond naast je en het voelde direct alsof ik je al jaren kende. Je scrolde vrolijk en enthousiast door de foto’s op je telefoon en liet me trots je nieuwe appartement en de nieuwe praktijk zien. Na de borrel spraken we af om snel eens wat te gaan eten om de gezelligheid voort te zetten.

  Met kippenvel hoorde ik vorige week het nieuws en dacht: ‘Dit kan niet waar zijn’. Zo’n jonge enthousiaste collega, opeens alles over……

  Ik wens je familie en vrienden heel veel sterkte met dit vreselijke verlies.

  Rust zacht Ralph,

  Maurice

 • Willem Jan en Astrid Lijten

  We zijn geschokt door dit bericht.
  Van harte gecondoleerd.
  Heel veel sterkte toegewenst dezer dagen.

  Willem Jan en Astrid Lijten

 • Marjolein Vrencken

  Ralph, ik heb jou, Inge en je vader kort ontmoet op de Dolomietenreis. Toen nog niet wetende dat jullie familie van Matthijs waren. Maar wat een leuk ‘clubje’ waren jullie met z’n drieën en wat fietste je goed! Met je vader Lex heb ik op de Campolongo gestaan, en wat vond ik het mooi dat hij zo nuchter dat het voor “amateurs” echt niet uitmaakte of je nou 10 sec langer of korter bij de ravitaillering bleef hangen. Maar fanatiek waren jullie wel!! Matthijs en ik hebben het twee weken geleden nog over jullie gehad en ik vond het leuk om te merken hoe close jullie waren als familie. Toen ik het nieuws van je overlijden van hem hoorde, was ik dan ook intens geschokt. Inge, Lex, en natuurlijk de rest van de familie: enorm veel sterkte in deze tijd. Ik heb enorm veel bewondering voor jullie kracht als familie als ik het zo van Matthijs hoor!

 • Martina von Böhl & Rik Soehardi

  Beste Inge, Yvonne, Lex, Carlo, Maarten en Felice,
  Wat een tragisch bericht! Jullie partner, zoon en grote broer zo maar weggerukt uit het leven! Wij begrijpen, dat geen enkel woord troost kan bieden. Het lijkt als of Ralph in 30 jaar voor elkaar heeft gekregen, wat anderen in 30 levens niet gaat lukken! Wellicht, dat deze gedachte in de toekomst gaat helpen, om het immense verdriet te boven te komen!

  Als je mag dromen, dan heb je geen woorden van anderen nodig. ‘Mogen dromen’ geeft je herinnering vleugels. Daan Westerink

  Heel veel sterkte de komende periode!
  Liefs, Rik & Martina

  Lex, als het werken niet wil lukken, kan je altijd op me rekenen!

 • Anouk Plug

  Lieve Ralph,

  Ik ken jou totaal niet maar wel jouw prachtige moeder door haar ogen en het zien van jouw foto’s denk ik jou
  toch te “kennen “…
  De wereld van je familie , je vriendin en vrienden staat even stil……..niemand weet hoe laat het is..
  Jouw wens zou zijn dat ze doorgaan met het leven te vieren…. Dat komt …ooit ..maar nu even niet…
  Verdriet mag er zijn
  Sterkte xxx
  Anouk Plug
  L’Affeto bussum

 • Jan de Groot

  Beste Ralph,
  Dit kan niet!!
  Een man in de kracht van z’n leven, met zoveel enthousiasme en blijheid.
  Een man met passie voor z’n vak.
  Ik heb je kort gekend als collega, maar je hebt een enorme indruk achtergelaten.
  Ralph, rust zacht.

  Jan de Groot, tandarts in ruste van de JTVA.

 • Lanny en Hauw Goey

  Beste Inge,
  Ouders,broers en zus van Ralph,
  Wij (ouders van Ru-shan Goey) hebben Ralph gekend sinds de almanakperiode van favervuta ACTA toen Ralph Ru-shan en Mark samen in het bestuur zaten.
  Ralph heeft ooit bij ons gelogeerd en we hebben hem gekend als een heel actieve gezellige jongeman.
  Toen wij het nieuws vernamen waren we sprakeloos,verbijsterd en voelden ons zo machteloos.
  Wat een gemis en een diepe pijn, maar toch moeten jullie Ralph laten gaan naar een betere bestemming.
  Gecondoleerd en we wensen jullie allen heel veel sterkte.
  VAARWEL RALPH.

  Lanny en Hauw Goey

 • Jan-Willem Schoonderbeek

  Gecondoleerd met het tragische verlies.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Jan-Willem en Maria Amelia Schoonderbeek

 • Ireen Rientjes

  Afgelopen vrijdag bereikte mij het dramatische en droevige bericht van het overlijden van Ralph. Wat een verdriet en gemis, veel te jong en nog zoveel ambities. In een split second verandert het leven van zoveel dierbaren. Ik wens de gehele familie Noverraz, Inge, vrienden en collega’s dan ook veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies. Ireen Rientjes

 • Rens van Zanden

  Vol ongeloof vernam ik het overlijden van Ralph. Een tragischer bericht is nauwelijks denkbaar. Op diverse congressen heb ik Ralph ontmoet en àltijd maakte hij een energieke, gedreven, vrolijke en innemende indruk! Bij het zien van de foto op de kade stokte mijn adem en voelde de intens pijnlijke leegte realiserende dat zo’n mooi mens voor altijd gemist moet worden.
  Beste Lex, familieleden en dierbaren, ik weet dat jullie ontroostbaar zijn. Toch hoop ik dat jullie met elkaar de sterkte en de kracht zullen vinden om dit enorme grote verlies te verwerken.

  Met oprecht medeleven,

  Rens van Zanden

 • Robin van Vuren

  Nog geen maand geleden ontmoette ik je voor het eerst in de dagen rondom de Dolomietenmarathon.
  Samen maakten we een trainingsritje, “deden een bakkie” op de top van de Valparola en spraken over van alles en nog wat.
  Ik leerde je kennen als een bijzondere, enthousiaste kerel met een ongekend positivisme.
  Groot was de schok en het ongeloof toen ik hoorde dat een tragisch ongeval je veel te vroeg uit het leven heeft weggerukt.
  Lex en familie, Inge, ik wens jullie heel veel kracht en sterkte met de verwerking van dit enorme verlies.
  Robin

 • Gemke Schrakamp

  Lieve Inge,
  Van mama Ilse en papa Nico hoorden wij van het tragische ongeluk dat jouw vriend is overkomen. We hebben elkaar natuurlijk lang uit het oog verloren, maar we hebben de afgelopen dagen toch veel aan je gedacht.
  We wensen jou, de familie van Ralph en jouw familie veel sterkte,
  Hartelijke groet,
  Gemke en Menno, Nynke en Wieke Schrakamp

 • Toos en Leo van Leengoed

  Beste Yvonne en Lex,
  Gisterenavond kwam Pieter bij ons langs en vertelde het verschrikkelijke verhaal wat Ralph is overkomen.
  De juiste woorden te vinden om jullie te troosten is onvoorstelbaar moeilijk.
  Wij wensen jullie veel steun toe om met elkaar dit verdriet te kunnen dragen.
  Lieve groet,
  Toos en Leo

 • Joris

  Beste familie en vrienden van Ralph,
  Vorige week hoorde ik het verschrikkelijke nieuws van het ongeluk van Ralph. Het is niet te bevatten dat Ralph er niet meer is. Mijn oprechte deelneming. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen de komende tijd.
  Mocht ik iets kunnen betekenen dan hoor ik het graag.
  Joris

 • Rosa van Someren (VvAA QualityTime)

  Wat ongelooflijk vreselijk, onvoorstelbaar en oneerlijk..

  Ik heb hele mooie herinneringen aan allebei de keren dat Ralph, Inge en Lex bij ons waren in Italië.
  Het was prachtig om te zien hoe Lex, nog geen maand geleden, vol spanning en liefde Ralph en Inge op stond te wachten en een grote steun was voor ze, daar op de Campolongo.
  Ik hoop dat jullie de komende tijd weer zoveel steun bij elkaar vinden als familie.

  Ralph zal in gedachten altijd weer bij ons zijn op de Campolongo.
  Heel veel sterkte lieve Inge en familie.

  Rosa

 • Christianne de Fijter

  Lieve familie

  “Als je door verdriet wordt neergeslagen
  Het waarom van dit aan niemand kunt vragen
  Dan is het goed dat je zoveel goede mensen ziet
  Ook al vinden zij soms de juiste woorden niet”

  Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst met dit onwerkelijke verlies.

  Liefs en warme omhelzing
  Hans en Chris de Fijter
  Buren GHL

 • Gery Mazeland

  Lieve familie van Ralph,
  Wat een schokkend bericht, wat een klap.
  De Amsterdamse orthodontisten waren juist zo blij met de vestiging van Ralph, met zijn warmte, enthousiasme en betrokkenheid.
  Namens de Orthodontisten Vereniging Amsterdam en Omstreken wil ik graag mijn condoleances aanbieden wegens dit grote verlies en u allemaal veel sterkte toewensen in de komende tijd om dit verlies te dragen. Mocht er op professioneel gebied hulp nodig zijn, dan staan wij natuurlijk klaar.
  Gery Mazeland,
  voorzitter OVAO

 • Gonny Hendriksen-Neijssen

  Geachte familie en vriendin van Ralph,
  Diep geschokt ben ik door het bericht van het plotselinge overlijden van Ralph. Sinds een jaar ben ik patiënt van Ortho Nova en in die periode heb ik Ralph meegemaakt als een levendig, vrolijk en kundig iemand. Het is niet voor te stellen dat hij er na de zomervakantie niet meer zal zijn. Voor jullie als dierbaren moet het vreselijk zijn om dit mee te maken. Ik wens jullie heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

 • Sonja Tulner-Hollemans

  Wat een vreselijk bericht bereikte mij…
  Gecondoleerd en heel veel sterkte met jullie verlies.
  Sonja (jaargenoot acta)

 • Eric en Petra van Leeuwen

  Lieve Lex en Yvonne, Carlo, Maarten en Felice,

  Met intens medeleven condoleren wij jullie met het verlies van Ralph.
  Middels een e-mailtje van de NVvO kwam het bericht van het overlijden van Ralph snoeihard binnen en laat ons sindsdien niet meer los.

  Wanneer een uitgesproken persoonlijkheid als Ralph plotseling wegvalt, laat dat een oorverdovende stilte achter. Een stilte die jullie altijd zal blijven omringen, maar wij hopen dat de warme herinneringen aan zijn kenmerkende positivisme en niet te stoppen enthousiasme op termijn invulling kunnen geven aan dit grote verlies.

  Wij mensen zijn letterlijk gemaakt van sterrenstof, ontstaan in supernova’s die op dat moment meer licht uitstralen dan een miljard zonnen.
  Jullie zullen voor de rest van je leven het licht van Ralph bij je dragen.

  Heel veel liefs en sterkte Eric en Petra van Leeuwen.

 • Conny Cashoek

  Lieve Lex en Yvonne,

  Pas vandaag vernam ik het afschuwelijke bericht over Ralph. Gewoon niet te bevatten. Woorden schieten hiervoor tekort.
  Namens alle medewerkers van Tandartspraktijk Tussen de Vaarten wensen we jullie, jullie naasten en alle vrienden van Ralph heel veel sterkte met dit enorme verlies .We hopen dat jullie ergens de kracht gaan vinden om dit vreselijke drama te kunnen verwerken.

  Namens iedereen van onze praktijk , Conny Cashoek

 • Anke de Jong

  Lieve Ralph,
  Ik ben intens geschokt dat je er niet meer bent.
  Tijdens je studie tandheelkunde kwam je bij mij “in de carrousel” in de OWP (onderwijspraktijk) Blauw van ACTA Almere. Wat was je een wijsneus. Een leuke wijsneus! Je vormde met je 3e, 4e en5e jaars medestudenten al snel een leuk en hecht team. Elke ochtend de geplande behandelingen voorbespreken, elkaar bevragen en elkaar helpen. Jij was altijd goed voorbereid, goed gehumeurd en gedreven. Jullie hebben veel van en aan elkaar geleerd en ik mocht daaraan bijdragen. Je was een heel fijne student om te begeleiden.
  In 2009 was ik degene die jullie verliet, maar niet na een door jou georganiseerd etentje in een door jougekozen Italiaans restarant in Amsterdam Oud west. Je kwam daar graag met je ouders, zei je. Het was zeker een goede keuze. Jullie cadeau, een boek met voorin jullienamen geschreven, is me nu extra dierbaar.
  Na een tijdje kwamen we elkaar weer tegen in de wandelgangen van ACTA Amsterdam. Ik nog steeds tandartsdocent, jij in opleiding tot orthodontist. Als we elkaar zagen, altijd even zwaaien of een praatje. Het was mooi om te zien hoe enthousiast je nog steeds was en je keek vol vertrouwen naar de toekomst.
  Het is zo verdrietig dat je er nu niet meer bent. Ongelooflijk.

  Ik wens je vriendin Inge, je familie en alle andere dierbaren heel veel sterkte.

  Lieve groet,
  Anke de Jong, tandarts en tandartsdocent ACTA

 • Erik

  Lieve Yvonne, Lex, Inge en familie. Mijn medeleven in deze ongelooflijk zware tijd voor jullie. Ik denk veel aan jullie in deze omstandigheden. Het verliezen van een kind zou niet mogelijk moeten zijn. Ik probeer mij voor te stellen hoe jullie gedachten en gevoelens verscheurd moeten zijn. Geen woorden voor. Veel steun en sterkte komende tijd. Erik Jens

 • Eelke Hoogeveen

  Beste Ralph,

  tijdens mijn vakantie vernam ik hoe jouw vakantie dramatisch ten einde was gekomen. Zo onwerkelijk. Veel te jong, nog veel teveel plannen en nog een veel te mooie toekomst. Middenin het leven staan en dan vanuit het niets dit… Ongelooflijk en zo vreselijk oneerlijk. Het is niet direct te bevatten en ook confronterend dat een leeftijdsgenoot, collega en fijne persoonlijkheid er ineens niet meer is. Voor de familie Noverraz, Inge en vrienden van Ralph: ik wens jullie heel veel sterkte en verbondenheid in deze zware tijd.

  Eelke Hoogeveen

 • Aad van Luijk

  Beste Lex
  Als trotse vader van een precies even oude zoon, ook net als tandarts afgestudeerd, en beoogd opvolger in mijn praktijk, zaten Jonathan en ik vorige maand tijdens een bijeenkomst in Van der Valk vlak naast jou en Ralph, terwijl jullie super enthousiast met elkaar discussieerden. Jullie enorme en ontroostbare verdriet bij zijn plotseling dood kan ik me levendig voorstellen. Heel veel sterkte, vooral ook wens ik dat jullie elkaar daarbij in de toekomst kunnen steunen.

 • Sandy en Jonneke van Teeseling

  Lieve Ralph, voor jou, die het leven in volle vaart leefde en beleefde, is het leven ook in volle vaart abrupt ten einde gekomen. Geschokt na de eerste berichten, intens verdrietig daarna. Een prachtig mens is niet meer.
  Yvonne, Lex, Inge, Carlo, Maarten en Felice veel kracht en sterkte de komende tijd.
  Sandy & Jonneke

 • Margreet en Ronald Jonkman

  Beste Inge, beste Yvonne en Lex, beste familie,

  Woorden schieten tekort bij het lezen van het bericht van Ralph’s abrupte heengaan. Woorden als onwezenlijk, ongeloof, onmogelijk en dergelijke borrelen meteen op.
  Onze gedachten gaan naar jullie uit en wij wensen jullie heel veel sterkte toe in deze ongetwijfeld moeilijke periode.

  Margreet en Ronald Jonkman

 • Kindertand-Zuid

  Beste familie en nabestaande van Ralph,

  Ook wij zijn geschokt door het nieuws van het verlies van Ralph. Wij wensen jullie heel erg veel sterkte voor de komende zware periode toe om dit ongelofelijke verlies te verwerken. In hem verliezen wij een gedreven, enthousiaste collega.

  Wilma Vogels, namens team Kindertand-Zuid

 • Angélique de Graaff

  Lieve Yvonne, Lex, Inge, Carlo, Maarten en Felice! Van Yvonnes broer Hans gehoord wat er gebeurd is. Afschuwelijk! En terwijl ik weet dat woorden niet weergeven hoe ik meeleef noch al bij jullie kunnen binnenkomen, gebruik ik toch woorden om jullie sterkte te wensen. Een hele mooie en de herinnering aan Ralph erende uitvaart toegewenst, Angélique de Graaff (Yvonne’s nicht uit Haarlem)

 • hans roseboom tandstad

  Lieve familie Noverraz,

  Bij het openen van mijn mail ( na de vakantie ) trof ik het onwaarschijnlijke bericht aan van het overlijden van Ralph…. Nieuws waarvan je hoopt dat je het NOOIT zal ontvangen, en zeker niet over zo’n jonge collega. Met zoveel plannen, volkomen in de grote kracht van zijn leven.
  Wat is het wreed dat dat in één ogenblik tot stilstand is gekomen.
  Ik wens jullie troost toe in alle mooie herinneringen aan Ralph, aan alles wat hij met jullie deelde en wat hij jullie nalaat. En dat jullie kracht en steun en liefde mogen vinden bij elkaar.

 • Ron Kraal

  Beste familie,

  Na de rouwadvertentie vielen voor mij langzaam de puzzelstukken samen van het drama op Elba. Ik ben diep geraakt als collega, als ouder. Ik ben niet in de gelegenheid geweest om Ralph persoonlijk te leren kennen. De vele verhalen spreken echter boekdelen, een echte Noverraz! Ik hoop oprecht dat het warme medeleven en de uitgestoken handen jullie de komende tijd tot steun mogen zijn. Veel sterkte bij het afscheid.

  Ron Kraal

 • Sjoerd van de Berg

  Geachte familie

  Via Wim Lindeboom, onze oud docent, ontving ik het bericht dat uw zoon en onze oud leerling door een tragisch ongeval om het leven is gekomen. Namens het bestuur, de schoolleiding, alle (oud)medewerkers en (oud)leerling en condoleren ik u en wens u sterkte de komende periode.

  Sjoerd van de Berg, rector Gemeentelijk Gymnasium Hilversum

 • Eric en Hanneke Schippers

  Lieve familie Noverraz en vriendin van Ralph,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie dierbare Ralph.
  Verdrietig en ontzet hoorden wij van zijn fietsongeluk op Elba.
  Als je een kind hebt in ongeveer dezelfde leeftijd en met ook zo’n passie voor het fietsen,
  realiseer je je des te meer hoe heftig het is voor jullie om deze onwerkelijke periode door te maken.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte en liefde toe in deze moeilijke tijd.

  Veel liefs Hanneke en Eric Schippers

 • Astrid Visser

  Lieve Geliefden van Ralf,

  Wij wensen jullie heel veel kracht om met dit verschrikkelijke verlies om te gaan. Het nieuws sloeg in als een bom.

  Astrid en Annemarie (tandartspraktijk Visser, Almere)

 • Natasja ter laak

  Woensdag 13 juli lag ik nog bij je in de stoel. Vol verhalen over de aankomende vakantie. Zoveel zin in. Toen kwamen we erachter dat we allebei gingen fietsen in de vakantie jij op de racefiets en ik op de mountainbike.Een dag voordat ik ging fietsen kreeg ik het bericht dat je een fietsongeluk hebt gekregen . Ik kan het niet bevatten en nog steeds niet.
  Lieve familie en inge heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
  Lieve ralph Dank je wel voor alles en rust zacht.
  Liefs Natasja

 • Paul Bovend'Eerdt

  Beste familie Noverraz, beste Inge,

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie dierbare Ralph.
  Als collega kende ik Ralph niet zo goed maar ik heb hem vooral leren kennen tijdens de laatste wijnreis naar de Bourgogne-streek in 2014.
  Ralph zorgde daar mede voor een leuke sfeer!

  Ik wens jullie veel sterkte en warmte in deze moeilijke tijd.

 • Gerard Steenvoorden

  Beste Lex,

  Ik kende Ralph niet goed, maar altijd als ik hem zag dacht ik aan jou, Lex, hij was zoals jij, ook altijd opgewekt, positief, hartelijk.
  Nu is Ralph er plotseling niet meer. Wat een onvoorstelbare ramp.

  Veel sterkte voor jou, je echtgenote, jullie andere kinderen en Inge en haar familie.
  Ook condoleances voor René en Johanna en alle familieleden die ik niet persoonlijk ken. Wat een onbevattelijk verlies. Sterkte.

 • Barend-Jan Hagen

  Beste Lex, Yvonne, Inge en familie,
  Ik ben geschokt door het tragisch overlijden van Ralph. Ik wens jullie bijzonder veel sterkte toe bij het verwerken van dit immense verlies.
  In gedachten bij jullie op deze droevige dag.
  Barend-Jan Hagen

 • Emmelotte de Bakker

  Lieve Ralph, Inge en familie Noverraz,
  Wat kan het leven soms onbegrijpelijk oneerlijk zijn!! Ik wens iedereen die dichtbij Ralph stond dan ook heel veel sterkte toe!
  Heel veel vrolijke herinneringen heb ik aan de tijd dat wij samen zo’n beetje ieder weekend aan de almanak van Favervuta werkten. Wat hebben we toen samen hard gewerkt, gelachen en nog meer gelachen.
  Heel veel liefs en voor altijd in herinnering,
  Emmelotte

 • Jitske Nolte

  Beste Ralph en familie
  Wat een vreselijk bericht bereikte ons anderhalve week geleden. We zijn met alle collega’s van de MKA-chirurgie geschokt, en van de kaart.
  Je enthousiasme om samen te werken was heel erg prettig. Altijd bereikbaar, professioneel, eerlijk en bereid tot overleg. We gaan je erg missen, als fijn en warm persoon en als goede orthodontist.
  Veel sterkte voor de familie en dank voor alles
  Jitske Nolte

 • John

  Beste Lex en familie,
  Wat een bericht! Het laat me niet los. Sinds ik het weet, zoek ik naar de juiste woorden. Ik probeer me een voorstelling te maken, maar ik besef dat het jullie werkelijkheid niet kan benaderen.
  Ik wens jullie veel sterkte, vandaag en in de toekomst.
  John Heijdra en Team Puntgaaf.

 • Petra touwslager

  Jemig…kreeg vanmorgen te horen dat de ortho van Martijn er niet meer is. Kan het nog steeds niet geloven. Hij was altijd zo vrolijk zo vriendelijk zo vakbekwaam en gedreven. Niet te geloven dat hij er niet meer is. De juiste woorden bestaan hier niet voor.Heel erg veel sterkte voor zijn familie en vrienden.

 • Guido Houg

  Beste Lex, Yvonne en familie,
  Ik wens jullie enorm veel sterkte met het verwerken van het verlies van Ralph.
  Guido Houg

 • Olivia en bart

  Lieve yvonne en lex, ik wil jullie hierbij condoleren! Mirjam liet het ons vandaag weten. Ik vind het verschrikkelijk voorr jullie en wij leven met jullie mee. Groet olivia en bart

 • Kees Wind

  Beste Ralph

  Sprakeloos toen ik het nieuws vernam. Sprakeloos ben ik nog steeds als ik denk aan wat jou is overkomen. Sprakeloos ben ik als ik denk aan de mensen die zonder jou verder moeten. Rust zacht Ralph.
  Familie, vriendin, vrienden, kennissen, heel veel sterkte.
  Liefs Kees

 • Jennifer van Bochove tandarts SBT

  Lieve familie en vriendin van Ralph,
  Er zijn geen woorden voor dit inmense verlies. Net als iedereen ben ik ontzettend geschokt door dit verschrikkelijke nieuws. Het was een eer Ralph te hebben gekend. Zijn vrolijkheid enthousiasme, gedrevenheid en vriendelijkheid zullen altijd herinnerd blijven. Hij ging geen enkele uitdaging uit de weg. Bedankt Ralph dat je altijd tijd vrij maakte voor mij en mijn patiënten op SBT. Ik waardeerde het enorm en gelukkig heb ik je dat ook verteld. Nogmaals ontzettend bedankt. Er zijn geen woorden genoeg om je te omschrijven, je was een super fijn mens.
  Rust zacht lieve Ralph.
  Heel veel sterkte aan de nabestaanden. Jullie verlies is enorm groot.

 • Lisa Groenendaal Patricia van Efferen

  Heel erg geschrokken van dit bericht
  Zo een jonge lieve vrolijke spontane ortho !
  Hierbij willen wij de familie en vrienden heel veel sterkte wensen met het verwerken van dit grote verlies

 • Miranda

  Wij wensen de familie, collega’s en vrienden veel sterkte in de verwerking van dit enorme verlies.
  Mijn dochter heeft Ralph slechts 1x als behandelaar gehad, maar kon zijn enthousiasme en spontaniteit erg waarderen.

  Groet,
  Dafne Belou (patiënt Noverraz Almere) & Miranda Kraak

 • Fam Luyten

  Met grote verslagenheid hebben wij het bericht gelezen van het overlijden van Mr Positiviteit en passionist.
  Onze gedachten gaan uit naar degene die achter gebleven zijn. Wij wensen jullie alle sterkte toe die jullie in deze moeilijke tijd nodig zullen hebben.
  Wij zullen zeer zeker begrip hebben als er dingen niet gaan zoals ze zouden moeten gaan. Heel veel sterkte ook in de praktijk waar de confrontatie aan gegaan moeten worden met de herinnering aan Ralph.

  heel veel lieve groeten van Riordan, Mar,Aislin en Jan luyten

 • Fatma en Aslan Bulduk

  Beste Lex en team Noverraz,

  Wij zijn zeer geschokt door dit tragisch nieuws dat vandaag ons heeft bereikt. Mijn vrouw Fatma en ikzelf zijn ontsteld en diep geraakt door deze gebeurtenis en zullen de enthousiasme, glimlach en oprechte betrokkenheid van Ralph niet vergeten. We wensen zijn ouders, partner, broers, schoonouders en alle andere familieleden en natuurlijk ook het gehele team nogmaals veel sterke en steun toe bij het verwerken van dit immens verdriet.

 • Fam Wijnands (Ike en Eos)

  Heel veel sterkte met dit grote verlies, zo oneerlijk en pijnlijk. Probeer te genieten van de mooie momenten van en met Ralph.

 • Asher van Doorn

  Lieve Fam Noverraz,wil jullie heel veel sterkte wensen…wat een heftig nieuws..Asher van doorn Jelmer Gerben Fenne Kiel

 • Familie Elling

  Beste Familie en vrienden,

  12 juli j.l. had mijn zoon zijn eerste afspraak en het enthousiasme van Ralph was zeker zeer aanstekelijk.
  Mijn zoon wil en moet nu gewoon een beugel.

  Wij zijn sprakeloos. Hij was nog zo jong.

  Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst aan de gehele familie en vrienden.

  Familie Elling, Almere

 • Khadija Si Amer

  Lieve Ralph,

  Ik wil jou en Monique Vos die mij door heeft verwezen naar jou bedanken vooral alles. Je beloofde me dat mijn gebit er weer mooi uit zou zien en bovendien dat ik van de pijn af kom komen. Het einde van de behandeling is zicht. Als ik daar kwam was je altijd positief en je big smile die je elke keer had zal ik nooit meer vergeten. Je was een topper en een lieve orthodontist.

  Ik wens familie Noverraz en vrienden heel veel sterkte.

  Liefs Khadija Si Amer
  Patient

 • Aicha

  Hallo,
  Ik ben Aicha (11jaar) patiënt van Ralph. Mama heeft mij net verteld over dit nare bericht.
  Ik vond Ralph altijd heel vrolijk en lief, ik zal hem zeker missen:( heel veel sterkte voor zijn familie en Novarezz team.
  Groet
  Aicha

 • fam. Qua

  Ook wij kennen Ralph als een bruisende, enthousiaste, vrolijke, zeer vriendelijke orthodontist.
  Hij was echt een zonnestraal. Na sluitingstijd nog even voor een “lastig draadje” naar de praktijk terugkomen was hem niet te veel.
  Altijd vrolijk, vol energie. Geweldig met kinderen.
  Wij zullen hem missen.
  We wensen al zijn dierbaren en ook zijn collega’s heel veel kracht, liefde en energie om deze verschrikkelijk moeilijke periode door te komen.

  Petra, Yo-Shua en Ki-Lian Qua

 • Jennifer

  lieve familie, vrienden en collega’s van Ralph gecondoleerd en heel veel sterkte met het grote verlies. Jennifer, kane en siana willemse

 • Renske Kruger-Hiemstra

  Beste familie,

  Heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies. Mijn gedachte zijn bij jullie!

  Renske Kruger-Hiemstra

 • Rafique

  Familie Noverraz,
  Ik heb afgelopen jaren als vader van 2 patientjes van jullie regelmatig kunnen meemaken. Laatste afspraak was enkele weken geleden. Diep geschokt zijn we om dit vreselijke bericht te horen. Wij wensen jullie heel veel sterkte toe met verwerken van onmetelijk en onwerkelijk verlies en verdriet. Moge God over jullie waken ..Amin.

 • Familie den Elzen-Nieuwendijk

  Woorden schieten tekort. De lijst is lang van condoleance berichten. En het zal nog veel langer worden. Dit geeft aan wat voor een bijzonder mens Ralph was. Als cliënten mijn dochter en ik bracht jouw enthousiasme ons door de lastige periodes door. Je kundigheid gaf ons inzicht in de vordering. Altijd interesse in ons en andere onderwerpen. Geschokt en verslagen wensen wij iedereen die Ralph aan het hart lag heel veel sterkte en kracht toe om dit te plaatsen en leren mee om te gaan. Veel sterkte aan familie, vrienden, collega’s, vrienden en vele anderen.
  Sigrid den Elzen-Nieuwendijk en Krista de Elzen en rest van de familie

 • Dauphine Zand

  Wil de familie heel veel sterkte en kracht wensen.. M’n derde kind nu in behandeling vd praktijk en we hebben het onderling vaak gehad over de echte vriendelijke behandeling v Ralph met z’n vader, zeldzaam! Te jong, te vroeg..

  Fam. Zand

 • Esther

  Wat een schok om dit te lezen. Ongeloof. Samen met onze jongens lopen wij nu bijna 1 jaar bij de praktijk en vanaf de eerste dag zijn wij altijd met vol enthousiasme geholpen door Ralph. Heel veel sterkte voor iedereen. Rust zacht Ralph.

 • Carla van Geijten

  Bij onze controles was hij altijd opgewekt en een vrolijk persoon.
  Wij wensen alle dierbaren heel veel sterkte met het verlies van Ralph.
  Carla van Geijten

 • Allard Wildenberg en Hilde Oosting

  Beste Yvonne en Lex,

  Tijdens onze vakantie hebben wij het vreselijke bericht vernomen dat jullie zoon Ralph is overleden tijdens het beoefenen van zijn geliefde fietsen. Wat een groot gemis zal dit voor jullie allen zijn. Wij wensen jullie alle sterkte toe. Allard Wildenberg en Hilde Oosting

 • Mobiele Scholte

  Lieve Ralph,
  Wat zijn wij geschrokken van de brief die net op de mat viel😣
  Wat zullen wij deze vrolijke gozer missen in de praktijk waar jij mijn zoon zo goed opving en het perfect maken van zijn gebit!
  Wij wensen jou vrouwtje, lex en yvonne en alle familie leden en vrienden heel veel sterkte met dit enorme verlies……
  Ralph, rust zacht😓
  Fam Scholte uit Almere

 • Diana Lennartz

  Geschrokken zijn wij met het plotseling overlijden van Ralph.
  Wij herinneren Ralph als enthousiast persoon, maar vooral gedreven in zijn vak.
  Wij wensen zijn partner en familie heel veel sterkte en kracht, in deze moeilijke periode.

  Familie R.Lennartz
  (Carmen)

 • Fam. Cohen

  Wij zijn geschokt en willen ons medeleven betuigen aan de familie.
  Wij hebben het als zeer prettig ervaren om met onze kinderen bij de praktijk onder behandeling te zijn geweest, en waren dan ook zeer tevreden over de manier waarop Ralph, met ons en de kinderen omging. Hij was zeer betrokken en toegankelijk. Wij maar zeker Sem en Noa zullen nog vaak aan hem terug denken.

 • Joan Douwes

  Beste Lex, familie en vrienden van Ralf, gecondoleerd met het verlies van jullie geweldige zoon. Wij wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe.

  Chimene Sprockel en Joan Douwes

 • Familie de Jong

  Teruggekomen van vakantie hebben wij via de brief van Orthodontie Noverraz het verschrikkelijke bericht vernomen dat Ralph is omgekomen bij een fietsongeluk. Een onvoorstelbaar en niet te bevatten bericht. Woorden schieten hierbij te kort. Ralph kennen wij als een zeer vrolijke en bevlogen jongen die in de voetsporen van zijn vader is getreden. Altijd een positief praatje met de kinderen/patienten. Zo ook met mijn dochter… Eerst onder behandeling van vader Lex maar later, omdat zij op de dinsdag komt, bij Ralph. Hij genoot van zijn beroep en de contacten met een ieder. Je zag… hij had er echt lol in.
  Het gemis van Ralph als zoon, als collega en als “je” vriend en als vriend is niet te bevatten. Wij wensen jullie allen de kracht toe om verder te gaan.
  Loes en Paul de Jong
  Ilse de Jong

 • Familie Sultan

  Beste Inge, ouders, familie, vrienden en kennissen van Ralph,

  Onze innige deelneming.
  Hoe onwerkelijk.
  Wij zijn erg geschrokken en verdrietig te vernemen dat Ralph er niet meer is.
  Mijn zoon, Yasien Sultan als patiënt, en wij als ouders, hebben Ralph als een zeer aangenaam, hartelijk, vriendelijk en enthousiast persoon mogen meemaken.
  Hoe Ralph Yasien als kameraad altijd stimuleerde en toesprak bij de controle.. voorbeeldig.

  We zijn blij Ralph te hebben mogen kennen, en zullen hem erg missen.

  Beste Inge, ouders, familie, vrienden en kennissen van Ralph,
  Wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht met het verwerken van dit grote verlies.

  Namens Familie Sultan, met name Yasien Sultan en moeder Rabia Sahebdin

 • Cynthia

  Geschrokken van het bericht!!
  Ongeloofwaardig een klap in het gezicht.
  Zo een mooi persoon die veelste vroeg moest gaan, nu geen ortho meer.
  Maar een herinnering in onze bestaan, en vast 1 van de mooiste sterren. Naast de zon en de maan!!! Geen woorden voor dit onmetelijke verdriet.

  Ik wens al zijn familie leden heel heel veel sterkte met dit onmenselijke gemis en verdriet.

 • fam. El fakiri

  Beste familieleden, vrienden en collega’s van Ralph,
  gecondoleerd met dit groot verlies.

  Ralph heeft mijn zoon slechts 1 keer gezien/behandeld, maar zijn enthousiasme en spontaniteit konden wij erg waarderen en is erg aanstekelijk.

  Wij wensen de familie, collega’s en vrienden veel sterkte in de verwerking van dit enorme verlies.

  groet,

  fam. El Fakiri

 • Roos Gerritsen

  Lieve Yvonne en familie,

  Onwaarschijnlijk, onwerkelijk, oneerlijk… Machteloosheid;
  Woorden voor zoveel verdriet bestaan niet!
  Ik wens dat jullie de herinnering aan Ralph tot in het kleinste moment koesteren.
  Voor altijd uit het oog maar voor altijd in jullie hart.

  Dikke knuffel,
  Roos

 • Fam van Slooten

  beste familie leden en collega’s

  Wat een tragisch bericht kregen we vandaag via de post
  Wij willen de familie leden en alle naaste condoleren en heel veel sterkte wensen met dit grote verlies
  Wij zullen Ralph gaan missen

  groet Fam. van Slooten.

 • Janine van Elk Vos

  Beste Lex, wat ontzettend verdrietig om je mooie, lieve zoon te moeten missen. Een aantal weken geleden heb ik hem ontmoet in de praktijk en je was zichtbaar trots op hem. Ik wens jou en je gezin veel kracht om dit grote verlies te dragen. Lieve groet van Janine Vos

 • 63519

  Ik scheurde vandaag een envelop open, zag het adres august allebeplein en dacht waarschijnlijk een mededeling wanneer Ortho Nova weer open zal zijn. Toen ik de eerste zin las was ik gelijk al verdoofd met onbegrip.
  De enige waaraan ik kon denken is;” hoe heeft dit kunnen gebeuren” De allereerste keer dat ik je zag het eerste was me opviel was je glimlach zo aanstekelijk en dacht dat wil ik ook! Je gaf aan dat je bent gebeugeld door je vader en ik bewonderde je openlijkheid richting je patient.
  Vervolgens zei ik hoe ik in het verleden bedonderd ben geweest. Maar jij gaf me weer de gerustelling en de hoop op een mooi gebit. Je was en blijft een voorbeeld voor alle mensen die in de zorg werken.Je enthousiamse, passie, behulzaamheid en alle mooie eigenschappen dat jou maakte tot een geweldige zorgerverlener maar ook een geweldig mens.

  Lieve Ralph …rust zacht.

  Patientnummer: 63519

 • Familie Slemmer

  Beste familie, partner, vrienden en kennissen van Ralph,

  Enorm veel sterke de komende tijd bij het verwerken van dit vreselijke ongeluk.

 • Marja Ros

  Lieve familie van Ralph
  Gecondoleerd en heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.
  Marja Ros
  Patiente praktijk Noverraz Almere

 • Anouk

  Diep geschokt door dit vreselijke bericht.
  Jarenlang kwam ik in Almere bij jullie over de vloer voor de beugels van m’n drie kinderen. Je was er vaak en altijd was je vrolijk, vriendelijk en nam uitgebreid de tijd voor onze vele vragen. Vlak voor de vakantie haalde je nog de beugel van de jongste eruit. Hij was opgetogen, het was zo’n leuk bezoek.
  Heel veel sterkte voor de nabestaanden. Het lot kan erg wreed zijn. Rust zacht.

 • Monique van Harrewijn

  Lieve Lex, familie, vrienden en collega’s,

  Wat een tragisch nieuws. Een jonge enthousiaste en gedreven persoon door een tragisch ongeval uit het leven gerukt. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  Veel liefs,
  Monique

 • Amine

  Lieve Ralph,
  Altijd ben je aan het lachen met je patiënten altijd vrolijk. Je werkte met volle passie in de praktijk.
  Ik heb de brief zeker paar keer moeten maar ik geloof het nog steeds niet.
  Lieve Familie,vrienden en collega’s
  Gecondoleerd met het grote verlies.
  R.I.P

 • Ana Konatar

  Lieve Ralph,
  je was een zonnetje voor Ana 12j die je gaat heel erg missen, jouw lach, goede worden,zachte handen…veel sterkte voor je familie.
  Rust zacht.Live, lieve Ralph.
  Ana 12 jaar

 • Scott Wijma, Colly Bouman

  Vol ongeloof hebben we het bericht gelezen dat Ralph is overleden. We zijn verdrietig en geschokt dat zo’n sympathiek en bruisend mens zo jong is gestorven. We zullen hem erg missen in de praktijk. Wij zijn hem dankbaar voor zijn expertise en zijn altijd persoonlijke belangstelling en houden zijn gedachten over het plan van aanpak vast: We zullen blijven gaan voor perfectie, we zullen blijven gaan voor een 10!

  Rust zacht, Ralph. Heel veel sterkte voor iedereen om hem heen.

 • Jaffa de Liever/Liron&Noam Amar

  Beste Ralph,

  Wat voor jou ook een mooie vakantie had moeten zijn is op een vreselijke en oneerlijke manier geëindigd.
  Voor de vakantie heb je Noam zijn elastiekjes geplaatst en maakte nog een afspraak met de puber om na de vakantie verbetering te willen zien!
  Mijn kinderen zijn ook enorm geschokt en ook ik zal jou altijd positieve benadering aan de soms wat dwarse pubers vreselijk missen!
  Wat een ontzag had ik voor jou! Zo jong en dan zoveel bereikt te hebben.
  Hoe oneerlijk is jou verlies!

  Ik wens jouw vriendin ouders en dierbare familie heel veel kracht en sterkte toe met deze leegte.

  Rust zacht op een mooi plekje!

  Jaffa de Liever

 • Alison Bell

  Lieve Yvonne, Lex en kinderen…Vreselijk… Wij wensen jullie heel veel sterkte. I will always remember that smile….Jullie zijn in onze gedachten.
  Heel veel liefs,
  Alison &Frans Philipszoon

 • Naomi Schmidt en Chanté de Ruiter

  Lieve aardige Ralph,

  Wij kende je nog maar kort en je ontving ons altijd vriendelijk, vrolijk en super enthousiast in je praktijk.
  Wij vinden het jammer dat we jou niet meer terug gaan zien. Wij bedanken jou voor de professionele diensten die je bij ons hebt uitgevoerd. Wij zullen je niet vergeten.

  Gecondoleerd en veel sterkte aan de vriendin en familie van Ralph.

 • Suzanne Reijans

  Sarah en ik zijn ontzettend bedroefd om vandaag het bericht te krijgen dat Ralph is overleden.
  We kunnen het niet bevatten, zo’n vriendelijke en levenslustige jongen.
  Omdat we kennis hebben gemaakt bij Ortho Nova hier bij ons in de wijk en meteen vertrouwen hadden in Ralph is Sarah naar de praktijk overgestapt.
  Wat mij erg opviel is met hoeveel genegenheid Ralph over zijn vader praatte, dat zal ik nooit vergeten.
  Jullie verdriet moet welhaast ondraaglijk zijn en we kunnen dan ook niets anders doen dan zeggen dat we met jullie meeleven.
  Ralph was een buitengewoon innemende persoonlijkheid en we hem zeker niet zullen vergeten.
  Veel sterkte lieve familie en vrienden.

 • Ana konatar

  Toen ik het spijtige bericht las, wist ik even niet wat ik moest denken

  Ralph, toen ik jou ontmoette in jou praktijk, zag ik een vrolijk, opgewekte jongeman die alle positieve kanten van alles zag, die altijd energie uitstraalde.
  Jij was altijd aardig en jij moedigde altijd aan.
  Daarvoor wil ik jou bedanken.
  Maar je verliet de wereld al veel te vroeg.

  Veel sterkte aan alle familie toegewenst.

  Ana

 • Maaike Marijne

  Lieve Familie en Vrienden van Ralph

  Hartverscheurdend.

  Ik heb Ralph ervaren als een enthousiaste, betrokken en kundige orthodontist. Wat een gemis.

  Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit heftige verdriet.

  Mijn gedachten zijn met jullie.

  Vriendelijke groet,
  Maaike Marijne – de Bliek

 • Denice Sedney

  Ik ben echt SPRAKELOOS en weet eerlijk gezegd niet wat ik moet zeggen ook. Dit is echt als ouder het grootste verdriet wat je kan overkomen … Lieve mensen, weet dat jullie in gedachten zijn en wens jullie alle kracht en liefde toe..

  Warne wensen Denice Sedney (moeder van Maque Dort).

 • Deborah Slijpen

  Als patient bij Noverraz orthodontie, kende ik Ralph als een altijd zeer vriendelijke en attente man. Vanmorgen las ik het trieste nieuws via de mail. Wat een groot verlies voor de familie en vrienden en het bedrijf.
  Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht met dit verlies.

  Deborah

 • C.J. Kellermann Slotemaker

  Het bericht dat Ralph plots overleden is, heeft ons zeer geschokt.
  Recent heb ik hem tijdens een behandeling enkele malen ontmoet, een bijzonder en gedreven orthodontist.
  We wensen alle familieleden, vriendin en vrienden veel sterkte bij het dragen van dit plots verlies.
  Cees Kellermann Slotemaker, collega tandarts

 • Fam. Dieke

  Beste familie Noverraz,
  Net terug van onze vakantie zijn wij geschokt door dit tragische nieuws.
  Heel veel sterkte in deze zware tijd, houd elkaar stevig vast…..
  Fam. Dieke
  Almere

 • Owen en Erica Arink

  Ralph had als orthodontist meteen ons hart gestolen, omdat hij net even dat beetje extra aandacht gaf en nog een kletspraatje maakte.
  We zullen zijn persoonlijkheid missen. We wensen zijn dierbaren heel veel sterkte!

 • Fam Luijten

  We zijn geschokt door het bericht van het overlijden van Ralph. Hoewel onze zoon Wouter nog niet heel lang patiënt is in de praktijk in Almere, hebben we Ralph leren kennen als een enthousiaste en kundige orthodontist. Hij heeft tijd genomen om uit te leggen wat er gaat gebeuren en heeft ervoor gezorgd dat Wouter met vertrouwen het beugeltraject is ingegaan. Dit vinden wij heel fijn. We wensen u heel veel sterkte met het dragen van dit verlies. Hartelijke groet, Fam Luijten, Wouter Luijten

 • Danielle Vakkers

  Geschokt hebben wij het tragische nieuws vernomen. Onze dochter was nog niet zo lang bij Ralp onder behandeling, maar we hebben hem leren kennen als een vrolijke, goedlachse jongen die zijn werk met enthousiasme uitvoer. Wij wensen iedereen heel veel sterkte en kracht toe.
  Fam. Vakkers

 • Suzanna en Bart Kraak - de Sitter

  Lieve familie Noverraz, er zijn geen goede woorden te vinden voor het verdrietige verlies van jullie Ralph. Verbijsterd waren we te lezen dat Ralph bij een fietsongeluk is omgekomen. Dierbare buren, gecondoleerd en we wensen jullie alle sterkte toe, mede namens Jurriaan en Haro, Suzanna en Bart Kraak – de Sitter, Amsterdam augustus 2016

 • Nico M. Merkens

  Beste Lex en familie,

  Wat zullen jullie hem missen: een enthousiast en vrolijk mens met passie voor zijn medemens.
  Koester de mooie herinneringen.

  Nico M. Merkens

 • Jan Dijkman

  Beste Ralph,

  Als zeer kundig orthodontist wist je mij altijd tijdens de controles duidelijk en vol enthousiasme alle details uit te leggen. Je oprechte interesse en beschaafdheid vielen op.

  Dank je wel, rust zacht.

  Geachte familie en vriendin van Ralph,

  Heel veel sterkte gewenst met de verwerking van het verlies van Ralph.

  Jan Dijkman

 • Fernanda Revers ( Dylan Revers)

  Familie Revers (Dylan Revers)

  Wat een vreselijke nieuws hebben wij vandaag gehoord tijdens onze vakantie.
  Al wat traantjes laten lopen, zo erg voor zo’n mooi mens.
  Ralph was zo lief,aardig en vooral het zonnetje bij Noverraz.
  Met veel plezier komen we bij jullie praktijk, maar het was Ralph die ons blij maakte
  En altijd een lieve woordje of grapje had.
  Heel veel sterkte voor de familie, Inge en vrienden.
  Wij gaan je missen lieve Ralph.
  Gecondoleerd❤️

 • Margot Zomer en familie

  Wij herinneren Ralph als een zeer bevlogen vrolijke orthodontist die duidelijk hield van zijn vak, maar ook oprecht geïnteresseerd was in zijn cliënten. We zijn dan ook erg ontdaan dat hij zo abrupt uit het leven is genomen.
  We wensen familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
  We begrijpen dat het heel moeilijk is om door te gaan met de praktijk met zoveel herinneringen, maar probeer het ter nagedachtenis van hem. Wij zullen in ieder geval altijd aan hem denken wanneer we bij jullie komen voor consult en hem dan oprecht missen.

 • Goedbloed

  Beste Familie, onze innige deelneming voor dit vreselijke verlies. Een jonge man zo in het leven staand weggerukt. We zijn er flink van ontdaan. Wij wensen jullie heel veel liefde steun en kracht om dit grote verlies een beetje te verzachten. Familie Goedbloed

 • Petra Boersma

  “Fijne vakantie, geniet ervan” dat wensten we elkaar bij de laatste controle van mijn dochter. ” Tot over een paar weken”.
  Wie had ooit kunnen denken dat zo’n luchtig afscheid zo defintief zou zijn.

  Ralph, bedankt voor de prachtige glimlach van onze dochter, maar bovenal voor je stralende persoonlijkheid. Daarmee heb je een enorme indruk op ons gemaakt.

  Een groot gemis voor een ieder die jou heeft mogen kennen……..

  Familie Boersma

 • Rene

  Beste Ralph,
  Sommige dingen begrijp ik niet, dit begrijp ik niet…
  Rust in vrede. Dank je wel. Heel veel sterkte voor de alle familie en vrienden.
  René

 • Olyvia Lankamp-Coutinho

  Net in de praktijk geweest voor de controle bij mijn dochter. Zeer geschokt en verslagen. Wat een groot verlies.
  Ik wens U allen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Ralph, altijd goed lachs en oprecht in de patiënten geïnteresseerd.

  Familie Lankamp

 • Ivo en Juliska Ottens-Vedder

  Beste Lex, Yvonne, Felice, Carlo, Maarten, Inge, familie,
  Wij ontvingen op ons vakantieadres het verschrikkelijke bericht van het overlijden van Ralph. Wij leven intens met jullie mee en wensen jullie kracht om dit niet voor te stellen verlies te kunnen dragen.
  Ivo en Juliska Ottens-Vedder

 • Fam. Snoeks

  Niet te bevatten. Diep geschokt en verdrietig. Zo een innemende persoonlijkheid, zo jong. Ralph was bij onze orto-bezoekjes altijd bijzonder vriendelijk, goed gehumeurd, kundig, geduldig en motiverend. Een bijzonder persoon, dat straalde van hem af, die wij ons altijd zullen herinneren. Wij wensen zijn familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies. José, Tirza en Noah Snoeks.

 • Werner Leermakers

  Beste Ralph,

  We kenden elkaar omdat mijn zoon sinds ruim een jaar bij jullie op de praktijk kwam. In die korte tijd hebben we je leren kennen als een enthousiaste, positieve en professionele vent. Na de vakantie zouden we elkaar weer zien bij de controle én de intake van onze andere zoon. Het bericht van je onverwachte en veel te vroege overlijden komt hard aan.

  Wij wensen de familie Noverraz, vrienden en collega’s alle sterkte en kracht om dit verlies een plek te kunnen geven.

  Fam. Leermakers – De Graaff

 • Familie Kraneveldt

  Lieve familie Noverraz gecondoleerd met dit groot verlies. Dat iemand altijd vrolijk en enthousiast kon zijn heb ik nooit willen geloven, maar Ralph heeft bewezen dat dit wel kon. We zullen dit enorm missen. Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

  Maureen en Jason (patiënt)

 • fam. Arjuna Sommer

  Lieve familie,

  Wij waren geschokt door het bericht. Ralph heeft onze zoon Arjuna altijd met ontzettend veel vriendelijkheid, enthousiasme en vrolijkheid geholpen. Dat zullen wij erg missen.
  Wij wensen jullie allen, familie, vrienden en collega’s, veel sterkte met het verlies van deze lieve man.
  Veel liefs,
  van Arjuna en fam. Sommer

 • Marit, Youri (patiënt) en Dennis (patiënt) Mouwen

  Bij thuiskomst van vakantie, lees ik vol ongeloof jullie brief met het afschuwelijke bericht dat Ralph er niet meer is. Ik kan het niet bevatten en de tranen schieten me in de ogen.
  Ook al ken ik Ralph natuurlijk niet echt, ik ben er helemaal kapot en verdrietig van. Mijn zoon Youri loopt nu een jaar bij jullie en altijd werd hij geholpen door Ralph. Als je eens een “bad day” had, ging je er altijd weer vrolijk weg als je Ralph gezien had. Wat een vrolijkheid en enthousiasme altijd!! Hij kon geweldig met patiënten omgaan en kon zich goed inleven in de jeugd. Zo’n geweldige jongen met een prachtleven met alles wat hij zo jong al bereikt had. Wat is het oneerlijk dat dit gebeurd is. Er zijn gewoon geen woorden voor.
  Ik wens zijn vriendin, zijn ouders, broers en zus, de hele familie, vrienden en ook de medewerkers van de praktijk(en) enorm veel sterkte toe. Binnenkort kom ik weer op de praktijk, maar ik weet nu al dat ik het erg moeilijk ga krijgen bij jullie.

  Het is absurd,
  het is onaanvaardbaar
  dat zo weinig, één fataal moment,
  een einde maakte
  aan zo’n veelbelovend jong leven.

  Lieve Ralph, R.I.P, we zullen je missen op de praktijk.

 • Mitch Rob en Els Koteris

  Ralph,

  Wat een verschrikkelijk bericht.

  Wij gaan jou enthousiasme en vrolijkheid missen.

  Heel veel sterkte aan familie, collega’s en vrienden.

  Mitch Rob en Els Koteris

 • B. Zwarts

  Michelle en Brian Kok, patientjes van Ralpf en Lex Noverraz wensen de famillie heel veel sterkte. Het leven is soms zo oneerlijk!
  Ook namens hun ouders sterkte!

 • Wendy, Noa en Evy Elands

  We hebben Ralph helaas maar n paar keer ontmoet, wat een enthousiasme straalde hij uit. Kinderen werden meteen gerustgesteld.
  Wat n gemis voor jullie allemaal! Heel veel sterkte met t verwerken van dit verlies!

 • Elina

  Lieve Ralph! U was een geweldige tandarts altijd aardig nooit gemeen! U deed het altijd goed! Maar door zo’n stom fietsongelukje bent u er niet meer
  Groetjes Elina 11 jaar!

 • Edwin Ongkosuwito

  Beste Ralph,
  Zo af en toe kwamen we elkaar tegen of schreven we samen aan je manuscript.
  Bijna elke dag zie ik je gezellig in je fiets outfit staan pal voor mij op zo’n mooi aandenken
  van het losse bandje.
  Ik kan het nog steeds niet vatten,

  Beste Inge en familie Noverraz,
  veel sterkte en steun aan elkaar
  Edwin

 • Kenza Ghazaoui Didi

  Dear Lex,
  I extend my deepest sympathies to you and your family for this loss.
  May care and love of those around you provide comfort and peace to get you through the days ahead.
  Best regards,
  Kenza

 • Mireia

  Dear all,

  Sorry, my Dutch is not as good as native and I would like to write some words for Ralph in English. Excuse me if I am way too daring, but today when I heard the terrible news at Orthonova I just felt broken.
  I will never forget Ralph despite we only shared a few moments during my check-ups. He helped me a lot advising me with the best treatment in my case, he treated me splendidly and I felt at home everytime I had an appointment.
  I was so happy to see such a sincere, enthusiastic smiling face; such a caring, honest young orthodontist; such a brilliant professional.
  Thank you, Ralph, for all your dedication and effort to offer the best service and attention to those who did put our smiles in your hands. You contributed to make us feel way much happier and that is precious. THANK YOU.

  My deepest condolences to his family and friends.
  Thank you for letting me be a little part of this homage to Ralph.

  Yours sincerely,

  Mireia

 • Eugenie Visser

  Het is onbegrijpelijk! Zelfs als patiënt voelde je zijn enorme energie. Niet te bevatten dat hij met al z’n energie is weggevallen.
  Ik wens zijn familie, vrienden en collega’s alle sterkte om met dit verlies om te gaan.

 • Aicha Saidi

  Verschrikkelijk dat je er niet meer bent. Ralph je bent er niet meer. Wie moet nu mijn zoon aanspreken? Het was zo mooi om jou te horen praten. Dat je tegen mijn zoon zei; nou als je niet goed poetst, dan haal ik de beugel weg en moet je maar op je 18e jaar zelf een beugel plaatsen en zelf maar betalen en misschien ga je dan de beugel meer waarderen. Je had een deal gemaakt en zou na vakantie zijn poetsen beoordelen. Hij kreeg nog 1 kans, anders zou de beugel weggehaald worden! Wie gaat het doen? Met jou professionele en optimissche houding. Rust zacht. We zullen je missen.

  Veel sterkte gewenst aan de familie en vriendin van Ralph.

  Aicha en Abdesalam (patiënt)
  Saidi

 • Emens Nancy

  Dank je wel voor je inlevingsvermogen, vriendelijkheid, hulpvaardigheid en je vriendelijke karakter.
  Gecondoleerd. Heel veel sterkte voor de familie.

  Tessa Brock / Nancy Emens te Almere.

 • Gisela slobbe

  Mijn gedachten gaan uit naar een ieder die Ralph lief had.
  Ben “zomaar” een moeder van een client van Ralph.
  Ben afgelopen vrijdag enorm geschrokken van
  het overlijden van Ralph.
  Ik en mijn dochter hadden het altijd op de terugweg van een afspraak over Ralph.
  Zijn enorme enthousiasme,vriendelijkheid en gedrevenheid was voor ons stof tot nadenken .
  Had iedereen maar 5 procent van zijn enthousiasme en vriendelijkheid,dan zou de wereld er heel anders uitzien.Hoe zakelijk onze ontmoetingen ook waren,je hebt indruk op mij gemaakt. RIP Ralph
  En heel veel sterkte voor alle nabestaanden

 • Edine Bakker

  Beste familie,
  Ralph heeft onze dochters Roxanne en Leandra regelmatig geholpen in de praktijk. Zij vonden hem altijd heel vrolijk en ontzettend aardig.
  Onbegrijpelijk dat hij er niet meer is. Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 • Connie

  Beste familie, vrienden en collega’s van Ralph,

  Wat een vreselijk droevig nieuws kregen we te lezen na terugkomst van de vakantie.
  Woorden voor dit verlies zijn er niet. Het enige wat mij nu te binnenschiet is heel veel sterkte

  Connie, Lena en Kiki van der Sluis

 • Fam. Jonckers

  Lieve Yvonne, Lex, Carlo, Maarten, Felice, Inge, familie en vrienden,

  Vol verbijstering lazen wij het bericht over Ralph. Zo weg uit het leven…..woorden schieten dan te kort!
  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe om dit grote verlies met elkaar te dragen en leven intens met jullie mee.

  Liefs
  Rolf, Marjolein, Berend, Yentl en Camille

 • Monique den Drijver

  Bij ons slaat dit ook in als een bom.
  Ralph, we hebben van je mogen genieten vanaf de tijd dat je tijdens je studie in de praktijk startte.
  Jij Ralph, die voor ons alle drie de ortho bezoeken de afgelopen jaren altijd tot een feestje maakte. Door je enthousiasme en vrolijkheid, je kundigheid, liefde voor het vak, je betrokkenheid en je interesse en in de kinderen, je menselijke benadering en je dromen die je tijdens het bezoek af en toe met ons deelde.
  Het zal nooit meer zo zijn. Ons allereerste bezoek aan de praktijk zonder jou had dan ook een oorverdovende stilte…….die stilte zal altijd blijven.

  Ralph we missen je en wensen jouw familie, je vader Lex, je moeder, zusje, broers en vriendin, heel veel kracht toe om jouw gemis met elkaar te dragen.

  Monique, Pascal en Sophie.

 • José Dammers

  Niet te bevatten Ralph zo enthousiast, vrolijk en gedreven, wij leven intens met jullie mee.
  Wij wensen zijn familie vrienden en collega’s heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.
  José, Isa en Dorah Dammers

 • Marie-Alice Broekzitter

  lieve Ralph,
  Ik heb het net te horen gekregen en ik moest meteen huilen (nu ook). Dan moet ik denken aan hoe erg het voor je familie is. Ik kan het me eigenlijk gewoon niet realiseren. Ik ben zo dankbaar dat jij mijn ortho was. Je was altijd zo lief en energierijk en we zeiden nog “tot ziens”….”tot snel he” maar niet wetende dat er dus geen volgende keer zou komen. Mijn moeder en ik hebben het er lastig mee.
  GECONDOLEERD aan een ieder die Ralph zijn licht heeft mogen zien schijnen.
  rust zacht.
  mvg en veel liefs voor in het Hiernamaals.
  marie-alice broekzitter en lisa nijhove

 • Jenny Commandeur

  Terug van vakantie kregen we dit verschrikkelijk trieste bericht te lezen.
  Wat een enorm groot verlies!

  Zo onwerkelijk dat we je niet meer zullen zien. Wat zullen wij jou enthousiaste, positieve en vrolijke persoonlijkheid missen als we in de praktijk komen.
  Lieve Ralph bedankt voor alles wat je voor Rick en Stijn hebt gedaan.

  Familie Commandeur

 • Orthodontiepratkijk F. de Jonge-Strobel

  Zojuist hebben wij kennis genomen van het verschrikkelijke bericht van het overlijden van Ralph.
  Wij zijn ontzettend geschrokken en wensen de familie, vrienden en verdere nabestaanden heel veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

  Orthodontiepraktijk Frederike de Jonge-Strobel, Keizersgracht, Amsterdam

 • Karin en Ed van der Linde

  Beste Lex, Yvonne, Inge en verdere familie en vrienden,

  Zojuist hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van Ralph. Hoewel wij Ralph zelf nog niet goed kenden, leven wij mee met de nabestaanden en wensen jullie heel veel sterke toe bij het verwerken van dit grote verlies.

  Karin en Ed van der Linde
  Tandartspraktijk van der Linde-Molleman

 • Susan van Paridon-van Dijk

  vanmiddag in de praktijk zag ik de foto van Ralph…..
  jeetje wat moet dit heftig voor jullie zijn…..
  gecondoleerd en heel veel sterkte en kracht de komende tijd.
  fam. van Paridon-van Dijk (Joney van Paridon)

 • Ron en Diane Sligter

  Lieve familie,

  Zojuist pas dit verschrikkelijke bericht ontvangen, woorden schieten te kort.
  Heel veel sterkte gewenst namens het hele team van Tandartspraktijk Edelhertweg.

  Ron en Diane Sligter

 • Habiba afkerin

  Lieve lieve Ralph, met verbijstering en ongeloof heb ik in de brief die je vader ons heeft gestuurd vernomen van jou overlijden.jij lieve Ralph was de Ortho van mijn dochtertje Souad Haouioui. Jij die altijd vrolijk en lief was jij die volop in het leven stond WAAROM JIJ Ralph. Wij zullen je heel erg gaan missen Ralph rust zacht lieve Ralph.

  Heel veel sterkte toegewenst aan de familie, vrienden en kennissen van Ralph.

  Habiba Afkerin

 • G. J. F. M. Ooiman

  Beste Lex en Yvonne,

  Wij kregen het vreeslijke bericht van het ongeval welke jullie oudste zoon Ralph is overkomen in Elba 21 juli j.l..

  Het is niet te begrijpen dat Ralph niet meer bij jullie is. Net op het punt dat Ralph gereed was, om een mooie toekomst aan het opbouwen was en voor jullie zo veel vreugde en geluk ging betekenen als oudste zoon.

  Wij leven met jullie mee en wensen jullie alle sterkte om dit persoonlijke verlies te verwerken samen met Maarten, Carlo, Felicia.

  Jullie oude buren GHL29,

  Laurentine, Patricia en Frans Ooiman

 • Cor en Marianne

  Lieve Lex, Yvonne en kinderen.

  Mijn gedachten zijn echt bij jullie, ik vond het hartverscheurend toen Yvonne mij dit kwam vertellen.
  Ik en Marianne wensen jullie allemaal enorm veel kracht en sterkte toe om dit te kunnen doorstaan.
  Wij weten dat jullie beide een enorme steun aan de kinderen hebben, en dat we juist voor hen door moeten
  gaan.

  Heel veel Liefs,

  Cor, Marianne, joyce en Michelle

 • Tandartsenpraktijk Garderen

  Gecondoleerd met dit grote verlies. Wij wensen familie en nabestaanden heel veel sterkte.

  Namens alle medewerkers van Tandartsenpraktijk Garderen

 • Maaike

  Lex, Yvon en kinderen,

  Ongeloof toen ik vanmorgen hoorde dat Ralph er niet meer is. Ik leef met jullie mee en wens jullie en zijn vriendin ontzettend veel sterkte toe.

  Ralph,

  Ook ik heb jou als beugelbekkie zien rondlopen in de praktijk. Het was altijd gezellig als jij er was. Enorm gevoel voor humor en altijd goedgemutst. Wat een verlies voor de orthodontische wereld en jouw geliefden. Het leven is soms ontzettend oneerlijk. Ik weet zeker dat je voor de mensen die jou hebben mogen leren kennen van enorm toegevoegde waarde was en ze je altijd in hun hart zullen meedragen.

  Maaike & team Stadshart, Lelystad

 • Caroline Lakerveld

  Beste familie en vrienden van Ralph,

  Gecondoleerd met het enorme verlies van Ralph. Het verliezen van je kind is verschrikkelijk.

  Wij waren erg geschrokken toen de brief op de mat viel. Hoewel we Ralph maar een paar keer of 4 hebben gezien tijdens de ortho-afspraak van mijn zoon,
  herinneren wij hem als een ontzettend vrolijk, positief en enthousiast persoon.

  Wij wensen jullie allen heel veel kracht en sterkte toe.

  Caroline Lakerveld

 • Familie Verlinden

  Beste meneer Noverraz en familie;

  Van de zomer zagen wij in de krant dat uw zoon onverwacht is overleden. Uit ervaring met een collega die een zoon had verloren denk ik dat het heel fijn is als er na zoiets momenten zijn op een dag waar je geconcentreerd kunt zijn op iets heel anders zonder dat het steeds ter sprake wordt gebracht. Desondanks wilde ik toch via deze weg benoemen dat het ons raakt dat zoiets ongelofelijk verdrietigs u en uw gezin is overkomen.
  Zoals Nick Cave het onlangs zei: “When something like this happens to you, you don’t change, you become an unknown person.”
  Ik wens u en uw gezin heel veel sterkte toe met het doorleven van alle gevoelens die dit bij jullie losmaakt. Heb elkaar lief.

  Familie Verlinden- Kamp

 • Pallavi Madho

  Lieve Ralph,

  Iedereen heeft het verdriet in het leven niet altijd blijft alles het zelfde dus.
  We zaten altijd te praten over dingen ook al deden we niks we waren zo leuk bevriend.
  Dat een klein dingetje het heeft verwoest en dat vind ik zo jammer we zouden na de vakantie.
  Praten over de vakantie die we hadden

  IK weet wel 1 ding en dat is dat ik je noit en nooit

 • Susanne

  Beste Familie, vriendin en vrienden van Ralph,

  Ik heb in de week dat Ralph is overleden, meerdere keren gedacht aan een bericht op deze website.
  Helaas wist ik niet zo goed wat ik moest schrijven, en hoopte dat dat moment wel zou komen.

  Nu enige tijd later weet ik helaas niets meer dan jullie te vertellen dat ik Ralph ook kende als die vrolijke, optimistische en vriendelijke jongen.Ik kwam met het uitpluizen van mijn email diverse berichten van hem tegen. Ik heb hem in zijn eerste jaar op Nereus gecoacht samen met wat vriendinnen. Ik had altijd het idee, die komt er wel, zo’n energie zat er in hem. Later verwaterde het contact en via een gezamenlijke vriend (poejan) hoorde ik nog wel de laatste jaren over zijn stappen in het leven, hoe happy hij was etc.

  Ik wens jullie, nu maar ook in de jaren erna erg veel sterkte om met het gemis om te gaan. Ik kan me indenken dat het niet gemakkelijk is, maar de gedachte dat hij in de jaren dat hij bij jullie was wel enorm heeft geleefd zal het wellicht iets dragelijker maken.

  Sterkte!
  Grote groet, Susanne

 • Roshni Jadnanansing

  Lieve Ralph,

  Vandaag studeert de volgende groep specialisten in opleiding af.
  Wij kunnen het nog steeds niet bevatten dat jij er niet meer bent.
  De leegte die je hebt achtergelaten is niet met woorden te vullen.

  Met goede herinneringen aan een gewaardeerd mens.
  Sterkte en kracht toegewenst aan alle dierbaren van Ralph.